7 ročná dcérka má vysoké horúčky a zápal dýchacích ciest

11. okt 2021

Ahojte som nešťastná strašne sa bojím o svoju malú 7 ročnú dcérku je chorá od soboty ma 39 stupňove horúčky. Dnes sme boli u deckej lekárky tam jej urobila crp ten vyšiel na 19 ma zápal dýchacích ciest a zdurene uzliny bolíju hlávka krk. Mame brat antibiotiká ale ona je strašne tvrdohlavá neviem ich do nej dostať žiadnou formou už som skúšala všetko možné do jedla do čaju do sladkostí a ďalších x možnosti neviem co mam robiť poraďte mi nejako už som zúfalá strašne sa bojím o svoje dieťa 😢 poraďte

guliver19
11. okt 2021

Tak snad so 7 rocnym dietatom si poradis v pripade takto vaznej situacie a nebudes pisat na konik ze ale ona ke strasne tvrdohlava. Nepochopitelne!

kvetinka1797
11. okt 2021

nasilu.. jeden nech ju drzi a ty tabletku az do hrdla ..dalsiu uz uzije dobrovolne 😁

autor
11. okt 2021

@guliver19 akurát zaspala veľmi sa o ňu bojím jedine co zoberie to sú čipky ja som si chcela iba poradiť ale vidím ze tu sa to neoplatí

autor
11. okt 2021

@kvetinka1797 už som skúšala vyvrátila ju

patka06
11. okt 2021

7 ročnej snáď vieš vysvetliť, že na to aby sa vyliečila musí zjesť lieky
Žiadne násilie, ale rozumný rozhovor

lenka2710
11. okt 2021

Prepáč ale 7rocna už si musí dať vysvetliť, že je to pre jej dobro, ved to je už slečna, žiadne malé dieťa, ja mam tiež 7 ročnú a žiaden problém! Či už lieky, kvapky do očí, uši, nosa, spreje na hrdlo atď, proste keď jej poviem ze musí, aby bola zdravá, tak proste musí, žiadne caviky okolo! Inak aj môj malý mal minulý týždeň tiež 39 sobotu, nedeľu, pondelok, v utorok som bola u dr, crp mal 40!
Ma 15 mesiacov a keď som povedala, dáme liečik tak utekal sám pod barový pult a čakal!
Ja by som sa jej spýtala, či sa chce dostať do nemocnice

lenka2710
11. okt 2021

Ma lieky?? Nebol by lepší sirup??

domka222
11. okt 2021

Tak a čo ti tu ženy poradia? 7 ročnej nevieš vysvetliť, že proste musí? Nemám ešte ani dvojročného syna, tiež mal nedávno horúčky 39,5° a musel lieky nasilu.

ejprilka
11. okt 2021

Držím Vám palce, nech sa jej rýchlo polepší. Dcérka musí pochopiť, že ten liek je síce "fuj bleeee", ale pomôže. Byť skrátka v tomto nekompromisná. A neustúpiť, nedať na výber. Skrátka musíš a hotovo. Viem, že je to náročné.... ale nebojte, zvládnete to. 🌷🤍

maximilie
11. okt 2021

Keď bude mať viac ako 39, tak asi aj zábal by som urobila. Zajtra zavolaj lekárke a povedz aký je problém. Ak sa jej nepolepsi, tiež volaj. Prajem skoré uzdravenie!!! Viem, tie pocity sú hrozne, keď je dieťa choré, alebo ho niečo boli 😔
Chúďatko 😔
A tie lieky by som tiež asi hoc aj na silu, len nech ich do nej dostanem. Skus ju postaršit, ze keď tu tabletky nezje , tak voláš sanitku a vezmú ju do nemocnice a tam jej dajú veľkú injekciu. (Co v podstate nie je ani klamstvo, reálne jej to hrozi) - a snaž sa hrať presvedčivo, že vážne voláš

nerya
11. okt 2021

Rozdrviť na prášok, zamiešať si vody

birika
11. okt 2021

ak ju vyvratila, uz by som volala lekarovi...mozno by bolo lepsie injekcne podavat...mozno by si aj trosku uvedomila mala slecna, skore uzdravenie prajem

fiafia
11. okt 2021

Až také ľahké to zase nieje. Mám podobného tvrdohlavá. Keď to nezje dobrovoľné tak to vygrcia. Skúšali sme na ňu všetko. Schovať v jedle je komplikované, pije len čistú vodu takže tade cesta nevedie. Tiež je teraz chorá a je to boj s ňou 😩 jasne,že vyhrám silou nad ňou a hoc to do nej aj nalejem ale efekt žiadny keď je to hneď na zemi.

bluka2
11. okt 2021

7 ročnej nevysvetlis? Tak musíš skúsiť nejaké iné vysvetlenie. Možno podplatenie a všelijaké také blbé techniky, ak inak nejde. Niečo jej sľub, čo si dlhšie želá. Musíš byť presvedčena o svojej stratégii a moc sa nerypat v tom strachu, rýchlo, rázne, ale s pochopením a bez násilia. Alebo nech to skúsi niekto iný z rodiny.

