7-ročný syn má šarlach

lubicaaa1985
3. júl 2023

Dobry den.syn bol predminuly piatoch chory 1den teplota potom lezal 1den bolest hrdla mierna a cez tyzden bol ok citil sa zdravy. v stredu som sla doktorke bolelo ucho dala kvapky na druhy den nebolelo odvtedy sa citi. V stredu Zobrala vyter(chorobu neurcila) a kedze mala dovolenku volala som vysledky dnes(pondelok) ze sarlach a hemofil tak oddnes atb ale citi sa uplne zdravy. Myslite ze mu tyzden bez atb liecby mohol sposobit nejake poskodenie srdiecka obliciek😔nemal ani sarlachovy vysyp ani ziadne velke zdravotne problemy.

kr058
3. júl 2023

Moji synovia mali sarlach ako horúčky niekoľko dní cez 39, zvracali, bolesti brucha a bolesť hrdla dosť silná, tak že pár dní nič nejedli, na tretí deň výsyp po celom tele. CRP mali vysoké, len ležali, nevládali a to teda oni neležia skoro nikdy. Pri takom priebehu ako popisujete si nemyslím, že by mu niečo hrozilo, ale teda ak lekárka podľa výterov rozhodla, že to treba preliečiť, tak preliečte.

dzejsik
3. júl 2023

@lubicaaa1985 podla mna mu dala atb, lebo sarlach sposobuje streptokok a ten nelieceny by sa mohol usidlit a prejavovat znova … ale to je len moj laicky nazor … syn mal z vyterov streptokoka a hemofila pred mesiacom a pol a tiez dostal atb na preliecenie

petrapod
3. júl 2023

Môže byť šarlachu bez bolesti hrdla len 3 dní vysyp a následne horúčka?

agnes28
4. júl 2023

@lubicaaa1985 pravdepodobne nie, ale to je otázka na ktorú ti nikto nevie dať odpoveď. Treba dať atb a myslieť pozitivne. Hlavne že mu lekárka zobrala výber a má liečbu 👍

lubicaaa1985
autor
4. júl 2023

@agnes28 ♥️