Ahojte mamičky naša malá 8 mesačná je prvý krát chorá máme zápal stredného ucha že vraj nieje silný, pokašliava a mala aj teploty najviac 38, len najväčší problém je upchatý noštek. Používame Nasivin a odsávame soplíky ale nič nepomáha kedže má plný noštek nechce ani piť mliečko čajík ani vodu. Dnes celý deň preplakala som už fakt zúfala. Za každú radu Ďakujem🙏
A robila vam lekarka stery z nosa?
U nas ked je to masivne, vacsinou je to hemofyl, pneumokok, popripade streptokok, alebo moraxela
A vtedy kvapkame do nosa pamykon, alebo uniflox
Uz ine nezabera
Ja som v najvacsom zufalstve po x dnoch utrpenia mojho syna, kedy ho dusilo, nevedel pit mlieko, odsala som, kopu vyslo ale stale rovnako upchaty ostal nos - prisla na to, ze ak odsavam na etapy dostatocne dlho (uz to neviem odhadnut ale mozno aj minutu!) a kruzim pri tom spickou odsavacky (tou na vysavac) vyjde aj nemozne. Trebars vysla prva "varka", potom nic, ale treba pokracovat aj naprazdno a az som po chvilke kukala co tam este nakoniec vsetko mal. Prve dni som odsavala stylom ze som k obom nosnym dierkam prilozila odsavacku trebars na 3 sekundy a to bolo vse. Myslim ze to nestacilo a tie hromadiace sa hlieny strasne zhorsili cely stav. Alebo nieco vyslo a uz som nepokracovala. Vela mám to podla mna robi takto, ani by ich nenapadlo viac trapit dietatko ale opak moze byt pravdou. Samozrejme robit to treba s pauzami a podla Vasho instinktu, ten napovie ako dietatku najlepsie pomoct, dobre je aj sprevadzat to opakovanym striekanim aliamare roztoku. Musela som sa naucit grif ako ho udrzat, neskutocne sa vzpieral a mne pukalo srdce ale pomoct som mu musela a aj pomohla. Viem si ale predstavit ze pri nejakom mensom prechladnuti, troske tecuceho sopliku, zahlienenie nemusi byt take, aby bol tento postup vhodny ci nutny.
Nakrájanú cibuľu blízko miesta kde spí. Uvoľní to trochu nos. No a moja malá vtedy spí na mne, alebo na vankúši. (nie len hlavu, ale celú polku tela aby mala vyvýšenú). Namiesto kvapiek morskú soľ striekam. A ozaj ešte natierať hruď krémom z lekárne. Na teplotu je najlepší kontakt telo na telo. oddýchnete si tak obe. Hlavne žiadna panika. Čoskoro to prejde. A pozor na nasivin. vyšušuje sliznicu a tým pádom môže ten nos upchávať.
A nemate nič na rozpúšťanie hlienov? Ja som vždy pri prechladnutí dávala prospan sirup, aby hlieny neostali v dutinách a pekne všetko rozpustil. Lepšie sa aj odsávalo.
ahoj ja som davala predtym ako sa odsaval soplik kvapku libenaru a celkom dobre to robilo. inak na to ti pomoze len tulkat a tulkat a pevne nervy ... ale rychlo to prejde neboj