lenka2710
11. okt 2021

Ja by som tiež zavolala ešte dr, ak má tablety tak ešte skúsiť rozdrvit a zamiešať hoc aj do trosku coly alebo inej sladkej vody alebo sa spýtať, či sa nedá predpísať sirup radšej, ak by tej vypila! No neviem ako inak pomôcť! Ja si zas u mojej neviem predstaviť, zeby som jej dávala cipok, to by ju 10 držali aj tak by sa mi to nepodarilo
Keď budem teplota stúpať, dávať zábaly, ale pokiaľ ti nezačne brat tie antibiotika, tak reálne ozaj hrozí ta nemocnica, to nieje sranda a hlavne veľa veľa tekutín

luccija
11. okt 2021

@maximilie tak som musela vystrašiť a pohroziť 5 r, že ak to nezje pôjde do nemocnice... lekárka kázala chytiť nos a vstreknut ATB do hrdla

lucmirka124
11. okt 2021

Mam doma taku dcerku ked nasilu lieky davam vyvrati ich, a sme zas nazaciatku. U nas teraz pri poslednej chorobe zabrala pravda. Bola som uz na nervy ako jej schovat ATB sirup. Povedala som pravdu, nebude jest lieky, pojde do nemocnici, daju jej infuzie,a neviem ci budem moct s nou v tej nemocnici byt.prv hrozny rev, ale za cely tyzden uz neboli ziadne hystericke zachvaty z liekov. Nalyzicku rychlo prehltnut a mat nachystane pit okamzite jej podat. Ja ti verim..je to tazke... ja som tiez vselico skusala.rychlo sa vyliecte.

naloxon
11. okt 2021

Moja malá keď nechcela lieky tak ich dostala nasilu a teraz ich radšej rýchlo prehltne...keď bola menšia ich vyvracala bolo to hrozné musela som zavolať doktorke nech je zmeni ATB. Teraz sa je doktor pýtal či chce sirup alebo lieky a čo si vybrala to užívala. Tiež som jej povedala že skončí v nemocnici ale trochu pomohlo že tam bude sama. Nemá význam lieky do ničoho schovávať aj tak to tie decka spoznajú. A keď ju zobudíš a taka v polospanku to nezje? Alebo zajtra vymeniť za sirup.

karmen118
11. okt 2021

Proste jej povedz, že ak nebude brať lieky tak ju zoberú do nemocnice, iba tak sa vylieči. Moja to pochopila už ako 3 ročná, takže 7 ročná to určite pochopí tiež.

solange7
11. okt 2021

Mne stačilo pohroziť nemocnicou a hltala som ako drak. 😀

janinah
11. okt 2021

Normálne ju ráno zobuď a s kľudom angličana jej povedz.ze ide ležať do nemocnice.ak nechce tablety jesť.tak jej budú dávať injekcie.to ju tam udržia.Ze ty si jej matka a umrieť ju nenecháš...začni jej baliť veci.opytaj sa ktoré pyžamo a ktoré papuče beriete...a potom jej ešte daj poslednú šancu...tabletky alebo nemocnica

barby141
11. okt 2021

Tak my sme si vymysleli s dcérkou takuto spôsob užitia lieku ( cibuľovy sirup ktorý jej nechutí) , strieknem jej ho do ust a ona už drzi v ruke niečo chutné s čím zabije tu chuť, hocičo čo ma rada, jahoda mandarínka, alebo niečo čo nemá často nejaký curik, lentilku. Moja ma 6 a tiež jej nepomáha vysvetľovanie keď si niečo zoberie do hlavy takže ta chápem. S tým vyhrážanim by som bola opatrnejšia ,najlepšie povedať že ideš do nemocnice lebo ja ti už pomôcť inak neviem len tou tabletky, musím to nechať na doktorov lebo ja ním niesom, prajem skoré uzdravenie 💜

vikusjk
12. okt 2021

Tak ako tu konci vsetka sranda, ak ide o zdravie, neexistuje ze je tvrdohlava, alebo ze nechce uzit lieky. Proste musi! Ak sa jej stav zhorsi a vezmu ju do nemocnice, kde bude bez teba, tam sa s nou parat nebudu, to si jej vysvetlila?

lubka261
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
simca06022011
12. okt 2021

Co chces poradit? Mas 7r dieťa, nie babstko. Neda si tbl? Nuz pobalit tašku a nemocnica.
Moja atb mala naposledy asi ako predskolacka, cize podobne 6r (ale potom sem tam uz tiez tbl, vitaminy, paralen... K sirupom sme sa nevratili). Začali sne sirupom ale to uz bolo dávkovanie o nicom. Polozila som tbl pred nu, a dovtedy sedela za stolom kym to neprehltla, nacvicila si to a bolo. Musela si ich ale dat sama, inak cirkus. A kopu čaju na zapitie. Velke tbl jej mozes prepolit... Alebo to povedz dr a nech jej da sirup...
A co sa mnas co bat? Co ste neboli chori este? Klud a s rozumom na nu...

pragmaticka
12. okt 2021

Baby ako sorry ale to ako si vychovavate tie deti???? Mam doma 7 ročnú, keď zavelim, ani okom nemihne!!! A už vôbec nie keď ide o lieky co predpísala doktorka. Véd bola v ordinácii, počula ju nie? Sak ma nejaký rešpekt?
@a ty hrozne panikaris!!!! Moja ročná mala 5 dní 40,6 horúčky pri zápale!!!!! Pri sarlachu ako 4 ročná detto... Pri 39 začínam akurát podávať liek na zníženie a ty sa tu už ideš zosypat!!!