7 týždňová dcérka každý večer plače

radusssa
6. jan 2017

Ahojte maminy...

mam 7 tyzdovu dcerku a kazdy den o rovnakej hodine, zvacsa to byva o 18 zacne histericky plakat, nepomaha nosenie, hojdanie,kocik, absolutne nic a trva to zhruba 5-6 hodin vkuse , iba ked ju krmim a kuzpem pocas tych 5-6h neplace a inak zas spusti...népomaha nosenie, hojdanie, nic .. az do kym okolo polnoci nezaspi aj to spi vdAka fenistilu, ktory nam dal pediater, aby po tom zaspala inak by mi asi tak plakala celu noc.. cez den funguje normalne v pohode, kazde 3-4h sa napapa a spi...ale vzdy o 18 zacneme histericky amokovo plakat...nemate s tym niektora skusenost, preco , co jej moze byt a ako jej (aj sebe) pomoct...

Dakujem...

emma12345
6. jan 2017

Nam pomohol Infacol a skusila by som aj Vigantol vymenit za inu formu vitaminu D.

andrea400
6. jan 2017

Skus aj medvedika dodooo je dost oblubeny 🙂

lumma
6. jan 2017

To bude najskôr bruško, my sme dávali Coliprev, trvalo to prvé 3 mesiace, potom to zo dňa na deň prestalo.

radusssa
autor
6. jan 2017

Tiez ma napadlo, ze koliky.. ale ma zaraza, ze preco len vecer, preco nie aj cez den, cez den je dobrucka kludna. Ci koliky sa objavuju len vecer? A dakujem...@lumma

nani89
6. jan 2017

Môže to byť kolika....Naša tiež tak plakala.... pomôžu probiotika. .. vyskúšajte. Veľa šťastia...

mirka17
6. jan 2017

@radusssa sú to kolíky. U nás to začínalo o 19.00 hod. Večer možno preto lebo je večer, žalúdok je zaťažený po celom dni, spomaluje sa trávenie a pod.

lumma
6. jan 2017

@radusssa
Áno, mojej začali každý večer o tej 17-tej. Cez deň bol kľud. Aj sme s ňou cvičili, masírovali bruško a keď už nič nepomáhalo tak sme dali hadičku a vtedy sa jej uľavilo.

lauricka
6. jan 2017

@radusssa kolika. Kolika musi odozniet. Teda ak nema ine zdravotne problemy. To sa deje vraj spravidla tak v tretom, stvrtom mesiaci. Skuste nieco na prdiky a dalsie mozne tipy na ulavy pri kolike, ale aj tak. S kolikou sa zazraky moc robit nedaju vraj. Drzim palce.

eliska13
6. jan 2017

@radusssa večer je už unavená premotivovana aspoň mne to pediatricka tak vysvetlila.Pomahalo nám iba dať rektalnu rúrku nech sa vyprdi🙂
U nás to trvalo asi 2 týždne v prvý mesiac vždy večer po kúpaní asi na 2-3 hod

radusssa
autor
6. jan 2017

Probiotika uzivame od narodenia 6 kvapiek denne ProbioFix a nepomaha 😞 Ale dakujem @nani89

radusssa
autor
6. jan 2017

aj mi viete odporucit nejaku nahradu za vigantol? A viete mi povedat ci to je napredpis? Pretoze my sme dostali vigantol ked sme lezali v nemocnici, tak blastne ani neviem, ci je na predpis celkovo vitamin D...
@emma12345

sabina1975
6. jan 2017

U nas bol problem v zvysenej peristaltike criev stale jej bublinkovali crievka prdiky boli v norme kakala tiez a pomohol nam espumisan

lumma
6. jan 2017

My sme dávali Baby D od Jamesonu, kt nie je na predpis namiesto Vigantolu.

1975renca
6. jan 2017

@radusssa poznam...nam mala zacinala tri mesiace presne o tej istej hodine večer,to su koliky ktore su vyvolane kŕčom v stene čriev a pokial neodozneju dieya place a nic nepomáha,kym kŕč nepovolí,zialbohu,trav.trakt sa vyvíja a prisposobuje na prijatie a spracovanie stravy,veľa deti tym trpí,niektoré to nepoznajú,zostáva len čakať kym to samé odoznie,po tom 3.-4.mesiaci,je to vysoko individuálne,u každého babätka inak

1975renca
6. jan 2017

@radusssa pomahaju teple obklady na oblast bruska,v DM dostať vankúš proti kolikam,ten dlhšie drzi teplo...ak su to koliky,môžu to byť však aj len vetry

katka708
6. jan 2017

Od Jamieson sú kvapky Baby-D volne predajne. Syn to mal rovnako. Prvý mesiac to začalo o 22 a končilo okolo 2 ráno. Neskôr sa to posúvalo postupne skôr až na 17 a končilo o 20-21. Celé to prešlo v 4 mesiaci. Nepomáhali ani probiotika a ani rôzne kvapky na koliky a to sme vyskúšali snáď všetky vrátane homeopatik. Kakal normálne prdkal tiež tak dodnes nevieme co to bolo. Pevné nervy želám. Je to veľmi stresujúce

siska53
6. jan 2017

@radusssa Ja som nasim.pravidelne revavala od 19-21 presne.. V inom.case nie...moja dcera zas hocikedy cez den,v noci... Niekedy kratsie,dakedy potiahla aj dve hodiny...
Sused pod nami,ked som ja bola dieta,zas reval stale od rana do vecera az do dovrsenia prveho roku..
Vzdy pomohol len cas.

