8-mesačné bábätko sa neplazí, neštvornozkuje

janett_fashion
25. apr 2024

Ahojte malá mala pred tyzdnom 8 mesiacov. Pretacat sa pretaca o sto šesť..aj ked vacsinou preferuje stale iba tu svoju jednu stranu, z ktorej sa pretoci tam a spat, aj ked aj z druhej strany vie. Motivujem ju aj hračkami, ale nechce sa vobec plazit. Ostane stat znervoznuje sa a potom sa otočí hlavou. Ked jej prisuniem k patam ruky tak sa odráža s nozkami. Neviem, či ju mam este nechat. Ked citam niektorw prispevky, ze ich deti uz vedia sediet a nasa sa ani len nechce plazit. Som z toho smutna aj led viem ze kazde dieta je individualne. No nechcem nic radsej podcenit. Koncom maja ideme k doktorke. Alebo to mam riesit radsej. Nemame s nicim problem inak. Mala je zdravá, čulá a rada sa blázni. Dakujem.

lucia147852
25. apr 2024

Aj ja mám 8 mesačnú. Teraz sa začala dávať na 4. A co? Dokonca aj podľa tabulkuek je to ok. Prvá sa mi tiež neplazila vôbec, až 4nozkovala. To neni súťaž.

janett_fashion
autor
25. apr 2024

@lucia147852 ano viem, ze to nie je sutaz...ja som si prisla iba po rady a nazory mamiciek, ktore maju podobnu situaciu.

lucka2303
25. apr 2024

@janett_fashion náš sa neplazil vôbec, štvornožkovať začal presne keď mal 1 rok a so samostatnou chôdzou si dal tiež poriadne načas, začal chodiť keď mal cca rok a pol,ale to do týždňa potom behal a lozil ako profesionál 🙂 V ničom nezaostal. Každé dieťa má svoje tempo, netreba ich porovnávať. Aj rozprávať začal keď mal až 2 roky, ale hneď vedel farby, počítať, a do konca aj po anglicky.

minesasubu
25. apr 2024

Mala by si si pozriet fyziomama tam su rady ako podporit dieta na stvornozkovanie , my sme chodili aj na fyzio a do kurzu na psychomotoricky vyvoj , syn začal plaziť ked mal 9 mesiacov avsak robil to uplne dokonalo symetricky ( vacsina deti robi postrelene vojaka ze taha nohu za sebou ) trvalo dost dlho kym sa dal na 4 ptm sikmy sed to šlo tak spolu , myslim ze okolo 11m ale ja som to neriešila lebo to robil spravne , lepsie neskor a spravne ako skoro a zle
tiez ak mas instagram - michala pukalovic ma skvele rady

00momo
25. apr 2024

Môj sa vôbec neplatil najprv stvornozkoval, ale az v 10m si sám sadol Je predcasniatko,. Preboha ženy nerobme súťaž ktorej skôr si sadne, začne stvornozkovat.... Nechcete aby deti,už pri narodení vedeli čítať. ...?!

svetlonos
25. apr 2024

Ahoj nestresuj. My mame 2 chlapcov. Prvy sedel v 7,5 mesiaci sam vzpriamene sedel. Nedavala som žiadne vankuse ani inak nepomahala. Aj stvornozjoval potom za chvilu. Chodit sam bez ruky začal až v 15 mesiacoch a dosť padal.
Tak som sa nastavila aj pri druhom, hmmm 😁
Sadol si sam do vzpriamene sedu v 9,5 mesiaci. Teraz ma 10 mesiacov, pred par dnami začal skúšať polohu na stvornozkovanie. Skutočne bleskovo rovnomerne plazit som ho videl dnes - muz mu dal balón, ktorý maly nadšene naháňal po obyvacke plazenim 😂.
Je vnímavý, akčný, veselý. Už neriešim len sa nechávam prekvapiť s každým pokrokom 😃
Kontrola v máji ti stačí, ale maly je v pohode neboj nič 🙂
Starší sa rozhovoril v 2 rokoch. Mala som obavy. Dnes (ráno o5:00) uvažujem, že pred 2 romi som ešte žiadne veľké diskusie tak skoro neviedla 😂