9-mesačná dcéra pri štvornožkovaní ťahá nožičku za sebou

19. sep 2023

Ahojte baby . Dnes sme boli na poradni , zajtra mám expres termín u ortopedicky. Napriek tomu mi nedá spýtať sa vás , či máte skúsenosť s tým , že vaše detičky pri stvornozkovani jednu nozicku akoby “ťahali” za sebou . Opísala by som to akoby tu jednu nôžku mala dcérka v tureckom šedé a druhou sa odráža . Samozrejme pri tom aj plače lebo ju to brzdí . Padlo aj slovo neurologicka. Ja len či náhodou nemáte niekto skúsenosť . Moc ďakujem vopred

dzulli1980
19. sep 2023

Mojej kolegyne syn to tak mal ... boli aj na neurológii, aj na ortopédii ... cvičila s ním, chvíľku to trvalo, no dal sa na poriadok ... teraz je z neho šikovný ulietaný 4-ročný chlapček ... neboj sa tých vyšetrení, u takto malých detičiek sa dá ešte veľa vecí "napraviť" ... držím palce 🍀

deedol
19. sep 2023

odporucam ani nie tak ortopeda a neurologa, ale dobru rehabilitacnu lekarku a fyzioterapiu. vela sa da vycvicit, hlavne do 1 roka veku.
dcera sa aj plazila pred stvornozkovanim? rovnomerne vsetkymi koncatinami?

lossless
19. sep 2023

Nas takto stvornozkoval, boli sme u viacerych fyzio, dost protichodne nazory nam dali co robit/nerobit, kazdopadne v 13m zacal chodit a teraz takmer 3r ked nahodou stvornozkuje tak normalne 😉 nas ale pri tom neplakal ani ho to nebrzdilo, praveze bol tak rychlejsi akokeby

Na ihrisku si nas inac vtedy vsimla jedna mamicka a vravela, ze jej mala tiez takto tahala nozku a vsetko je v poriadku.

*inac plazenie nie je vyvojove stadium, vacsina deti sa ani neplazi, dolezite je to stvornozkovanie

elenita
20. sep 2023

My sme to mali presne tak isto ako
@lossless . Nasa tiez takto stvornozkovala, ale tiez velmi rychlo, a od 13 mes chodi a vsetko je ok. My sme boli len u fyzio, ta nam ukazala nejake cviky a po case to preslo. Ale teda nemyslim, ze vdaka cvikom, dcerka moc nespolupracovala 🤭