Ahojte malá mala pred tyzdnom 8 mesiacov. Pretacat sa pretaca o sto šesť..aj ked vacsinou preferuje stale iba tu svoju jednu stranu, z ktorej sa pretoci tam a spat, aj ked aj z druhej strany vie. Motivujem ju aj hračkami, ale nechce sa vobec plazit. Ostane stat znervoznuje sa a potom sa otočí hlavou. Ked jej prisuniem k patam ruky tak sa odráža s nozkami. Neviem, či ju mam este nechat. Ked citam niektorw prispevky, ze ich deti uz vedia sediet a nasa sa ani len nechce plazit. Som z toho smutna aj led viem ze kazde dieta je individualne. No nechcem nic radsej podcenit. Koncom maja ideme k doktorke. Alebo to mam riesit radsej. Nemame s nicim problem inak. Mala je zdravá, čulá a rada sa blázni. Dakujem.
@lucia147852 ano viem, ze to nie je sutaz...ja som si prisla iba po rady a nazory mamiciek, ktore maju podobnu situaciu.
@janett_fashion náš sa neplazil vôbec, štvornožkovať začal presne keď mal 1 rok a so samostatnou chôdzou si dal tiež poriadne načas, začal chodiť keď mal cca rok a pol,ale to do týždňa potom behal a lozil ako profesionál 🙂 V ničom nezaostal. Každé dieťa má svoje tempo, netreba ich porovnávať. Aj rozprávať začal keď mal až 2 roky, ale hneď vedel farby, počítať, a do konca aj po anglicky.
Mala by si si pozriet fyziomama tam su rady ako podporit dieta na stvornozkovanie , my sme chodili aj na fyzio a do kurzu na psychomotoricky vyvoj , syn začal plaziť ked mal 9 mesiacov avsak robil to uplne dokonalo symetricky ( vacsina deti robi postrelene vojaka ze taha nohu za sebou ) trvalo dost dlho kym sa dal na 4 ptm sikmy sed to šlo tak spolu , myslim ze okolo 11m ale ja som to neriešila lebo to robil spravne , lepsie neskor a spravne ako skoro a zle
tiez ak mas instagram - michala pukalovic ma skvele rady
Môj sa vôbec neplatil najprv stvornozkoval, ale az v 10m si sám sadol Je predcasniatko,. Preboha ženy nerobme súťaž ktorej skôr si sadne, začne stvornozkovat.... Nechcete aby deti,už pri narodení vedeli čítať. ...?!
Ahoj nestresuj. My mame 2 chlapcov. Prvy sedel v 7,5 mesiaci sam vzpriamene sedel. Nedavala som žiadne vankuse ani inak nepomahala. Aj stvornozjoval potom za chvilu. Chodit sam bez ruky začal až v 15 mesiacoch a dosť padal.
Tak som sa nastavila aj pri druhom, hmmm 😁
Sadol si sam do vzpriamene sedu v 9,5 mesiaci. Teraz ma 10 mesiacov, pred par dnami začal skúšať polohu na stvornozkovanie. Skutočne bleskovo rovnomerne plazit som ho videl dnes - muz mu dal balón, ktorý maly nadšene naháňal po obyvacke plazenim 😂.
Je vnímavý, akčný, veselý. Už neriešim len sa nechávam prekvapiť s každým pokrokom 😃
Kontrola v máji ti stačí, ale maly je v pohode neboj nič 🙂
Starší sa rozhovoril v 2 rokoch. Mala som obavy. Dnes (ráno o5:00) uvažujem, že pred 2 romi som ešte žiadne veľké diskusie tak skoro neviedla 😂
Aj ja mám 8 mesačnú. Teraz sa začala dávať na 4. A co? Dokonca aj podľa tabulkuek je to ok. Prvá sa mi tiež neplazila vôbec, až 4nozkovala. To neni súťaž.