8 ročná dcéra má únik moču

katarina002
27. mar 2019

Dlho bolo všetko fajn,až jedno leto sa u otca začala pocikávať (napr.išli von a po 10min zahlásila že musí cikať a už ju krútilo že nevydrží,či na návšteve sa pocikala do gatí,a tvárila sa akoby nič) to mala 6 a pol roka.vtedy nastupila do 1.tr.
Sice sa mi nepocikáva ale odvtedy na wc chodi az ked sa ide zacikat...uz tiska nozky....Alebo aj ide na wc ale akoby nedocikala a potom este do gatiek dopusti par kvapiek mocu.Najskor som myslela ze sa zle utrela ale aj ked to dohliadnem ze sa dobre utrie aj tak ma sustavne cvrknute ci viac ci menej.dcerka je aj obezna a je to trosku narocnejsie pre nu sa dobre utriet.
PROSIM MATE NIEKTO S TYMTO SKUSENOST?je uz predsa velkacka....
Ked som to riesila s mudr pripisovala to len zlemu utretiu a nakazala intimky...co som odmietla aby ju v skole nevysmiali ze ma vlozku ale mne sa to nepozdava.Dakujem za vsetky vase rady a skusenostinezda

loliki
27. mar 2019

@katarina002 poziadaj vysetrenie mocu, moze mat infekciu, hlísty atd, sono vysetrenie moč. mechúra, nefrologické vysetrenie, alebo psychologické... Sú na to odborníci, ktorí zistia v com je problém.

tapala
28. mar 2019

tiez si myslim, ze by bolo asi na mieste, ak by si ju vzala k lekarovi. mozno chudatko za to ani nemoze a ma to nejaky zdravotny podmaz cely tento vas problem

evullaze
28. mar 2019

Ahoj, davala si jej vysetrit moč? Ja to riesik u 5rocnej a bol z toho zapal mocovych ciest a stalr nema dobre vysledky, stale ma v moči vela bakterii.

katarina002
autor
31. mar 2019

@loliki no raz som to riesila...mam si nakupit hento a tamto (urologicke sirupky a tabletky a bylinky a masticky) a kupele robit a vela pit
Moc vzdy kontrolovala len sestricka a vzdy bol ok
Ale budem veru nastojit na laboratornom vysetreni

katarina002
autor
31. mar 2019

@evullaze pojdem jej dat urobit testy....
Ake lieky uziva tvoja dcerka?

evullaze
31. mar 2019

@katarina002 ahoj, dcera brala amoksiklav a brusnice papala a brusnicovy extrakt. Urcite trvaj na laboratornom vysetreni, nedaj sa odbit. Ja si zajtra mam volat o vysledky este, lebo aj po kontrole mala zly ten moc, tak sme sa s dr.dohodli, ze este raz donesiem moc. A teda v piatok bol jeden vysledok negativny a zajtra by mal byt este jeden. Vtedy som nedala stredny prud, ale ci to bolo v tom. ale teda treba šušuru rano umyt a chytit stredny prud. A pytaj sa aj na sono obliciek, k nefrologovi. My sme zacali chodit a nam povedal, ze bude nachylna k zapalom mocoveho mechura. A musim povedat, ze pocikava sa stale. TEda nie uplne a nie stale za sebou. Ale tak raz, 2x za den povie,ze si cvrkla alebo pri riadnom smiechu jej ujde....Chystame sa o mesiac k nefrologovi, tak to budem riesit. Drzim Vam palce.

zuzanka.zuzu
1. apr 2019

@katarina002 pokiaľ to nie je psych.pôvodu tak "hento a tamto" čo si mala nakúpiť naozaj aj zaberá, neviem prečo nechávaš dcérku (a aj vás) trápiť už 2-3 roky - píšeš, že od 6r a teraz má 8r... ty by si svoje tiež 2 roky neriešila?

gama1542
5. apr 2019

@katarina002 ahoj. Tak mi toto uz mame nastastie za sebou. Dcera mala od mala problemy s pocikavanim. Vysledky mocu negat.. skusala som aj nemozne. Vyrazne jej pomahali kvapky od Valovica- uro. Nakoniec sme isli na urologiu na Kramaroch. Nic lepsie sme urobit nemohli. Nie je

gama1542
5. apr 2019

@katarina002 to dokonale ale uz vieme ako na to...

