7 týždňový synček má zapareniny

celiaticka
14. dec 2013

Ahojte maminky, mam dost velky problem s nasim 7 tyz. syncekom ktorz ma nenormalne zapareniny . pouzivali sme plienky pampers premium care tie mu vadili a presli sme na baby love s dmkz a liecila som ho sudokremom len na chvilku preslo a potom s kombinaci s rybou mastou s olejom no nic moc nepomahalo lebo bolo v letaku bolo ze sa to nema davat. tak som skusila ine imazol krem pasta a kombinaci s betenthe matsicka a pomohlo ale s nicoho nic sa mu to vratilo aj sme sa vetrali a nic nepomohlo aj u doky sme boli a imazol ye s tam to ma preist ale jemu to nepomaha co mam uz robit utierky vlhcene utierky nepouzivam vobec od kedy ich mame co mam robit poradte lebo uz mam s toho velku hlavu lebo si pripadam ako neschopna ze to nejde v yzliecit a prebalujeme casto ako sa len da aj ked len srtne trosku kaky pre istotu.Dakujem za odpovede........

sofinka2103
14. dec 2013

ahoj mali sme podobny problem po infuzkach a davali sme skoro tie iste maste a nakonec nam osobne pomohol detsky puder aviril a skus ho nechat aj rozbaleneho to urobi vela drzime palceky 🙂

ivkafr
14. dec 2013

@celiaticka ahoj,skus pouzit pytiol..my pouzivame iba ten,nic ine..a taktiez sme skusalli vsetko co si napisala...drzim palce

marianqa
14. dec 2013

Ja som moju od narodenia utierala vlhcenymy utierkami a bepanthenom,a teraz ma 4-mesiace a utieram utierkamy a mastim kremon proti zapareninam normalne z drogerky a nemame problem

oli1lila
14. dec 2013

@celiaticka ahoj, ja davam malej ked ma ritusku zaparenu calciovu mast, ta jedina sa mi osvedcila, ostatne nezaberalo ... s nou mala krasnu cistu ritusku uz na druhy den... drzim palce ;)

luba28
15. dec 2013

@celiaticka ten pytiol je dobry,...mali sme s tym problem tiez,ked sa to trosku zhojilo tak som zacala davat sudocrem....

simonlea
15. dec 2013

@celiaticka Na sto percent skuste imazoll, tato masť nam zabrala presne na taku zaparenu riťku, ked v lete boli strašne horučavy, skušali sme všetky mastičky, ale IMAZOLL je top , odvtedy ho používam na všetko aj na kutiky, ked maju deti, alebo ine kožne pliagy, super zahoji!!!!

luba28
15. dec 2013

@simonlea imazol im nezabera,pise to,....

sense
15. dec 2013

skus sudocrem alebo bepanthen, a nemala by si velmi casto a rychlo striedat kremy lebo moze mat problemy z toho, co najviac nechat dieta na holo, a mozes robit aj kupele v repiku ....

luba28
15. dec 2013

@celiaticka baby aviril,len uz ho maju len sem-tam v lekarni,....aj my ked sme boli male deti tak mamina nam davala,.....

anabela159
15. dec 2013

Niekedy nepomôže nič iné, len prejsť na látkové plienky. Môže mať totiž alergiu na niektorú zložku jednorázových plienok. Mám viacero kamošiek, ktoré mali tento problém a vyriešilo to látkovanie.

marmete
15. dec 2013

@celiaticka Moja skúsenosť, keď malý mal tento problém, imazol, do kúpeľa prihodiť na špičku noža hypermangán, vetrať a prešlo to. Ale na každé dieťa zaberá niečo iné, takže treba skúšať.

bubatinko
15. dec 2013

mojim detom vadili plienky...sadli im len toujours plienky z lidla... a nenechavat dlho v pocikanej plienke... pouzivala som rybaciu mast http://www.najlekaren.eu/zapareniny/2357-pasta-... a ked bolo zle tak pityol http://www.docsimon.sk/tovar/pityol-mast-30g ...prip. zinkovu mast .... inak skvelý krém je aj Baby balm http://www.mojalekaren.sk/babybalm-krem-na-zapa... dostat ho aj v 30ml baleni/1,70euro na vyskusanie ci sadne...

