Ahojte. Kedy zmizlo žlté sfarbenie u vašich detí ? Dcérka má 7 týždňov, a ešte stále sa mi zdá byť žltá ( aj oči má ešte trošku žlté). Pri prepúšťaní z nemocnice mala hodnoty 240, ale boli klesajúce. Odvtedy nám pediater nemeral hodnoty, ani nebral krv. Plne ju kojim, od prepustenia z nemocnice pribrala cca 2 kilá, vyzerá byť v pohode. Len ta žltá farba 🙄
Skúste ju davať viac k svetlu, cez deň k oknu 🙂
Nepoteším ťa, náš bol žltý až 4 mesiace :/
Aj moj syn bol zlty velmk dlho.Aj z nemocky sme sli s tym ze nam maju kontrolovat krv.Ale.ak sa tinto nezda zavolaj pediatricke radsej aby nemal az prilis vysoke hodnoty.
Moji boli zltucky ako kurátka veľmi dlho.Ked klesá a kojis,netráp sa,ono to ustúpi a ešte je pekne,stačí ti ho vycapit na svetlo.Syn bol veľmi dlho,odbery si nepamätám v akých časoch mu robili,iba som s ním bola stále na slnku a vonku,bol tiež veľmi spavý.Dcérka cca 3mesiace,no chodili sme na ožiare,bola zimné bábätko a slnko nikde.
Na kontrolu by sme mali ísť o týždeň, a aj hovorili že po 8 týždňoch budú brať krv keby je veľmi žltá. Ale no neviem. Mne sa zdá že niektoré dni je bledsia, niektoré viac žltá. A na svetlo ju dávam každý deň. Ona spáva v kočíku pod oknom celý deň ( nesvieti tam priame slnko), iba na noc ide do postieľky spať. Ale nevidím nejaký rozdiel. A vaše deti sú zdravé ? Teda nemali nič z toho, že boli dlhšie žlté ?
3. novembra bude mať 8 mesiacov, všetko v poriadku, zdravý, ešte nemal ani sopeľ.
Vysoke hodnoty bilirubinu ohrozuju vyvoj mozgu. Ak sa ti mala nezda, je spava, daj jej skontrolovat. Nasa bola ako broskyna a dokazala spat aj 8 hodin vkuse.
Muj prvni syn byl zluty pul roku. Taky mel vysoke hodnoty, brali mu krev z hlavicky ale nakonec kleslo samo po pul roce
Mne naša dr vravela,že dieťa bledne od nôh...nám to stále tak kontrolovala. Moji všetci traja mali žltačku a tiež boli dosť dlho žlti... Sú zdraví a šikovní
Ďakujem za odpovede. Spavá není podľa mňa , v noci sa budí každé 3hodky a cez deň spí hodinu a potom je dve tri hodinky hore. Na poslednej kontrole hovorila doktorka, že má žltú len hlavičku a trošku krk. Ale odvtedy sa mi nezdá, že by viac vybledla . Stále je rovnaká. Zato som nevedela, či je normálne že je žltá už 7 týždňov 🙄
Spí stále pod oknom. Ale keď je stále zamračené, tak to asi nepomáha.
My sme boli žltý 10 týždňov po 8 nám brala krv, hodnoty boli zvýšené kázala odsavat mlieko a prevarit. Nepomohlo stále bol žltý. Ú nás ale muž má fyziologický zvýšený bilirubin tzv Gilbert ov syndróm. A to nám potvrdili aj na gastre. Nie je to nič hrozné,len keď sa moc vysili alebo je veľmi unavený urevsny môže ozltnut.
Ono to trvá dlhšie kým deti vyblednu...nám ale teda robili okolo 8 týždňa kontrolný odber krvy.
Mali sme to v správe z nemocnice že to má Dr urobiť...