evullaze
5. apr 2019

@gama1542 a podelis sa ako na to, co Vam poradili? Ďakujem

gama1542
6. apr 2019

@evullaze tak rady od urologa :posielat dceru kezde 2h cikat aj ked jej este netreba, odseldovat ci pije dost a cvicili sme Kegelove cviky. Zlepsenie bolo ale nie uplne. Potom jej robili vysetrenia ale tie boli o.k. Nakoniec sme boli na cystoskopii, tam jej zistili ze mala zhrubnutu sliznicu mechura pri zvieraci. Dostala Urovaxom a Macmiror. Velmi to pomohlo. Stale sucha .. Od vtedy nosine kazdy mesiac moc detskej, posle ho do labaku. Nedavno mala chripku a ked jej uz veeelmi bolo treba tak cvrkla. Hned nam dala doktorka Macmiror a je to v pohode.

katarina002
autor
22. apr 2019

@zuzanka.zuzu ja nikde nepisem ze som to nekupila a neliecila tak malu...a aj podla seba...ja to pisem ze to bolo cele vyjadrenie od doktorky ked som tento problem riesila
...a nezabralo nikdy som nevidela nijaku ulavu

sense
22. apr 2019

Ja mam 6 rocnu dceru,chodime na nefrologiu... stavalo sa jej to a stava tiez... zatial sme bez liekov,, len "trening"...v juni mame opat kontrolu.... odporucam vysetrenie mocu a tiez bavstevu nefrologa... nasej okrem sona obliciek mechura plus ostatnych organov, kontrolovali ci sa jej dostatocne vyprazdnuje mechur, tok mocu a aj merali stahy panvoveho, dna,... stravili sme, na vysetreni cca 4 hod a vypila skoro dva litre vody, plisale zistovali cici dieta dostatocnema pije,ci nema problem zo stolicou atd a dali nam recept na inkotecne nohavicky .... vyzeraju akoje normalne nohavicky len medzi nozkami maju specialnu vrstvu aby ked jej ujde to nebolo na nohaviciach vidiet plus abyI nahodou nezacala mat z toho psych problemy... a mame trenink 5poharov vody musi vypit aby mala liter tekutin za den plusI teda, co ma este v strave polievka,ovocie atd... a 5x denne cielene na zachod ,ak potrebuje mimo to v pohode ale min 5x denne musi ist s tym ze musi mat nohy podlozene (kedze este nefociahne uplne na zem), a pustit a zadrzat najprv par sekund postupne cas predlzovat, a zas pustit a zadrzat a ked uzmam si mysli ze je hotovo este minutu dve vydrzat na zachode aby sa mechurto vyprazdnil uplne,....(kedze u dcery tymi vysetreniami zistili, zeale ma mensi mechur resp je na spodnej hranici objemu mechuru vzhladom na jej vek, slabe "drzaky" panvove dno a nevyprazdnuje sa jej poriadne mechur resp po troch meraniach jej tam stale ostalo viac ako je "pripustna odchylka")

katarina002
autor
23. apr 2019

@sense na vas som tu cakala...toto som potrebovala precitat.moc vam dakujem za info
Velke povzbudenie a najma zmudrenie co nas caka
My uz sme aj zmenili doktorku...len dcerka bola chora...co nebolo vhodne pri vysetreniach
Mna uz islo porazit z celeho kolobehu...caje sirup brusnice..nehovoriac o kupeloch obkladoch ci mastickaxh...peniaze v lekarni ostavali...a nic....len co sme sa obe trapili.nerobilo jej to dobre.tak som to proste prijala s tym ze sa menili nohavicky kazdu chvilu....
Ale nie kazdy to dokaze prijat v rodine a len sa hnevaju.
Take chvile sme mali ze sa vycikala a utrela a ja som ju tiez utrela a ako vstala dala nohavicky a prisli sme do izby tak uz mala mokro :( dakujem vam krasne za podporu

sense
23. apr 2019

@katarina002 aj ja som pocuvala od rodiny kadeco ..uza he velka a pocikava sa lebo je leniva ist na wc a preco ma na noc plienky a mam ju davat kaxdu hodinu (cosom lekar, vyslovene zakazal)...a potom zrazu vsetcua ake pochopenie.... a znasala som to horsie ako dcera sama... a viem ze suseda ma 8r vnuka a ma tiez problemy zrovna dnes sme sa o tom bavilize,ten ma dokonca tiez este problem viac aj, v noci jednoducho ked ho nezobudia tak sam sa nezobudi a moze spat aj v mokrom... drzim palce nech sa date co najskor do poriadku...

