Ahojte mamicky je normalne ze 8 rocnej zacinaju rast prsia a sem tam ma pod pazuchou tmavsie chlpiky je to normalne tak skoro?dakujem
Áno, moja má od desiatich pravidelnú ms, a dnes už väčšie prsia ako ja pred deťmi
Pre istotu sa porozprávaj s pediatrom, nech ju vyšetrí.
Veľmi dôležitá je jej váha a výška. Ak má váhu a vysku ako staršie dievča tak musíš očakávať omnoho skorší nástup puberty
Ja som tiez dostala menzes 2 mesiace pred 10. narodeninami a bola som celkovo taka vyspelejsia
dolezite je aj co dieta je .. dnesne maso hlavne kurence su napchate hormonmi a to sa dostava do tela- dieta tym rychlejsie dospieva
@syslik81 presne, ked som bola decko tak sme chodili na chaty s takými ocovymi kolegami a oni dennodenne grilovali a jedli kuracinu a tej ich začali rásť prsíčka, ako to jej mama nazvala a doktor jej zakázal jest kuracinu, že to z toho.
Ak je vysoka a ma vyssiu vahu, tak to proste moze byt.
normalne to nie je. my sme to neriesili dcera nasledne v 9r. dostala menstruaciu
Absolútne v poriadku, moja tiež tak isto...
@ada_alica mozem vám napisat sukromnu spravu?
Kľudne
No v poriadku to nie je, je to predčasná puberta. Častokrát býva z hormónov v kuracom mäse. Dr ho vtedy zakazujú jesť
Nasa 8 rocna tiez pribrala, aj prsia jej zacali rast, zmenili sa trosku bradavky, chlpky tiez, tam dole. Ale pediatricka povedala, ze jej sa to nezda u nej nejak vyrazne, ze to skor ten tuk, nikam nas neposlala. Ja som menzes dostala v 11 rokoch.
My sme boli so 7 ročnou dcérou na vyšetrení kvôli podozreniu na predčasnú pubertu. Lekárka ju popozerala, predčasnú pubertu u nej vylúčila, ale upozornila ma, že všetko naznačujúce pubertu (rast pŕs, chlpov …) sa po 8 roku vníma ako normálne. Takže moc by som na vašom moeste nestresovala, ale dala by som ju skontrolovať minimálne pediatričke.
Od, ôsmich rokoch, je normálny začiatok puberty u dievčat. Moja dcéra, mala v treťom ročníku na ZŠ, už dve spolužiačky, ktoré menštruovali.
moja ma 9 a tiez medzi 8-9 jej zacli rast. teraz sme boli na preventivnej - zatial len mame vsetko sledovat. ako pisu niektore vyssie, je tam viac faktorov, ktore sa beru do uvahy - vyska, vaha, prsia, ochlpenie dole, pod pazami.... Zatial sme v ramci tabulky... Ale doporucila vyraznejsie obmedzit kuracie maso a tiez vsade kde je soja (tofu, sojove omacky, rozne natierky, kde sa soja pridava a pod.)
no normálne to nie je... je to skoro...menzes dostane do 2 rokov.