Ahojte, možno blbo nazvata téma ale ide o to že dcéra má 8 rokov. Má veľmi zarastené nohy , chĺpky sú tmavé. Teraz je zima, ale už teraz sa zamýšľam že kedy začať s holením. V lete bude mať 9. Tie nohy má naozaj husto zarastené a nerada by som keby sa jej smiali. Máte skúsenosti?
Ja by som počkala či to ona chce oholiť alebo to zatiaľ vôbec nebude riešiť.
Začneš holiť keď sa ozve, že jej vadia, čo iné?
A dcére to vadí? Moja má 11 tiež ms už ochlpenie. Zatiaľ jej to nevadí a ani sa jej nikto nesmeje. Vie ale že ak by jej to vadilo môže za mnou kedykoľvek prísť a nájdeme riešienie...
Ked deti sa rozhodnu sikanovat niekoho, moze byt pekny ako barbie, ajtak si najdu dovod, takze zbytocne to riesis, nechaj to tak, dokial sama s tym nepride, ze to chce.
Moja ma 7 a uz som si vsimla tiez chlpky. Zatial su ale este relativne svetle. Ona sa na tom bavi. Uvidime ako bude do leta.
Nechala by som to na dcérku, možno jej to vôbec nevadí
Daj bacha aby dieťa tuto tvoju skvelú iniciatívu nepochopilo tak, že niečo na nej nie je dobre, je škaredá a má chyby
Má 9 rokov, nechaj ju v jej detskom svete
uf tak toto ja za mna strasne skoro. nerob to. budu jej chlpatiet este viac a navye jej budu tie chlpy hrubnut a tvrdnut. pockala by som kym by sa sama ozvala aj to by som nesla do ziletky, ale mozno skor do tych epilacnych kremov.
a co tak miesto ziletky, ju naucit mat samu seba rada, taka aka je?
Nieje to rozumnejsie?
Potom, ze dnesne mlade uz nevedia castokrat co so sebou a maju psychicke problemy, a pschicky sa skladaju pri najmensej prkotine.
Radsej z nej vychovaj silnu, rozumnu a psychicky vyrovnanu zenu, ktora pozna svoju hodnotu.
@nicollette332 ale to nie je pravda co píšeš. Tu máš úryvok z knihy pre kozmeticky.
@elanor holenie telesných častí ale nepoukazuje na nedostatok sebalásky. Ak je dievčatko spokojné, budiž, ale chlpaté nohy sú pre väčšinu žien jednoducho neestetické. Tak ako chlpaté podpazušie. Ja by som dcéru nechala, nech ma vidí pri holení nôh a sama nech sa rozhodne. Skôr či neskôr jej to niekto v dievčenskej šatni povie, možno vôbec nie škaredo a ona sa tým začne zaoberať. Tak nech vie, že sa to dá ľahko riešiť. Pre mňa nie je na chlpoch nič čo stojí za nejakú veľkú debatu o sebaláske.
Paneboze, ved je to dieta. Vobec by som jej este neholila nohy, naco. Pokial to jej samej nebude prekazat, tak by som to absolutne neriesila, mne to pride strasne skoro. Ja viem, ze deti su vselijake, niektore vedia byt fakt krute a najdu si aj drobnost na to, aby sa mohli z druheho smiat, ale toto by som este uplne nesilila. 🙈
Nie, chlpy holením nehrubnu 🤦 Ale! Chlpy vadia Tebe, alebo jej? Prečo by dieťa malo spĺňať normy krásy dospelých žien? Ešte sa môže sama rozhodnúť, že sa holiť nebude ani ako dospelá. Prečo ju chceš už teraz týmto deptat? Keď sa rozhodne, že jej chĺpky vadia, môžeš ju zobrať na ich vybielenie, alebo voskovu depilaciu-dlhsi efekt. Ale musí to byť jej vôla.
@ina2405 ak to bude robit, preto, ze to chce jej matka, lebo ma sama pomylenu predstavu o vyzore maleho dietata, alebo preto, ze sa jej druhy smeju, tak ano, je to nedostatok seba lasky.
Ak to bude robit, preto, ze chce ona sama, lebo jej samej to vadi, nepaci sa jej to, alebo uz cokolvek, ale z jej vlastnej vole, vtedy suhlasim s tebou.
Je to preboha 9 rocne dieta, tomu oza ziletka ani nic podobne do ruk nepatri.
@elanor poviem ti z mojej skúsenosti, mám na krku na mieste kde je štítna žľaza malé miesto, kde mi odmala (od 5 rokov?) rástli chĺpky, ale riadne hrubé a čierne, veľké asi 2x2 cm. Nikde inde to nemám. Teraz sa to dá jednoducho laserom odstrániť. Mama nechcela ani počuť o tom, ze oholiť pričom to vyzeralo otrasne. 2 sekundová procedúra každý tretí deň by mi stála za to a nie sa na to pozerať, bolo to veľmi viditeľné aj pre druhých. Ako decko som mala hrozné komplexy. Ako sa mi uľavilo, keď som prestala mamu počúvať, ako mi to bude viac rásť a bla bla a začala som si to holiť asi ako 11 ročná. My nevieme ako veľmi má to dievčatko tie nohy chlpaté. Takže si tu môžeme písať o sebaláske, ale ja by som dievčatku kľudne dovolila si tie nohy oholiť ak by chcelo ono samé. Ale ako prvé by som riešila, či má v poriadku hormóny.
@ina2405 z prispevku je jasne vidiet, ze to riesi iba matka. Dietatu je ocividne este suma fuk. Lebo keby to riesilo dieta, ten prispevok by bol pisany uplne, ale ze uplne inam stylom.
Inak vec by bola, keby dieta z toho ma mat mindraky, alebo zdravotne komplikacie.
Zatial ma (zbytocny) mindrak iba mamka.
Ženy, ja, keď nohy oholim, chlpy sú tmavé a tvrdé, keď vyrham, sú jemné a svetlejšie ..
K dievčatku... Ak jej to bude vadiť, vyriešis 🙂
Ja som dcére ponúkla, že na leto si môže dať podpazušie odchlpiť cukrovou pastou, keď mala takmer 9. Mimo leta jej podpazušie oholím a dohodli sme sa, že keď jej budú vadiť aj iné chlpy, tak nájdeme vyhovujúci spôsob aj pre tie partie. Má moju podporu, ale rozhodnutie je na nej.
Len pre doplnenie - dcére začali rásť chlpy v podpazuší už okolo 6 rokov, takže sme absolvovali aj vyšetrenia na endokrinológii a nenašli žiadnu odchýlku, ktorú by bolo treba liečiť.
@tanyan konečne niekto kto odpovedá k veci a zo skúseností. Ďakujem za odpoveď
Určite jej pozriem veci a čakaj, kedy bude chcieť ona. Ja som sa cítila, že musím… a nie, že mi ti vadí a chcem…
Načo sa tu ozyvate matky ktoré s tým nemajú skúsenosti a poukazujú tu na úplne iné veci. Ja sa nepýtam na to či má dostatok sebalasky a pod...moja otázka je smerovaná na tie čo majú skúsenosť s tým že ich dieťa má nadmerné ochlpenie a kedy začínali s holením. Ak sa budem chcieť porozprávať o hodnotách v živote, pôjdem do inej diskusie
Normálne zober ziletku, penu a ukaz jej ako spravne holiť. Co tam chceš viac navymyslat? A hlavne never mýtom, ako ze budu chlpy rast hustejšie, silnejšie ako pred holenim. Budu rast také, ako rástli predtým. A ak sú chlpy príliš tmavé, porozmyslala by som aj nad hormonálnym profilom.