m_ij_ka
15. dec 2013

@celiaticka na zapareniny je veľmi dobrý sudocrem, večer natreš väčšou vrstvou a ráno neni po nich ani stopy. So staršou dcérou som mala aj ja takéto problémy, jej to robili plienky a hlavne pampersky, dupo, duplo, z kauflandu,atď, ale najlepšie jej sadli obyčajné plienky z tesca (v bielom balení) a tie som kupovala aj mladšej dcérke. Skús malého kúpať aj v repíku ten tiež pomáha , tak som aj ja staršiu dcérku kúpala

zuska88
15. dec 2013

ako dlho ste pouzivali ten imazol? dcerka mala velmi skarede zapareniny po hnackach...robila som to iste, stale prebalovanie, nepouzivala som vlhcene utierkY IBA SPRCHU A SEBAMED UMYVACIU EMULZIU, SUDOKREM, RANO A NA SPANIE IMAZOL, ALE TRVALO TO DLHSIE, CCA DESAT dni...

luciannka83
15. dec 2013

my sme tiež mali stavy, kedy nepomáhalo nič. ja som pretierala aj 0,5%tným peroxidom vodíka. Aj ten hypermangán je v pohode na dezinfekciu. Ale treba urobiť fakt len svetlučko ružový roztok. Rozpustiť pár zrniečok do pohára s vodou a zliať po riťke. Nám zabral imazol ale ten pastový biely. Pytiol by sa nemal používať pri deťoch mladších ako 3 roky. Pokiaľ zapareniny trvajú strašne dlho, treba ísť ku kožnej. Môže to prejsť do ekzémovej formy. Aspoň mne tak kožná povedala.

mirreckall
15. dec 2013

nam nepomohol ziadny krem, vsetko je to chemia :( pomohlo nam az oplachovat ritku v repiku alebo v kamilkach...odvtedy nepouzivam ziadne kremy a zapareniny sa nam vyhybaju 🙂

lucinddas
15. dec 2013

Urcie zacat s latkovymi plienkami. Moji su na latkovych od narodenia. Nikdy nemali zaparenu ritku. Tu vzorku zo sudokremu z nemocnice mam nerozbalenu doteraz. Nikdy som ziadny ritkokrem nepouzila. Aspon to vyskusaj, mozes zacat aj s klasickymi stvorcovymi plienkami, tie mas urcite doma.

iwqa
15. dec 2013

my sme používali bepanthen ale vyskúšali sme aj babypanthen, to je skoro to isté a tiež krém na zapareniny Mixa, ten bol veľmi dobrý a tiež od Nivei, ten máme na zapareniny a tiež SOS repair krém, ten je úžasný, nielen na riťku ale na akékoľvek začervenanie 🙂

andrejka1978
16. dec 2013

@celiaticka ja pouzivam teraz kalciovu mast. a veru musim povedat, ze zatial najlepsie co som mala. nadherna rituska bez problemov. kazdemu dietatku sadne nieco ine. alebo potom ked uz kremy nepomahaju tak mozno fakt zmena plienok za latkove.

celiaticka
autor
18. dec 2013

Ahojte vsetky maminkam dakujem za odpovede nam pomohla betanthe masticka . Imazol neomohol aj ked sme sa snazili .sskor sa mi ani nedalo sem prist povinosti a este aj predvianočný shon sak to poznate co mam rozprávať ale daka este razaspon viem ze som v tom nebola sama.

milota164
28. dec 2013

nam pomahal Bepanthen pouzivali sme ho aj preventivne aj ked bol nejaky problem

gitka55
28. dec 2013

Ked su ako pises take nenormalne zapareniny skoc k lekarke a hotovo,aj 2x ak bude treba a na 1x nepomoze. Mojim imazol zabral vzdy, ale mastila som 3x denne a o 2 dni za to zlepsilo. 🙂

modrofuzik11
29. dec 2013

nam na zapareniny pomaha vzdy bepanthen. najlepsie, ked nie su 🙂 . snazime sa vzdy do sucha do sucha vysusit ritku pri kazdom prebalovani. to tiez velmi dobre pomaha.

maykaaa1122
8. dec 2016

Na ,,potničky,, je super bepanthen je veľmi jemný na citlivú pokožku. Ja ho natieram viackrát za deň, vôbec nie je mastný. Naopak pekne sa vstrebe. Často nechávam taktiež bábätko ,,na holo,, pre dýchanie pokožky.

lilu7
18. mar 2017

Bepanthen care krémom krémujem deti doteraz-staršieho keď ma vyštipanú riťku - do rána je už ok a malému vždy pri prebalovaní. Zapareniny nemal ani jeden z nich.

autumn11
22. mar 2017

u nás fičí bepanthen care. Od zaparenín až po potničky. Vždy zabral a pokožku zahojil.