9 mesačná dcérka má teplú hlavičku bez teploty

16. máj 2022

Ahojte. Som prvorodička a mám 9 mesačnú dcérku. Ide o to že od včera večera má na dotyk teplé čelo a zo zadu krk. Inde teplá vôbec nie je. Teplomer nám ukazuje tiež 36,7-8-9 raz jej vyskočilo na 37,1 ... má krátke pyžamo čiže nie je ani naobliekaná. Keď ju odkryjem tak sa jej nožičky aj všetki pekne schladí ale hlavička nie..potom sem tam má aj normálnu teplotu na dotyk na čele...papá,pije,ciká,kaká,hrá sa a je neznedná ako vždy...čo to prosím vás bude? K lekárovi dôvod veľmi nemám keďže sa správa normalne ako vždy až na to teplé čelo...

nikamichal
16. máj 2022

Toto isté má aj moja malá. Na čele jej ukáže bezdotykovy teplomer aj 37,2 a pod pazuchou ma 36,7. A tiež má čelo vždy troška teplejšie. Dr povedal že je to ok. Každý kúsok tela môže mať inú teplotu.

anjelicek26
16. máj 2022

Teplota do 37,5 je pri dietati pod dva roky absolutne normalna telesna teplota. A ano, ist k lekarovi, ked mas doma normalne zdrave fungujuce dieta bez problemu je uplne zbytocne. Ja sa potom divim, ze cakaren furt plna, ked tam ludia behaju fakt s kazdou koninou k tomu pediatrovi...

niky1234
16. máj 2022

Moj máva teplú hlavu aj keď mu idú zuby🙂nemá teplotu len teplú hlavu na dotyk

autor
16. máj 2022

@nikamichal áno to viem,len ide o to že ona nemáva taku teplú hlavu som si myslela že má horúčku ale nemá aj keď ústa priložím tak je v pohode.

autor
16. máj 2022

@anjelicek26 uvidíme čo z toho bude 🤭

autor
16. máj 2022

@niky1234 aj mne to napadlo keďže ešte žiadne nemá😀uvidíme.

autor
16. máj 2022

Maminky idem si po radu malá mala na čele maximálne 37,3 ale na boku hlávky jej vyšlo na 38 dala som jej nurofen pekne to klesá... pchá si rúčku do úst a taká je uslintaná ale nemá navreté dáko extra ďasno..budú to zuby či hladať príčinu inde?

jazula
16. máj 2022

Preto meriam teplotu zasadne teplomerom v ritke… Vždy má dcerka hlavku oveľa teplejšiu na bokoch a vzadu a pritom teplotu nemá.

eba7
16. máj 2022

Teplotu meraj rektalne (nezabudni odcitat 0,5 stupna). Tie bezkontaktne teplomery su uplne na nic. A uz vobec nemeraj kade tade po hlave, z boku a podobne. A takisto by som nedavala zbytocne nurofen pokial teplotu riadne nezmerias.

niky1234
16. máj 2022

Urcite meraj v ritke… moj ked sa rozcerti ma na spankoch hadam aj 40🙂tie teplomery na celo su len orientacne hlavne pri malych detoch. Pri teplomery mas aj napisane ako spravne merat urcite nie len na cele alebo lrn na spanku. Vacsinou je to pohybom of spanku na celo alebo naopak aby si zachytila aj aj🙂

asocial
16. máj 2022

Najhorsi je urcite bezdotykovy teplomer! To sme kupili, ked sa narodil syn a NIKDY to nemeralo normalne. Uplne od veci vsetkym pri 37.3 by som do dietata nepchala nurofen. Bud rektalne (my sme tak nemerali) alebo pod pazuchou drzat pevne. Zvysena teplota znamena, ze dieta bojuje s infekciou, netreba hned zrazat...38 uz by som ano. Ale to mas fakt zle meranie.

ailiba
16. máj 2022

Deticky mavaju teplu hlavicku, prirodzene. Moj syn mal vzdy taku horucu hlavu, ze som z toho bola tiez mimo. Teraz ma 2 roky, stale ma teplejsiu hlavku, ale uz nie tak.... Nevien, cim to je... Ale urcize je to normálne, lebo chory nie je.