8 ročné dievča s detskou mozgovou obrnou a hyperbolická komora. Poradíte?

lenka2405
21. feb 2016

Dobrý deň mám 8 ročné krsňa ktoré v 3ťom roku bolo zistené DMO. Malá Emka mala problém chodiť a komunikovať. Chodili sme roky na Kováčovú kde jej pomohli po motorickej stránke.... ale bohužial stále nehovorí. Skúšame logopédiu ale stále nič. Ideme skúsiť hyperbolickú komoru v Adeli centre. Máte s tým niekto skúsenosti? Môže mi niekto napísať ako pomôcť malej Emke? Ďakujem

S pozdravom

Lenka

bonaqa2013
21. feb 2016

moja má 6 r. a tiež nehovorí. Ale moja je hluchá a nosí ušné prístroje. Sluch má dieťa dobrý? ak nerozpráva - nemá autizmus? Ako s ňou komunikujete? Chodí do špec. MŠ?

janaalzbeta
21. feb 2016

aho od komory moc neočakávaj...u nás sme ju museli 4x prerušiť počas pobytu v Adeli, nakoľko mal hyster.záchvat...rečovo sme sa neposunuli, motoricky áno je lepšie o dosť no reč nie.......nám naša logopedička odporučila DIALÓG v BA ale je tam dlhá čakačka....my sme už objednaný no čakáme ..... mám známu bola so synom,kt. vôbec nerozprával...Bolo mi doplaču,keď mi po 3 mesiacoch čo som ho nevidela povedal, moja mama je zo mňa chorá je na prášky. Spadla mi sánka a rozplakala som sa nakoľko chlapčeka poznám 3 roky a nikdy nič a teraz toto no wau....poznám 4deti,kt. tam boli a pomohlo ...ja dúfam,že nás to posunie v pred tiež no musíme sa dostať na radu......my sme raz hore raz dole........... ☹ ☹ ☹ ☹ je to dlhý boj...držím palčeky a hádam komora pomôže viac než nám....