8 mesačná dcérka má paniku z kúpania

romi_tami
21. máj 2022

Ahojte, poraďte mi prosím, ako kúpať dcérku, má rok aj 8 mesiacov.. Zo začiatku sme vôbec problémy nemali, kúpali sme úplne normálne.. Keď bola staršia okolo roku, začali sme mať problémy s kúpaním. Riešili sme to tak, že keď sa išla kúpať, dali sme jej do vaničky hračky, aby ju niečo zabavilo, a pomohlo nám to na nejakú dobu.. Teraz, keď sa jej len spomenie, že sa ide kúpať, hneď sa celá rozrastie, ako napríklad aj včera večer.. Nevlastný syn jej spomenul, že sa ide kupkať, a ona sa hneď celá roztriasla, chytila hrozný plač, a následne sa na to niekoľkokrát pozvracala.. 😔 Vôbec nevieme ako máme postupovať a ako to máme riešiť, lebo teraz keď ju chceme okúpať, máme s priateľom čo robiť aby sme ju dvaja udržali.. Máte niekto prosím podobnú skúsenosť? Ako mám postupovať aby bolo znova kúpanie pre ňu radosť? 🙏🙏 Ďakujem..

karhu
21. máj 2022

dvaja ju drzite pri kupani?🙈 takto situaciu len zhorsujete..ma z toho stres a dvaja dospeli ju pri tom este nasilu drzia😖
sprchu znasa ako? mozno na cas skusit suchy kupel - umyt hubkou mimo vane, kupelne..
pripadne lavor s vodou v strede obyvacky a hrajte sa v tom s lodickami..prelievajte, clapkajte, bez kupania, len hra pod dozorom..mozno ziska k vode pozitivnejsi vztah🐙

tat2016
21. máj 2022

@romi_tami mali sme podobný problém staršia sa nechcela kúpať od malička. Tak do ju nejaký čas utierala len mokrou plienkou. Potom sme skúsili napustiť vaňu zobrala som si ju na ruky a kúpala sa s ňou. Najskôr som ju mala len na rukách a každý deň som ju postupne dávala do vody trošku viac až kým si nezvykla(mali sme vo vani všetky obľúbené hračky). Mladšia mala nedávno tiež také obdobie a na ňu zabralo keď sme do detskej izby dali malý bazénik a trochu vody najskôr kúpala len hračky a asi po týždni tam vliezla aj ona.

54tinka54
21. máj 2022

@romi_tami skús sa okúpať s ňou

romi_tami
autor
21. máj 2022

@tat2016 Ďakujem, určite vyskúšam aj ja.. 🙏😇

romi_tami
autor
21. máj 2022

@54tinka54 Skúšala som, ale ani to nepomohlo.. Máme na byte len sprchový a z toho má priam hrôzu.. 😔🙆🏼‍♀️

ivangeline
21. máj 2022

Dat vodu do vedierok a olievat?

matana2
21. máj 2022

@romi_tami moje obe deti sa neradi kupali. Riesili sme to tak ze sme ich casto nekupali, zvacsa rychlo osprchovali. Tento strach z vody presiel niekedy medzi 2,5-3 rokov. Teraz sa kupu radi.

andreatytler
22. máj 2022

@romi_tami Ona uz nema paniku z kupania ale z toho ze ju budu 2 ludia nasilu nutit k niecomu co nechce.
Treba skusat vsetko mozne ine. Hldat s nou kompromis. Chapem ze sa nechces kupat, co ak dame vanicku do obyvacky, na dvor, budes mat malu sprchu na baterky a budes sa sprchovat sama, Umyjeme ta spongiou, okupeme len nohy.
My kupeme 2x do tyzdna a iba raz mydlom. Netreba kupat kazdy den.