mamicky chcela by som sa spytat ci ste sa stretli uz s mojim problemom. moj Leo (8mesiacov) ma jedno ocko vacsie ako druhe. myslim ze to prave len viac otvara. velkostou su rovnake. ☹ neviem som nestastna. nehnisa mu nic s nim nema. aj kaprinky ma rovnake. ma len nadchu a kasle moze to byt aj koli tomu???
prosim o radu
@jennyka mal to tak vzdy alebo len teraz? inak kazdy clovek ma takuto miernu nerovnovahu, ani obidve usi nemame uplne rovnako velke. Moj syn mal asi do roka otvorene jedno oko viac, druhe menej... ale oci ma "rovnake", teraz sa mu to nejako dorovnalo.
Ak sa ti zda, ze je to len teraz, co ma nadchu, tak je mozno viac unaveny a nevladze mat obe oci dosiroka otvorene. Ale neplasila by som sa nejako velmi.
@janinah @hradnapani ma to len teraz. ja som si to ani nevsimla len jeho babka mi povedalaze si to vsimla na fotke. a teraz to uz vidim aj ja. neni to ocna gulka ale viecko jedno oko ma viac privrete. dufam ze zajtra doktory pracuju pojdem sa popytat. dakujem pekne
@jennyka jaaj, tak to nebude nic vazne 😉 Nas sa prababka, ktora ledva vidi, opytala, ci maly nahodou neskuli a odrazu sme to "videli" aj my... a ocna, ze vsetko je v poriadku. Aj na nerovnaka "velkost" ociek. Neboj, bude to v poriadku.
no tak k doktorke sme nesli lebo nesiel ziadny autobus 😠
tak az v stredu ☹
@bis nie neboli len nam dala kvapky. skus sa spytat co povie tvoja doktorka na kaprinky. ale musim uznat ze z toho mensieho ocka mu idu trosku viac. uvidime mame davat 4x1 kvapku za den a tyzden tak som zvedava ci to pomoze. dufam ze hej. ale niekedy to ma normalne a niekedy ho ma mensie
Ahoj, moze to byt aj tou nadchou, ale urcite skoc k ocnemu. Ja som mala tiez lave oko vzdy mensie ako prave, resp. aspon to tak vyzeralo a aj som nan vzdy horsie videla. Ani detska lekarka ani nik to neriesil v tej dobe, az ked som v 22 rokoch zacala mat bolesti oka (myslela som, ze z prepacovania, v praci som musela sledovat 13 monitorov a okrem toho este praca na PC) a tam mi doktorka sokovane povedala, ze mam tupozrakost. Vraj keby mi to podchytili do 7 rokov tak sa s tym da nieco robit. Na to oko uz budem stale zle vidiet, neda sa to ani operovat ani moc dioptriami regulovat, len trosku. A prvym priznakom moze byt prave akoby zmensenie oka oproti zdravemu - kvoli ochabnutiu svalov.
Nechcem ta strasit, ale radsej skor ako neskor v mojom pripade. Ja som pri dcerke davala robit take specialne vysetrenie pristrojom zamerane na zistenie vsetkych ocnych vad vratane tupozrakosti. Stalo to tusim 20€ a zatial mame ocka v poriadku. Chystam sa na to ist aj s mladsim synom.
pre istotu choďte na očné,ak má jednu očnú guľu väčšiu ako druhú,tak to treba vyšetriť,príp. aj neurologicky ,ale dopredu sa neplaš,to môže byť aj pokles viečka vrodený alebo niečo podobné..ale vyšetriť to treba