Dobrý večer, mala niektorá mamička podobnú situáciu s dieťaťom v skorom veku?
Moj malý ma 8 mesiacov a sme po zápale obličky a antibiotikach.
Nie je to za nami..malému našli pri kontrole bielkovinu v moči a čaká nás cievkovanie a röngene,pretože sono ukázalo,že v oblicke je kanalik na 14 mm zväčšený..
Budú mu zisťovať reflux,,čo asi pravdepodobne má,keďže sa mu objavuje bielkovina v moči už po týždni od vysadenia antibiotík..
Aký by to mohol byť stupeň pri 14 mm?viem,že pri 4. A 5.stupni hrozí operácia, čoho sa desim..
Máte niektorá podobnú skúsenosť, dá sa to úspešne liečiť,budú z toho nejaké komplikácie v neskoršom veku?
Vopred ďakujem za odpoveďe..
S pozdravom Dominika
@dominikamuranska
@dominikamuranska dobrý deň, som dlhoročný urologicky pacient, mala som aj reflux a tiež mam teraz 6mesacneho syna, ktorého čaká plastika mocovodu, aj keď nemá reflux, porúch močových ciest býva veľa, má megaureter, veľmi rozšírený mocovod... K tomu refluxu... Reflux znamená spätný tok moču z mechura do obličky, vyšetruje sa to cystografiou - je to RTG vyšetrenie na lacno, cievkou mu na pustia do mechura kontrastu látku a potom pri močení snimaju... Veľmi spoľahlivé vyšetrenie k refluxu... Ak sa potvrdí,hodnotí sa to stupňom, je potrebné to riešiť, tie vyššie stupne sa operujú.. Ale čo si pamätám, tak nie je to až také drastické... Často sa operácia robí cez mocovu rúru, nie re om zvonka, obstrekuje sa to takou tekutinou, vysvetlia Vám to... Ak nemá inú prekážku v močových cestách, je úplne možné, že budete v budúcnosti bez komplikácií... Ak bude operácia, ešte nejakú dobu pravdepodobne budete na ATB liečbe... Ak máte nejaké otázky kľudne mi napíšte... Po narodení mu pri novorodeneckom skríning nezistili nijaku zmenu na obličkách?