7-ročný chlapec sa pokakáva

29. máj 2024

Zienky je to pre mna velmi tazka tema..uz som si tolko krat poplakala.. snazili sme sa to doma vyriesit po dobrom aj po zlom, motivaciami aj zakazmi a trestami. Ide o to, ze 7 rocny syn sa cca pred rokom a pol zacal pokakavat do gati.. Najskor sme si mysleli ze je to nahoda, ved sa to moze stat kazdemu dietatu, se nestihne na wc, ale on to zacal robit coraz castejsie. V rozhovorom s nim sa mi este nikdy nepodarilo prist na to, preco sa to stava. Cikat chodi normalne na wc, kakat povacsine tiez, ale tak raz za 3-4 dni sa proste po... do gati:( mate s niecim takym skusenost?? Ako to riesit? Zazili ste to niektora s dietatom?

pribinak
29. máj 2024

U psychológa ste neboli?

Mas odsledovane kedy sa to stáva? Napr hodina angličtiny s prísnou učiteľkou? Alebo strukoviny v strave? Alebo keď dostane trest?
Nereaguje na mliečne?

janage
29. máj 2024

Pediater dieťaťa o tom vie?

maminkadeticiek
29. máj 2024

Chcem verit tomu ze chodite k psychologovi,lebo ak nie,tak tvoj postoj nikdy nedokazem pochopit.

veronika1754
29. máj 2024

Mala som to podobne s mladším synom, je to už doba čiže neviem presne koľko to trvalo ale cca taký rok, boli sme aj na vyšetreniach, aj psychológ, nikdy som nezistila príčinu, ani psychológ. Hlavne nie po zlom, u nás skôr zabralo že si sám musel oprať potom sa viac snažil, prípadne ho kontroluj kedy bol na veľkej potrebe, v akých časoch chodí ak nejde pošli ho nech skúsi ísť. Neviem prečo to bolo ale ako to prišlo tak aj odišlo. Teraz má 13 a keď to spomeniem tak sa len smeje že sám nevie prečo to robil.

prasiatko30
29. máj 2024

Poznala som tiez jedno take ditko - ked bol maly ani za toho kakat bez plienky. Dost dlho sa to s nim tahalo. Chalanisko ma teraz 20, studuje mat-fyz a ma najlepsie vysledky v rocniku - on asi nikdy nemal cas na posedavanie na zachode alebo co 😂😂😂

autor
29. máj 2024

Neprisla som na to ze by to malo s niecim suvis..s nejakym jedlom alebo situaciou. Do skoly este nechodi, len do skolky..ide na zs az od septembra. Pani ucitelky ma skvele, prijemne, ma ich rad.
Doma mame pohodu, ziadne hadky alebo ze by zazival nejake traumy.. casto sa stiskame, mame pekny vztah, ma ku mne doveru.. ale pri tomto probleme mi stale tvrdi ze nevie preco sa to deje alebo zacne nieco splietat ze zabudol ist na wc a podobne..

Pediatricku sme informovali tristvrte roka dozadu, ked mal 6 a na to povedala ze je to fyziologicke v tom veku, ze sa to stava detom ked su prilis zahlbene do hry a nesustredia sa. Ze podla nej zatial psychologa netreba a uvidime ako sa to vyvinie.
Teraz som ho k nej objednala znova kvoli tomuto problemu, kedze sa blizi nastup do skoly.. mame termin.

autor
29. máj 2024

@veronika1754 toto robime aj my. Sam si musi oprat trenky a upratat po ,, nehode,,😔

veronika1754
29. máj 2024

Nás vtedy lekárka po posielala aj na sono, gasto a ešte sa mi zdá niekam ale všetko bolo ok, prajem trpezlivosť a nech to rýchlo prejde, u nás to trvalo asi tak rok potom už sa nikdy nestalo, a to bol normálne odplienkovany skoro, a nikdy žiadne nehody a ani určite nemal stresy v škole ani nič lebo sme aj k psychologičke chodili a on taká veselá povaha, nechápem dodnes prečo to robil ani on sám nevie, hoc si na to obdobie pamätá

matullienka
29. máj 2024

Stáva sa mu to iba doma alebo aj v škôlke? Ak iba doma kľudne by som ho každú pol hodku poslala na wc nech skúsi ísť na veľkú. Možno sa naozaj len sústredí na to čo práve robi a potom nestíha na wc

autor
29. máj 2024

@veronika1754 presne..aj nas je taky kamarat, partak, vesela povaha:( dakujem pekne..uvidime co povie lekarka tento krat a kam vsade nas posle.

matovicova
29. máj 2024

Oslovila by som čím skôr psychologa v cpp v okolí. Nie je potrebný papier od pediatra.

autor
29. máj 2024

@matovicova v cpp sme boli pred mesiacom na vysetreni skolskej zrelosti a odporucili nam akurat pozitivnu motivaciu..a aj to ze je zrely do skoly

vierkainka
29. máj 2024

Ja sa vopred veľmi ospravedlňujem,nemam v úmysle ta uraziť....mozem sa vsak opýtať?Tvoj synček ma 7 rokov a ešte je skolkar?Takze do 1 rocnika pojde ako 8 ročný? Správne? Nemôže ten " problém" možno súvisieť s tym,ze chce na seba upútať pozornosť?

autor
29. máj 2024

@vierkainka 7 rokov bude mat o 3 mesiace... je septembrovy. Takze preto je teraz predskolak..
Moze to byt aj uputavanim pozornosti..ja nevravim..ale je nas jediny, je stredobod nasho vesmiru😔 uz si neviem predstavit ako viac pozornosti by mohol chciet

ankare
29. máj 2024

Pokaka sa tak, že o Tom ani nevie? Ujde mu? Alebo naschvál?

autor
30. máj 2024

@ankare toto keby som vedela... neviem to z neho nijako vypacit.. pri tejto teme mlci, myká plecami.. obcas povie že citil a nevie preco nesiel na wc, obcas povie že necitil a nestihol :(

nanina7
8. nov 2024

Boli sme dnes na gastro, lebo syn 8 to robí tiež už nejakú dobu. Podľa lekárky to stravou nie je. (Preštudovala si všetky správy, mala konzultáciu so mnou aj synom, boli odbery) odporúča nám psychológa. Vraj po čase sa to v hlavičke detí "pokazí " , keď to už trvá nejakú dobu a určité nervy v hlave prestanú spolupracovať a jednoducho telo nedá signál... Takže dieťa ani nevie že má potrebu dovyprázdenia sa. .. Je to dlhý a zložitý proces, samo sa to ťažko spraví.