8 mesačný syn má jedno očko väčšie ako to druhé

jennyka
30. dec 2012

mamicky chcela by som sa spytat ci ste sa stretli uz s mojim problemom. moj Leo (8mesiacov) ma jedno ocko vacsie ako druhe. myslim ze to prave len viac otvara. velkostou su rovnake. ☹ neviem som nestastna. nehnisa mu nic s nim nema. aj kaprinky ma rovnake. ma len nadchu a kasle moze to byt aj koli tomu???
prosim o radu

janinah
30. dec 2012

pre istotu choďte na očné,ak má jednu očnú guľu väčšiu ako druhú,tak to treba vyšetriť,príp. aj neurologicky ,ale dopredu sa neplaš,to môže byť aj pokles viečka vrodený alebo niečo podobné..ale vyšetriť to treba

hradnapani
30. dec 2012

@jennyka mal to tak vzdy alebo len teraz? inak kazdy clovek ma takuto miernu nerovnovahu, ani obidve usi nemame uplne rovnako velke. Moj syn mal asi do roka otvorene jedno oko viac, druhe menej... ale oci ma "rovnake", teraz sa mu to nejako dorovnalo.
Ak sa ti zda, ze je to len teraz, co ma nadchu, tak je mozno viac unaveny a nevladze mat obe oci dosiroka otvorene. Ale neplasila by som sa nejako velmi.

jennyka
autor
30. dec 2012

@janinah @hradnapani ma to len teraz. ja som si to ani nevsimla len jeho babka mi povedalaze si to vsimla na fotke. a teraz to uz vidim aj ja. neni to ocna gulka ale viecko jedno oko ma viac privrete. dufam ze zajtra doktory pracuju pojdem sa popytat. dakujem pekne

hradnapani
30. dec 2012

@jennyka jaaj, tak to nebude nic vazne 😉 Nas sa prababka, ktora ledva vidi, opytala, ci maly nahodou neskuli a odrazu sme to "videli" aj my... a ocna, ze vsetko je v poriadku. Aj na nerovnaka "velkost" ociek. Neboj, bude to v poriadku.

bis
30. dec 2012

@jennyka aj ja som si to všimla u mojej malej na fotkách,ale muž-výtvarník ma ukludnil,že nikto nemá rovnaké polovice tváre..tak to neriešim..🙂

jennyka
autor
30. dec 2012

@bis len sa mi to zda dost. drzte palce co povie doktor zajtra 🙂

bis
30. dec 2012

@jennyka daj vedieť,držím palce🙂

jennyka
autor
31. dec 2012

no tak k doktorke sme nesli lebo nesiel ziadny autobus 😠
tak az v stredu ☹

jennyka
autor
3. jan 2013

@bis
no tak povedali nam ze asi ma zapal a dala nam kvapky pamycon.
no ale co som sa dozvedela a ani netusila ze ked ma kaprinky tak to nie je normalne. vzdy som si myslela ze kapriny su bezne ked sa clovek zobudi. 🙂
no hadam mu to prejde

bis
3. jan 2013

@jennyka vážne?no aj naša máva kapríky občas,tak asi budem musieť zavolať našej dr,čo ona na to,boli ste na očnom?

jennyka
autor
3. jan 2013

@bis nie neboli len nam dala kvapky. skus sa spytat co povie tvoja doktorka na kaprinky. ale musim uznat ze z toho mensieho ocka mu idu trosku viac. uvidime mame davat 4x1 kvapku za den a tyzden tak som zvedava ci to pomoze. dufam ze hej. ale niekedy to ma normalne a niekedy ho ma mensie

daniaz
21. okt 2014

@jennyka chcem sa opýtať či sa vám očko upravilo lebo aj my máme tento "problem" Mala ma dva A pol mesiaca

nikina17
21. okt 2014

Ahoj, moze to byt aj tou nadchou, ale urcite skoc k ocnemu. Ja som mala tiez lave oko vzdy mensie ako prave, resp. aspon to tak vyzeralo a aj som nan vzdy horsie videla. Ani detska lekarka ani nik to neriesil v tej dobe, az ked som v 22 rokoch zacala mat bolesti oka (myslela som, ze z prepacovania, v praci som musela sledovat 13 monitorov a okrem toho este praca na PC) a tam mi doktorka sokovane povedala, ze mam tupozrakost. Vraj keby mi to podchytili do 7 rokov tak sa s tym da nieco robit. Na to oko uz budem stale zle vidiet, neda sa to ani operovat ani moc dioptriami regulovat, len trosku. A prvym priznakom moze byt prave akoby zmensenie oka oproti zdravemu - kvoli ochabnutiu svalov.
Nechcem ta strasit, ale radsej skor ako neskor v mojom pripade. Ja som pri dcerke davala robit take specialne vysetrenie pristrojom zamerane na zistenie vsetkych ocnych vad vratane tupozrakosti. Stalo to tusim 20€ a zatial mame ocka v poriadku. Chystam sa na to ist aj s mladsim synom.

jennyka
autor
27. okt 2014

@daniaz ahoj ano upravilo ;)