Ahojte baby . Dnes sme boli na poradni , zajtra mám expres termín u ortopedicky. Napriek tomu mi nedá spýtať sa vás , či máte skúsenosť s tým , že vaše detičky pri stvornozkovani jednu nozicku akoby “ťahali” za sebou . Opísala by som to akoby tu jednu nôžku mala dcérka v tureckom šedé a druhou sa odráža . Samozrejme pri tom aj plače lebo ju to brzdí . Padlo aj slovo neurologicka. Ja len či náhodou nemáte niekto skúsenosť . Moc ďakujem vopred
odporucam ani nie tak ortopeda a neurologa, ale dobru rehabilitacnu lekarku a fyzioterapiu. vela sa da vycvicit, hlavne do 1 roka veku.
dcera sa aj plazila pred stvornozkovanim? rovnomerne vsetkymi koncatinami?
Nas takto stvornozkoval, boli sme u viacerych fyzio, dost protichodne nazory nam dali co robit/nerobit, kazdopadne v 13m zacal chodit a teraz takmer 3r ked nahodou stvornozkuje tak normalne 😉 nas ale pri tom neplakal ani ho to nebrzdilo, praveze bol tak rychlejsi akokeby
Na ihrisku si nas inac vtedy vsimla jedna mamicka a vravela, ze jej mala tiez takto tahala nozku a vsetko je v poriadku.
*inac plazenie nie je vyvojove stadium, vacsina deti sa ani neplazi, dolezite je to stvornozkovanie
Mojej kolegyne syn to tak mal ... boli aj na neurológii, aj na ortopédii ... cvičila s ním, chvíľku to trvalo, no dal sa na poriadok ... teraz je z neho šikovný ulietaný 4-ročný chlapček ... neboj sa tých vyšetrení, u takto malých detičiek sa dá ešte veľa vecí "napraviť" ... držím palce 🍀