Dobry den.syn bol predminuly piatoch chory 1den teplota potom lezal 1den bolest hrdla mierna a cez tyzden bol ok citil sa zdravy. v stredu som sla doktorke bolelo ucho dala kvapky na druhy den nebolelo odvtedy sa citi. V stredu Zobrala vyter(chorobu neurcila) a kedze mala dovolenku volala som vysledky dnes(pondelok) ze sarlach a hemofil tak oddnes atb ale citi sa uplne zdravy. Myslite ze mu tyzden bez atb liecby mohol sposobit nejake poskodenie srdiecka obliciek😔nemal ani sarlachovy vysyp ani ziadne velke zdravotne problemy.
@lubicaaa1985 podla mna mu dala atb, lebo sarlach sposobuje streptokok a ten nelieceny by sa mohol usidlit a prejavovat znova … ale to je len moj laicky nazor … syn mal z vyterov streptokoka a hemofila pred mesiacom a pol a tiez dostal atb na preliecenie
Môže byť šarlachu bez bolesti hrdla len 3 dní vysyp a následne horúčka?
@lubicaaa1985 pravdepodobne nie, ale to je otázka na ktorú ti nikto nevie dať odpoveď. Treba dať atb a myslieť pozitivne. Hlavne že mu lekárka zobrala výber a má liečbu 👍
@agnes28 ♥️
Moji synovia mali sarlach ako horúčky niekoľko dní cez 39, zvracali, bolesti brucha a bolesť hrdla dosť silná, tak že pár dní nič nejedli, na tretí deň výsyp po celom tele. CRP mali vysoké, len ležali, nevládali a to teda oni neležia skoro nikdy. Pri takom priebehu ako popisujete si nemyslím, že by mu niečo hrozilo, ale teda ak lekárka podľa výterov rozhodla, že to treba preliečiť, tak preliečte.