Ahojte prosím vás mohli by ste mi nejak pomôcť poradiť moje dieťa Má už 9 mesiacov a ešte nesedí niektorí mi hovoria že sú niektoré deti spomalené a že to toho príde ako ste naučili dieťa sedieť alebo ako sa naučilo pride ešte dotoho same ?
Môj syn tiež bude mať budúci týždeň 9 mesiacov a tento víkend sa postavil v postieľke a začína sa len na 4 dávať na stvornozkovanie ale od sedenia má ďaleko ešte ale nič si z toho nerobím 🤷🏼♀️ príde mi inak dosť šikovný, na to že sme chodili na cvičenie vojtovky, keďže sa v 5 mesiaci moc na bruško nepretacal
Do roka ma cas, nestresuj sa a nepocuvaj druhych.
@bela908 Presne tak, nevšímaj si iných, sama musíš vidieť či napreduje.. Moja dcérka tiež všetko začínala neskôr a nič jej neušlo 🙂
@bela908 moja si sadla na 10,5 mesiaca. Neporovnávaj s inými deťmi, nepočúvaj druhých. Každé dieťa je iné. Niekedy mám pocit, že každý chce aby sa dieťa narodilo a rovno do školy
Aj moj si sadol az ked mal 10,5 mesiaca..napr. teraz ma 1r3m a este len teraz zacal chodit popri nabytku..takze pohoda 🙂
Este stale ma cas. A tieto veci ani neurychlis.
@bela908 ten čo toto tvrdí, sám je spomalený 🤦 každé dieťa je iné a má iné tempo. Môj sa posadil sám v 9 mesiaci, v 13 mesiacoch behal ako veter a teda spomalený nie je. A hlavne dieťa sa nijako neučí sedieť, naučí sa to samo až bude jeho telo na to pripravené a kosti a svaly dostatočne silné. Tým že by si to chcela volako urýchliť alebo mu ,, pomáhať,, podopieranim mu akurát uškodis na chrbticu.
ahoj, moja malá má 9 mesiacov a začala si sadať sama len teraz asi pred týždňom, dovtedy to sama nevedela.. ale nemáš prečo stresovať, to príde, zrazu mu to pôjde keď to budeš najmenej sledovať a čakať a potom keď to spraví prvý krát sám už ho nezastavíš ;) ... my máme teraz problém so zaspávaním, lebo si v postielke stále sadá🙈 😅
dolezite je ci stvornozkuje ak ano sedenie pride neboj
moj zacal sediet az ked mal skoro rok a dovtedy sa plazil ako postreleny vojak. Potom zrazu zacal do par dni stvornozkovat symetricky a aj chodit popri nabytku. Sama vies ci napreduje. To je jedno ako rychlo.
Dieta sa nauci sediet samo. Dolezite je nehat ho hybat sa. Urcite ho nedavaj do sedu (mimo krmenia) ak si nesada samo
9 mesačne dieťa sedieť nemusí. Bežne to je v 10 mesiacoch a plus mínus 2 mesiace. Má čas ešte tri mesiace.
Stvornozkuje?
mame vychodenu fyzioterapi..sed nastava po stvornozkovani..neposadzaj, iba pololah na nakrmenie a nedavaj do pavuka
Môj začal sedieť niekedy tesne predtým ako mal 11 mesiacov, stvornozkovat zacal dokonca az par dni pred prvymi narodeninami
Nezalezi na tom, co hovoria "niektori". Zalezi na tom, co hovori pediater. Ved on vidi, ci dieta splna alebo nesplna dalsie milniky psychomotorickeho vyvoja a rozhoduje o tom, ci je nutny neurologicky dispenzar alebo nie.
@elizabet173 žial nie
@bela908 lozí po štyroch? Postaví sa pri nábytku?