Malá celý deň nemá soplík, ale večer keď ju uložím do postielky, tak sa každú chvíľu budí. Trvá to také 3 hodinky, čo jej sem- tam musím odsať soplík. Toto už má cca od 4 m. Teraz má 8 mesiacov. Stretli ste sa už s tým? Doktorka len, že - odsávajte. Pokiaľ ho nemá cez deň a nemá horúčku, tak to nevadí... 😠
Podľa mňa jej vadí niečo čo je v posteli - madrac, paplón - proste si myslím že je to alergia - buď na perie alebo roztoče....
perie nemá, bo aj ja som na perie alergická a ostatné sa snažím častejšie prať. Ten soplík je skoro číry. Predtým mala pravdepodobne reflux, bo keď sme jej začali dávať anti reflux ml tak toľko negrckala, ale ako píše strapco, keby to bol i naďalej reflux, tak by to mala i inokedy v lahu. Ja som nad tou alergiou tiež rozmýšľala, ale testy jej doktorka nedala robiť, keď som sa jej na to spýtala. Okolo toho 4m jej napísala fenistilové kvapky, no ja som v tom veľký rozdiel nevidela - skôr bola z nich viac ospalá. Možno keď som jej to dala hneď po kúpaní, začali účinkovať až neskôr. Ja neviem ☹ a preto ma to už dosť trápi. Už som rozmýšľala, že vyskúšať aj inú doktorku, čo povie... fakt už neviem..
ešte mi napadla alergia na chlad,možno potrebuje byť viac v teplúčku 😉
my bojujeme s niecim podobnym.akurat,ze syn ma vyse troch rokov a je alergik.je lieceny,spalnu ma uplne prisposobenu..vsetko antialergicke,protiroztocove povlaky na perinach,odstanovac alergenov a aj napriek tomu v poslednej dobe v noci sopli.skusali sme aj zmenu liekov ale to bolo este horsie,lebo zacal soplit aj cez den.tak sme sa vratili k povodnym.je to trochu lepsie,ked mu pred spanim streknem do nosa MAR (sprej s morskou solou),len to je unas vzdy boj,aby som mu to tam vobec strekla 😖 vyskusaj,myslim,ze to mozu aj malicke deti.len asi nie s tym silnym sprejom.skus sa opytat v lekarni
Ďakujem baby, skúsim teplo a MAR 🙂 pak napíšem 😉
tou zimou to nebude, poprosím doktorku, aby nás poslala na testy na alergiu... ☹
@poi99, male deti maju praveze spat v chladnejsej dobre vyvetranej izbe, ale bez prievanu. v postielke by nemalo byt nic iba dieta v spacom vaku. antialergicky madrac a okolo postielky nech je umyvacia podlaha, nie koberec. aj zavesy na okne su super lapace prachu a roztocov. vsetko odstranit
@poi99 my sme nakoniec skoncili na krcnom,bolo to tou alergiou (aj napriek tomu,ze je na liekoch) mal tak opuchnutu sliznicu v nose,ze ked si lahol,nemohol dychat.pomohol nam sprej,co nam dala krcna.suto sice kortikoidy,no ale lepsie ako by sa mi mal v noci zadusit.skus mozno aj tu krcnu,nech kukne do nosteka.lebo na alergu to mas asi na dlhsie aj co sa tyka objednania,testov aj zabratia liecby 🙄
@poi99 pokial to je takto, ze iba vecer a cez den nic..tak by som povedala,ze sa moze jedna o alergiuna niwco co je vposteli..prach, perie, roztoce
nakolko je este mala na kozne testy tak bud krvne testy alebo skus antihistaminika
este to moze byt prejav refluxu..ale to by mala aj inokedy v lahu
ako vyzeraju sopliky..farba, konzistencia
mala robeny vyter?