8 týždňové dieťatko zo dňa na deň začalo po kojení grckať

3m3chaela
18. júl 2018

Ahojte, chcem sa opytat, maly ma 8 tyzdnov a posledne dni mi zacal z nicoho nic dost grckat..grckal aj predtym ale to bolo klasika, bud pri odgrgnuti malinko alebo po..teraz dokojime (sme len na MM) dvihnem ho a vyleti z neho podla mna dost, potom si grgne, nesiem bo este 20 min a pocas toho grcne dalsich 2-3 krat a zase si grgne..veci ako gastrotuss alebo nejake zahustovadla nechcem kedze bojujeme aj s kolikou a nepotrebujem aby ho viac zapekalo..je to normalne? lebo sa mam zacat obavat refluxu? Popripade ake opatrenia mam robit? Rozmyslam, ze si zavolam ma pomoc laktacnu poradkynu, ci niekde pri dojceni nerobim chybu..

3m3chaela
autor
18. júl 2018

@3m3chaela

Este doplnim ze mi niekedy aj kasle a zo spanku ho zacne ako keby napinat..

takaakoty
18. júl 2018

Kojenecky reflux. Ak pribera, je to ok. Moji grcali doslova prudom po kazdom kojeni, cca do 4 mesiacov...ale kedze sa lubili najest a prospievali, neriesila som to. Môže byt trochu nervoznejsi z toho grckania, ale to prejde. Trošku musi podrast. A ziadne zahustovadla nezaberaju, mne odstriekane mlieko s tym praskom pridanym ani nechceli vypit 😡 tak som len dalej kojila a, pockala kym to preslo same.

3m3chaela
autor
18. júl 2018

@takaakoty nastastie mam doma vahu, tak si ho zacnem vazit kazdy den...zatial pribera jedna radost

benit
18. júl 2018

Moj takto grcal a mal reflux. Bol velmi nepokojny. Uplakany. Stale som ho len prezliekala a prala. On bol zasa hladny a plakal. Bola som uz unavena. Presli sme na zahustene mlieko a bolo fajn. Su aj take kase, ktore sa dietatku daju pred kojenim a to v brusku zahusti to mliecko.

lindusss2016
18. júl 2018

Z gastrotussu nema preco zapekat, len ore zaujimavost si vygoogli, ako funguje, ma vytvorit na vechu plneho zaludka taku zelatinu a mliecko sa nebude vracat. Niekomu pomoze, niekomu bie. Ale ked sa mlieko vracia, moze ho palit zaha a byt nervozny z toho

tuppuk
18. júl 2018

to je reflux, aspoň mne sa to tak javí, na to sa potom pripravajú špeciálny mlieka 🙂

mk17
18. júl 2018

Normalny kojenecky reflux. Moja prvy mesiac nemala ziadne naznaky az od 2 mesiaca. Ona ale nevracala hned ale aj hodinu - hodinu a pol po kojeni a plakala lebo tam uz bola kyselina a tak sme pouzivali gastrotuss a pomohlo.
Neskor som aj zahustovala. Problem mala do 5,5 mesiaca potom vsetko v poriadku.
Ak pribera a neplace neries. Ked sa mu dovyvija ta zaludocna zaklopka tak to prestane.
Ak by nepriberal alebo plakal tak zahustovat alebo gastrotuss....ved pediater ti poradi uz co.
Drzim palce nech to rychlo prejde.

deedol
18. júl 2018

maly ma tiez reflux, tiez sa zacal prejavovat az neskor. z nutritonu ho zapieklo, teraz davame gastrotuss kvoli zahe a v pohode. aj tak si obcas grcne, ale aspon tak netrpi. len je to hnusne sladke.

nikusiak9
16. aug 2018

Ak ma niekto zaujem predan gastrotuss

nadazdi
16. aug 2018

Ak by ste chceli pošlem Vám gastrotuss za poštovné, mne to tu stojí, už máme prikrmy, už negrca vôbec 🙂