7 týždňové bábo kašle

milka1978
7. jan 2013

Ahojte maminky .... mám doma 7 týždňové bábo chlapčeka a práve mi začal kašľať a kýchať .... všimla som si, že sa s ním niečo deje už ráno no myslela som si, že to prejde no teraz sa to zhoršilo ... poraďte mi čo na kašeľ a nádchu v tomto veku .... zatiaľ mu kvapkám Nasivin kvapky sú písané práve na nádchu ale čo na kašeľ? soplíky nemá, žeby som musela vyťahovať iba vtedy keď pije mliečko ... ďakujem za každú radu

liz_lemon
7. jan 2013

@milka1978 chod na pohotovost, je to prilis male babo, a kludne by to mohlo prejst do zapalu pridusiek/pluc
Nasivin by som mu vobec nedavala, mne dr. neodporucala davat ani 4 mesacnemu, len morsku vodu

milka1978
autor
7. jan 2013

@liz_lemon ked nam libenar a morske soli nezabrali :(

mirka1611
7. jan 2013

Nasivin sa moze od narodenia, ak má upchatý noštek, ale dávať čo najmenej, lebo pri dlhodobom (2 tyzdne a viac) pouzivani je navykovy.

janullienka
7. jan 2013

Naša malá je tiež tak stará ako tvoj chlapček a nakoľko chytila niečo od starších a strašne kašľala, kýchala a mala aj soplíky, tak dnes vyfasovala antibiotiká každých 12 hodín dávku, na kašeľ Stoptussin sirup 3 x denne 1,25 ml, kalciový sirup Robo Kid 1x denne 2 ml, do nošteka Pamycon 3x denne vytierať, ležať vo vyvýšenej polohe. Ráno sa nevedela dokašľať, až zvrackala z kašľa a teraz je to už lepšie.

dodkap
7. jan 2013

sople nema, len zle dycha, ci ako? Ak horsie dycha a teda ma opuchnute sliznice, mozes dat Fenistil kvapky, aby mu odpuchli. Ak dokaze dychat celkom v pohode, tak nic, len morsku vodu. Nasivin by som dala, keby nemohol dychat. Do rana uz na kasel asi nezozenies nic, jedine, ze by Ti poradili v lekarni nieco, co take male moze a rano treba ist k lekarovi hlavne. Ak by mu nebolo dobre, tak v noci pohotovost, ale ved to vies.

liz_lemon
7. jan 2013

@milka1978 no, ako som napisala, isla by som na pohotovost, kamoska tak isla cez vikend na pohotovost, lebo dieta kaslalo, a rovno si ich tam nechali, lebo zistili, ze ma zapal priedusiek, neskor dokonca zapal pluc, a to nemal nijake ine priznaky, ziadne teploty

milka1978
autor
7. jan 2013

@janullienka aj ja mám staršieho syna a ten bol teraz nedávno chorý .... a teraz sa mi drobec povrackal a pritom papkal mliečko o 20.00 hodine takže to bude z toho kašlu ... bojím sa tých ATB nechcem mu ešte dávať ale ked sa v noci nevyspí tak pôjdem asi k lekráke nech mi niečo predpíše ... nechcem ho zase trápiť ... už dnes mi nejako slabšie papal

milka1978
autor
7. jan 2013

@dodkap dýcha v pohode ... noštek ma uvolnený ... iba pri papani ma z mliekča hlieniky ale to je normálne .... kýcha neviem poriadne z čoho lebo soplíky veľmi nemá .... iba pri tom papaní a kašle na sucho

milka1978
autor
7. jan 2013

@liz_lemon tak ja dufam, že do rana nejako vydržime a pojdeme k našej lekárke

janullienka
7. jan 2013

Nám dala doktorka ATB, lebo vraj také malé dieťa nemá čo kašľať a vedela čím si prešli tie dva svište. A my sme mali včerajšiu noc hroznú, dúfam, že táto bude lepšia. Ja hlavne veľa odsávam soplíky, nech jej to nesteká. Nastriekam Mar a odsajem a hneď aj menej kašle. Hlavne treba dať spať do vyvýšenej polohy a ja dávam aj nabok, že ak sa pozvracia, tak aby to vyšlo vonku, dnes zvracala pri každom záchvate kašľa. A ešte veľa vetrám a dala som jej aj k postieľke slanú vodu vriacu, nech trošku zvlhčí vzduch a na radiátory mokré uteráky.

janullienka
7. jan 2013

A ešte nám dala lekárka aj Fenistil 3 x denne 4 kvapky.

milka1978
autor
7. jan 2013

@janullienka do vyššej polohy dávam aj ja kedže máme reflux tak aj koli tomu .... a kýcha no bez soplov tak nasucho ako aj kasle nasucho ... na noc mu ale dám vodu k posteli ako píšeš a určite zájdem k lekárke ... teraz mi 2x kýchol na to si prdol a pogrckal sa ... aj tebe to robi?

janullienka
7. jan 2013

Presne ako píšeš, kýchne, soplíky sa jej asi posunú, nevie sa nadýchnuť a kým ja priskočím tak sa pozvracia. Teda do obeda to tak bolo, asi od jednej ustal kašeľ a spí ako zarezaná, lebo v noci a ráno toho veľa nenaspala chudinka. Ten Stoptussin sirup by asi pomohol na ten kašeľ tvojmu malému, keď ho má taky suchý a dráždivý.

janullienka
7. jan 2013

A aj ten Fenistil by som skúsila, aby zmiernil opuch.

milka1978
autor
7. jan 2013

@janullienka no presne taký suchý a ked zacne plakat tak aj kaslat lebo ho to tam drazdi

martinaxx
8. jan 2013

ja by som necakala a islaku doktorke,je to prilis male babo aby si ho liečila sama