luba41
6. jan 2017

napchávať tak malé dieťa liekmi bez príčiny.. Fenistil predpísala doktorka? bez diagnozy, len tak? teraz Fenistil, o pár mesiacov čo predpíše? a zahod aj tie espumisany a ostatné..aj kmín..
pozri napr. https://dojcenie.wordpress.com/zivot-s-dojciatk...

radusssa
autor
6. jan 2017

Mame to uplne rovnak Katka! Takysto mame kvapky na prdkanie-espumisan comfort, probiofix 6 kvapiek denne, dokonca prevaram vodu v kmine a do toho zarabam mliecko, masirjwn brusko, cvicim nozickami a taktiez mi kaka pekne aj 2x denne a prdka celodenne a vela, tak preto som ostala v pomykove, ci to teda koliky su alebo co, kedze ju pocujem prdiet stale celodenne...

veronika9797
6. jan 2017

@radusssa brusko, brusko, brusko :( aj my sme si tym presli a vyskusali sme vsetko mozne...neznesitelne sa to vystupnovalo, ked bol spln, to uz svokrovci v pyzame chodili po dvore s placom a ja som plakala s malou na rukach, vtedy nam uz len pomohlo sadnut do auta, hodinu sme sa vozili, napapkala sa a uz spinkala ☹ malinka ma o chvilku 4 mesiace, takze to nebolo tak davno...kupili sme probiotika a sab simplex, je na UM a davam jej uz len uplne cerstve, ak dlhsie postoji mliecko, radsej ho vylejem....kupili sme satku na nosenie, toto velmi odporucam a neviem si to vynachvalit, ale aj doo doo hracku, nam napr.nepomohla 😀 tu fakt nic nepomoze len vydrzat ☹ a nenechavajte prosim malinke vyplakat sa, aby nemalo pocit, ze je na to sameee

radusssa
autor
6. jan 2017

Ano predpisa nam Fenistil nas pediater a preto, aby trosku zacala spat, pretoze mala prve 3 tyzdne akoro vobec bespala, mozno 3h z 24 a povedal ze je uz velmi neuroticka a prestala priberat ..@luba41

radusssa
autor
6. jan 2017

:( hej tiez mame satku a nosime sa..niekedy nam to zaberie a mala sa ukludni a zaspi v satke inokedy nie a place dalej...tiez mame vsetko mozne, espumisan comfort, probiofix plus cvicime a masirujeme..len viete co mi nejde do hlavy? Ze ak to je brusko, teda koliky, tak preco mi celodenne krasne prdka? Cely den ju pocujem jak si poprdkava a vecer ajntak o tej 18 zacne plakat....som na malu uplne sama, nemame nikoho takze uzn doslovne padam dole hubou @veronika9797

luba41
6. jan 2017

@radusssa ako može byť neurotické -tak malinké dieťa? možno nepotrebovala tolko spať, malinké deti nerobia že len jedia a len spia..to vidíš len v reklame..potrebovala maminu pri sebe neustále-nosenie, jej telo, náruč..treba počúvať dieťa a prisposobiť sa mu..
za pár mesiacov nastane "obdobie vzdoru" čo jej predpíše - zase lieky na ukludnenie? už pri každom malinkom vybočení z normálu siahneme po chemických liekoch namiesto použitia rozumu?

veronika9797
6. jan 2017

@radusssa a malá je kojená či je na umelom?

radusssa
autor
7. jan 2017

Veronika, je na umelom..od zaciatku...@veronika9797

radusssa
autor
7. jan 2017

A ten Baby D sa davkuje rovnak ako Vigantol? Ten uzivamem 2 kvapky rano ...@lumma

1975renca
7. jan 2017

@radusssa pretože kolika nemá s prmi nič spoločné,je to ako som predtým písala spôsobené nezrelostou nervového systému v črievkach ktoré postupne dozrieva,môže ich mat slabšie ale častejšie,niektoré bábätká zase silnejšie a jednorázovo že plačú denne v tu istu hodinu niekolko hodín a zrazu prestanú a je zase dobre,prdy su spôsobené hnilobnými a kvasnými baktériami v čreve,ktoré produkujú plyny...takže koliky a prdy su sto a jedno......to nám žialbohu nikto nepovie,tiež sme skúšali všetko možné,pomohli teplé obklady na bruško,vtedy sa malá ukludnila,že neplakala tak hystericky,ale inak až pokial koliky neprestali úplne v 4.mesiaci to bolo na kočku...pevné nervy,všetko prejde...určite by som to liekmi neriešila,bábo si zvyká na všetko prvé tri,štyri mesiace,tak ako jeho všetky systémy,hlavne tráviaci ktorý dovtedy nebol v pohybe...zostáva zotrvat a obalit sa trpezlivostou,bábätko mojkat pokial to neprejde,aby malo pocit bezpečia,aj tak bude plakat ak su to koliky,ale treba ho nosit vtedy kolko sa dá 🙂

sykorkauhliarka
7. jan 2017

aky si mala dovod nekojit ? nemoze to mat nahodou suvis s tym umelim mliekom ? asi jej bude vadit nejaka zlozka...ako casto satkujes ? mate vytvoreny denny rezim ? balis do ulitky ?

radusssa
autor
7. jan 2017

Som vazne chora a tym padom beriem velmi vela liekov, asi 15 druhov takze koli liekom mi hned po porode zastavili laktaciu...umele mlieko mame uz 3-tie a mame anti-refluxne pretoze mame reflux, takze mlieko menit uz nemozme...sky denny rezim, neviem ako to myslis? A satkujem prevazne vecer ked zacne tak strasne plakat...@sykorkauhliarka

sykorkauhliarka
7. jan 2017

denny rezim o kolkej rano vstava a ako sppinka v akych intervaloch ako dlho