9 mesačné dieťa nesedí

bela908
5. aug 2021

Ahojte prosím vás mohli by ste mi nejak pomôcť poradiť moje dieťa Má už 9 mesiacov a ešte nesedí niektorí mi hovoria že sú niektoré deti spomalené a že to toho príde ako ste naučili dieťa sedieť alebo ako sa naučilo pride ešte dotoho same ?

elizabet173
5. aug 2021

@bela908 lozí po štyroch? Postaví sa pri nábytku?

fifina75
5. aug 2021

@bela908 Dcéra si prvý raz sama sadla keď mala 10,5 mes. Samozrejme že sa to naučí, musí na to prist sám 🙂

s_a
5. aug 2021

Môj syn tiež bude mať budúci týždeň 9 mesiacov a tento víkend sa postavil v postieľke a začína sa len na 4 dávať na stvornozkovanie ale od sedenia má ďaleko ešte ale nič si z toho nerobím 🤷🏼‍♀️ príde mi inak dosť šikovný, na to že sme chodili na cvičenie vojtovky, keďže sa v 5 mesiaci moc na bruško nepretacal

amelie2017
5. aug 2021

Do roka ma cas, nestresuj sa a nepocuvaj druhych.

zuzka1_zuzka1
5. aug 2021

@bela908 Presne tak, nevšímaj si iných, sama musíš vidieť či napreduje.. Moja dcérka tiež všetko začínala neskôr a nič jej neušlo 🙂

janulienka1103
5. aug 2021

@bela908 moja si sadla na 10,5 mesiaca. Neporovnávaj s inými deťmi, nepočúvaj druhých. Každé dieťa je iné. Niekedy mám pocit, že každý chce aby sa dieťa narodilo a rovno do školy

zuzkacik4
5. aug 2021

Aj moj si sadol az ked mal 10,5 mesiaca..napr. teraz ma 1r3m a este len teraz zacal chodit popri nabytku..takze pohoda 🙂

tara42
5. aug 2021

@bela908 moja si sadla v 9 mesiacoch, v 10m zacala 4nozkovat a teraz ma 13m a chodi len popri nabytku. Do roka ma cas si sadnut, az po roku sa to riesi. Ak napreduje, nestresuj. 🙂

zuzanaete
5. aug 2021

Este stale ma cas. A tieto veci ani neurychlis.

nikpa
5. aug 2021

@bela908 ten čo toto tvrdí, sám je spomalený 🤦 každé dieťa je iné a má iné tempo. Môj sa posadil sám v 9 mesiaci, v 13 mesiacoch behal ako veter a teda spomalený nie je. A hlavne dieťa sa nijako neučí sedieť, naučí sa to samo až bude jeho telo na to pripravené a kosti a svaly dostatočne silné. Tým že by si to chcela volako urýchliť alebo mu ,, pomáhať,, podopieranim mu akurát uškodis na chrbticu.

julie19
5. aug 2021

ahoj, moja malá má 9 mesiacov a začala si sadať sama len teraz asi pred týždňom, dovtedy to sama nevedela.. ale nemáš prečo stresovať, to príde, zrazu mu to pôjde keď to budeš najmenej sledovať a čakať a potom keď to spraví prvý krát sám už ho nezastavíš ;) ... my máme teraz problém so zaspávaním, lebo si v postielke stále sadá🙈 😅

kacena4
5. aug 2021

dolezite je ci stvornozkuje ak ano sedenie pride neboj

dwightvb
5. aug 2021

moj zacal sediet az ked mal skoro rok a dovtedy sa plazil ako postreleny vojak. Potom zrazu zacal do par dni stvornozkovat symetricky a aj chodit popri nabytku. Sama vies ci napreduje. To je jedno ako rychlo.

Dieta sa nauci sediet samo. Dolezite je nehat ho hybat sa. Urcite ho nedavaj do sedu (mimo krmenia) ak si nesada samo

tulipanicek
5. aug 2021

9 mesačne dieťa sedieť nemusí. Bežne to je v 10 mesiacoch a plus mínus 2 mesiace. Má čas ešte tri mesiace.
Stvornozkuje?

lydiasabolova
5. aug 2021

mame vychodenu fyzioterapi..sed nastava po stvornozkovani..neposadzaj, iba pololah na nakrmenie a nedavaj do pavuka

katesocka
5. aug 2021

Môj začal sedieť niekedy tesne predtým ako mal 11 mesiacov, stvornozkovat zacal dokonca az par dni pred prvymi narodeninami

zenazaba
5. aug 2021

Nezalezi na tom, co hovoria "niektori". Zalezi na tom, co hovori pediater. Ved on vidi, ci dieta splna alebo nesplna dalsie milniky psychomotorickeho vyvoja a rozhoduje o tom, ci je nutny neurologicky dispenzar alebo nie.

bela908
autor
9. aug 2021

@elizabet173 žial nie

bela908
autor
9. aug 2021

@nikpa ďakujem za radu🙂

vanda323
9. aug 2021

@bela908 To je presne o Tom že moja mamka, povedala sa že jej syn, dcéra začali sedieť , chodiť keď mali pol roka, srdiečko každé dieťa je iné....do roka má čas ako ti už kocky písali, nestresuj nás ty a nestresuj ani dieťa