8-ročnej začínajú rásť prsia

28. feb 2024

Ahojte mamicky je normalne ze 8 rocnej zacinaju rast prsia a sem tam ma pod pazuchou tmavsie chlpiky je to normalne tak skoro?dakujem

deti95060810
28. feb 2024

no normálne to nie je... je to skoro...menzes dostane do 2 rokov.

katica06
28. feb 2024

Áno, moja má od desiatich pravidelnú ms, a dnes už väčšie prsia ako ja pred deťmi

alienkami
28. feb 2024

Pre istotu sa porozprávaj s pediatrom, nech ju vyšetrí.

pribinak
28. feb 2024

Veľmi dôležitá je jej váha a výška. Ak má váhu a vysku ako staršie dievča tak musíš očakávať omnoho skorší nástup puberty

martina803
28. feb 2024

Ja som tiez dostala menzes 2 mesiace pred 10. narodeninami a bola som celkovo taka vyspelejsia

syslik81
28. feb 2024

dolezite je aj co dieta je .. dnesne maso hlavne kurence su napchate hormonmi a to sa dostava do tela- dieta tym rychlejsie dospieva

hortenziaj
28. feb 2024

@syslik81 presne, ked som bola decko tak sme chodili na chaty s takými ocovymi kolegami a oni dennodenne grilovali a jedli kuracinu a tej ich začali rásť prsíčka, ako to jej mama nazvala a doktor jej zakázal jest kuracinu, že to z toho.

anjelicek26
28. feb 2024

Ak je vysoka a ma vyssiu vahu, tak to proste moze byt.

kacena4
28. feb 2024

normalne to nie je. my sme to neriesili dcera nasledne v 9r. dostala menstruaciu

ada_alica
28. feb 2024

Absolútne v poriadku, moja tiež tak isto...

autor
28. feb 2024

@ada_alica mozem vám napisat sukromnu spravu?

ada_alica
28. feb 2024

Kľudne

lucia147852
28. feb 2024

No v poriadku to nie je, je to predčasná puberta. Častokrát býva z hormónov v kuracom mäse. Dr ho vtedy zakazujú jesť

nevenka
28. feb 2024

Nasa 8 rocna tiez pribrala, aj prsia jej zacali rast, zmenili sa trosku bradavky, chlpky tiez, tam dole. Ale pediatricka povedala, ze jej sa to nezda u nej nejak vyrazne, ze to skor ten tuk, nikam nas neposlala. Ja som menzes dostala v 11 rokoch.

yoxinka
28. feb 2024

My sme boli so 7 ročnou dcérou na vyšetrení kvôli podozreniu na predčasnú pubertu. Lekárka ju popozerala, predčasnú pubertu u nej vylúčila, ale upozornila ma, že všetko naznačujúce pubertu (rast pŕs, chlpov …) sa po 8 roku vníma ako normálne. Takže moc by som na vašom moeste nestresovala, ale dala by som ju skontrolovať minimálne pediatričke.

anna777115
29. feb 2024

Od, ôsmich rokoch, je normálny začiatok puberty u dievčat. Moja dcéra, mala v treťom ročníku na ZŠ, už dve spolužiačky, ktoré menštruovali.

anna777115
29. feb 2024
elfi1
29. feb 2024

moja ma 9 a tiez medzi 8-9 jej zacli rast. teraz sme boli na preventivnej - zatial len mame vsetko sledovat. ako pisu niektore vyssie, je tam viac faktorov, ktore sa beru do uvahy - vyska, vaha, prsia, ochlpenie dole, pod pazami.... Zatial sme v ramci tabulky... Ale doporucila vyraznejsie obmedzit kuracie maso a tiez vsade kde je soja (tofu, sojove omacky, rozne natierky, kde sa soja pridava a pod.)