8 mesačné dieťa ma zápchu

vladkabalazova
9. apr 2021

Ahojte chcem sa len opýtať môjho malého z ničoho nič zapieklo neviem z čoho pretože nič také mu papať nedávam akurát málokedy prikrmi častejšie detske výživy termixy a vždy keď niečo spapa tak mu dám uvoľňujúci čaj... Je to 3 deň čo sa normálne nevykakal keď sa vykakal tak len ráno a len taku malú zelenkavu bobulku viete mi prosím niečo poradiť? Vopred ďakujem

pribinak
9. apr 2021

Slivková a Hrušková stavicka je dobrá na pitie. Skus mu dať jogurt kvalitný smotanový. Viac vody po papani a menej husté prikrmi
Vyrad na pár dni mrkvu a ryžu. Daj mu cuketu či tekvicu

vladkabalazova
autor
9. apr 2021

@pribinak práveže ja mu mrkvu ešte ani nedávam ani ryžu keďže mi malý nevie ešte zut tak sa mu bojím dávať jest ako vravím bud detske prikrmi ale teraz mu došli tak vždy mu dávam detskú výživu alebo termix a teraz keď ho zapieklo dávam mu papať iba ráno po papani ten uvoľňujúci detsky čaj a potom už len mliečko

vladkabalazova
autor
9. apr 2021

@pribinak slivkova a hruskova šťava môže byť z kompótu?

janulla1
9. apr 2021

Ešte vločky sú dobré, ja som ich pridala pri varení do prikrmu, ktorý som varila deťom, pomixovala a vždy sa pekne vykakali 🙂

stanulienkat
9. apr 2021

Take dieta moze nemat stolicu aj vyse tyzdna. A je to v poriadku. Osobna skusenost 10 dni.🙂 Ale nervy boli riadne.

vladkabalazova
autor
9. apr 2021

@stanulienkat ale malý nieje dojceny pije um

pribinak
9. apr 2021

@vladkabalazova áno, ale kúpiš aj v dm-ke

vladkabalazova
autor
9. apr 2021

@pribinak ďakujem za rady

pribinak
9. apr 2021

@vladkabalazova snáď mu to pomôže

gbgb
10. apr 2021

@vladkabalazova daj probiotika biogaia a cuketu, spenat. Termix nema vlakninu a vlastne nic hodnotne iba kopu cukru. To radšej živý jogurt a ovocné výživy.

proximaa
10. apr 2021

termixy zvyčajne obsahujú aj škrob na zahustenie, pozri si zloženie. Ako bolo už spomínané, vločky alebo aspoň voda, v ktorých sa varili pomôže. U nás keď už bolo ozaj tažko, pomohla aj rektálna rúrka.