Urcite trvajte na kompketnom nefrologickom vysetreni nielen na sone...lebo podla sona ma nasa oblicky v poriadku aj mechur ale po kompketnych meraniach a vysetreniach to az tak v poriadku nie jeje, ale zas, to nieje je nieco co sa neda riesit len treba cas a trpezlivost...

A nam napr aj ucitelja vysla v ustretI ze, jednoducho moje dieta ked povie ze musi na wc tak musi hned ,nie o par minut a tiez ma veci na prezlecenie pre pripafmna nehody,...

katarina002
autor
25. apr 2019

@sense mohla by som poprosit o foto a presny nazov tych nohaviciek.kupujete to v lekarni?a ktory doktor na ne moze dat recept?aj obvodny?

sense
25. apr 2019

@katarina002 ja nezijem na slovensku,mala som recept od nefrologalekara... skuste sa popytat na svk v zdrav. Potrebach al.pozriet na nete.

sense
25. apr 2019

@katarina002 a vyzera to takto, je to nejaka holandska firma

katarina002
autor
26. apr 2019

@sense ahoj sense.dnes mam taky den ze beham po lekaroch.bola som v troch zdravotnych potrebach
Pytala som sa na tieto nohavicky.vsade po mne zizali jak na nepricetnu ze co od nich chcem.
Nemaju take nepoculi o nicom takom.
Nakolko som vsade aj povedala preco to zhanam tak mi zacali nukat jednorazove plienky
Vravim ze to radsej nech si cvrka do gati
Ved by ju usikanovali v skole s plienkou...ani by sa jej nestihla v tom plaste rit zaparit.
Este ma napadlo dat si usit take nohavicky...napr take kde by som jej do niekde pod druhu vrstvu zasuvala intimku.
Uvidime co bude u doktorky...a ci nam potom daju predpis aspon na intimky

katarina002
autor
26. apr 2019

@sense ako funguje tie nohavicky?je tam nejaky igelit v medzivrstve ci nejaka vlozka specialna? Google mi to nenasiel....skusim este dat iny nazov

wodanka
26. apr 2019

@katarina002 ak by ste jej chceli dat ušiť také nohavicky, tak na Sashe by Vám s tým vedeli poradiť tie, ktoré šiju látkové vložky používajúce sa pri menštruácii. Určite by Vám vedeli spraviť aj také nohavičky.

katarina002
autor
26. apr 2019

@wodanka dakujem za super radu
Aj som nieco nasla na nete pre dospelych ....ale asi by som si dala usit...nech to aj vyzera aby ju to bavilo nosit ich

wodanka
26. apr 2019

@katarina002 nie je za čo, za vyskúšanie nič nedáš

0silvia0
26. apr 2019

@katarina002 a nemohla by si poprosiť @sense , že by ti ich poslala poštou? Teda neviem kde žije, ale možno ak by bola ochotná...

sense
26. apr 2019

@katarina002 nie je tam nic igelitove ani sustava ...je tam nejaka sava latka ,takze v rozkroku su hrubsieto... aku nosi velkost oblecenia

katarina002
autor
26. apr 2019

@0silvia0 bez predpisu je to riadna palka...

katarina002
autor
26. apr 2019

@sense moja hviezda je gulata......myslim ze aktualne je na 160...dam jej usit zo dvoje...kym poriesime doktorov

barbora2011
27. apr 2019

@katarina002 nechcem sa starat ani mudrovat. Ale zaujal ma zaciatok "u otca"Viem,ze ma do toho nic ale asi nezijete spolu. Nerozmýšľali ste aj nad niecim psych.? Ci je mala s tym ok? Ci ju niekto nevykrical,ze nepojde cikat a ze musi vydrzat alebo ju nahlili ked jej trebalo a tak. Deti uplne inak znasaju "ulety"dospelych. Neberte v zlom 😉

sense
28. apr 2019

@katarina002 aha ok keby je drobbejsia tak by som ri jedny poslala na skuski

katarina002
autor
28. apr 2019

@barbora2011 ja myslim ze nie...bez otca je od mala,je zvyknuta a je tam rada...je tam zriedka a nachvilu...ma tam "bratov" a najme my sme si vzdy taky priatelsky vztah budovali ze si vsetko povieme... a dokonca aj viem kedy klame ....
Mne to vzdy prislo ako ze sa vycika a potom este docika
U otca je to mozno yake ukricane...pindaju ze sa nevie utierat...ale myslim ze hlavku ma v poriadku