Ahojte maminky. Som nováčik v "bábätkovaní" ide o to že naša 8 týždňová malá celý deň prdká ale nekaká teda včera veľa prdkala a večer malá takú bobuľku. Ale odvtedy nič. Prespala pekne celú noc aj papať pýta. Dneska menej prdká ale prdká ale stále nekakala. Čo s tým? Malá je na Umelom mlieku.
Dávate jej k mlieku aj iné tekutiny? Ja by som nasadila vodu, alebo feniklový čaj. Ak to bude pokračovať treba vymeniť mlieko. Pomôcť kakat jej mozete rektálnou trubičkou
@zanetakovacsova ak je plne kojena, moze sa stat, ze bude kakat 1x za tyzden. Lebo materske mlieko spotrebuje bezozvysku. U nas to tak bolo. Ak neplace a je spokojna, neriesila by som. Ak nie, treba sa pytat lekarky.
ak je to už dlhšie - niekoľko dní, tak opýtať sa lekára
@andrea_ff však píše že je na UM
@silviazlat dávam jej prevarenú vodu čajík jej nechuti máme harmančekový
A čo odporúčate na tvrdú stolicu?
@zanetakovacsova ahoj, tiež sme s týmto mali problém, ak neplace je to ok ale nám dr odporučila probiotika, po čase sa to zlepšilo. Ak plakala, že tlačila a nemohla sa vykakat pomáhala som jej rektalnou rurkou.
@zanetakovacsova nie som odbornik ale prdkanie moze byt z toho, ze popri papani nasaje vzduch, ten vyjde von...kakanie je o tom ze sa pozbera v crievkach aj nieco tuhe a tieto 2 procesy teda nemusia uplne nadvazovat po sebe...ide o to, ci ma problem s kakanim alebo nie...pokial jej UM sedi, tak jedine vodu pridat
@mabenn doteraz sme s mliekom problém nemali ani bruško ani nič ju nebolelo spala pekne aj večer z neho. Len od včera dáko ťažko suché jej vyšlo
Bábätko nemusí kakat aj týždeň keď stíha mlieko pekne stráviť
@zanetakovacsova malý bol predčasne narodený a tento problém sme mali do 13 mesiacov. Až vtedy začal kakať sám, inak každý deň rektalna rurka fungovala. A nie, nič sa mu nepoškodilo ani si nevytvoril návyk na ňu... Dosť pomáha cvičenie Vojtovej metódy, masáže bruska zaradiť postupne tekutiny k mlieku a v našom prípade Sunar AR, ten je aj na problém s kakanim.
@zanetakovacsova boze dievcata ved citajte 🤦♀️
Ano dieta nemusi ak je plne kojene aj tyzden
Ale tuto konkretne je na UM a to by take.male dieta malo kakat kazdy den
Moja osobna skusenost je ze moja bola na nutrilone kde po case zacali problemy so zapchou pomohla zmena mlieka + probiotika
Vyvar z ovsenych vlociek pridat do mlieka
@gvenduska pokiaľ viem, platí to na materské nie na umelé 😊
@zanetakovacsova doktorka nepovedala že aj na umelé
Mi sme na umelom a kalali sme každý druhy deň stalo sa mi že aj 5dni nekakal
Píšem z vlastnej skusenosti
@gvenduska nám pred odchodom jasne vysvetlili že by mala každý deň aspoň 1-2 krát z UM. A pocikaných plienok má byť denne 6.
@zanetakovacsova tak ja neviem mne takto povedala tak ja píšem ako to bolo u nás
Keď prdka je to Ok skúste jej dať feniklový čaj a uvidíte potom prečistia sa jej cerievka a možno jej to pomôže
Ale ja by som nestresovala ja som tiež prvy krat mama a prešli sme si tým
@zanetakovacsova nič, pokial neplače tak je to ok. Môžeš jej pomasirovat bruško