8 mesačná dcérka sa stále škriabe

nanka3
30. mar 2015

Ahojte mamicky, moja dcera (takmer 8-mesacna) sa stale skriabe, hocikde (na tvari, krku, prosto na hocijakom holom mieste, akonahle dam dolu plienku, tak sa skriabe na nohach, bruchu.... pri kupani sa skriabe tiez.... ), pokozku ma inak krasnu, jemnucku, hladku... ziadne suche, ci cervene miesta.... vravela som to aj dr. ale ta povedala, ze je to normalne. Dcera sa takto skriabe od narodenia, mate nejaku radu, skusenost? vopred dakujem za vsetky odpovede a pripomienky

jama16
30. mar 2015

ahoj.toto presne robila a este aj robi a to uz bude mat 5 rokov.Ked moja malinka a sla som ju prebalit alebo prezliect tak hned sa skrabala aj v noci.Hocikedy potom rano som je nasla na chrbte malicke skrabance,tak sme zas museli stihat nechtiky stale.Neviem preco to robila tiez mi to vzdy vadilo ale co uz 🙂

nanka3
autor
30. mar 2015

@jama16 ahoj, tak to si ma velmi nepotesila.... jaaaaj, bojim sa co to bude v lete, ked bude mat hole rucky/nozky.....

jama16
30. mar 2015

@nanka3 no snad to nebude take hrozne 😖 .nasa sa skriabe teraz len ked place a je jej teplo pritom.to uz jej aj sama poviem nech sa poskriabe lebo uz viem ze to spravi 🙂

bibistec
31. mar 2015

este som o nicom takom nepocula ale isla by som na kozne, nepride mi to v poriadku. moja mala ma atopicky ekzem a je na diete a odvtedy je pokoj.

luc_k
27. okt 2023

@nanka3 prosim ta s odstupom casu (vidim ze su to uz roky 🙂 ) prisli ste na nieco? Maly je ok, nevyzera podrazdeny a dam mu dole plienku a tiez sa zacne hned skrabat az do krvi.

nanka3
autor
28. okt 2023

@luc_k kym bola mensia, snazila som sa do stravy zaradit vela zelenej zeleniny, menej sacharidov, teraz ma 9r a koncom jesene sa jej sem- tam daky fliacit objavi, vsetko zmizne na jar…. by som povedala, ze z toho vyrastla

terry658
28. okt 2023

@nanka3 môj sa tiež škrabal a teraz je atopik. Prosto ich tá koža svrbí. Nám kožná radila kúpať len v bioderme a natierať celé telo aspoň 2x denne. V lekárni je nato super krém, volá sa lipobase.

terry658
28. okt 2023

@bibistec ak sa môžem spýtať na akej diéte je?

bibistec
30. okt 2023

@terry658 moja má už 13rokov. Atopicky ekzém mala z mlieka. Čiže momentálne na bezmliecnej + dali sme robiť testy na potravinové intolerancie alcat test a podľa toho sa stravuje. Už roky a žiadne problémy nemá. A to mala dosť zlý stav