7 ročná dcéra sa po zaspatí spotí

luciaxy
14. sep 2014

Ahoj baby, dcera bude mat 7 rokov a vsimla som si, ze vzdy ked zaspi, tak sa spoti. Potom v noci sa uz nepoti, ani rano nevstava spotena. Ked som si to hodila do googla, tak mi vyhodilo hrozostrasne veci a teraz som uplne v strese. Nestretli ste sa niecim takym? Hned po vikende radsej bezim k Dr. Dakujem za kazdy komentar.

piacere
14. sep 2014

Môj sa takto strašne spotil, vždy keď zaspal vtedy, keď mal mononukleózu. Dovtedy sa nepotil vôbec... a odvtedy mu to aj ostalo, vždy pri akomkoľvek náznaku choroby (stačí soplík) sa večer po zaspatí spotí.
Ale pri tej mononukleóze mal aj iné príznaky... kašľal, bol unavený, len posedával.... tiež som googlila hrôzostrašné veci. Nám vtedy lekárka pre pokoj duše urobila všetky možné aj nemožné krvné testy a objavila sa práve tá mononukleóza.
Držím palce, neboj 😉 nebude to žiadna hrôzostrašná diagnóza, ale daj na svoje pocity a ak sa ti čokoľvek nepozdáva, žiadaj vyšetrenia.
Mňa tiež každý odbíjal tým, že preháňam, že mu nič nie je, ale ja som stále hučala, že toto nie je moje dieťa.... tak sa urobili testy a predsa som mala pravdu 🙂
Tušenie matky je naj 😉

Držím palce.

nanip
14. sep 2014

@luciaxy Ahoj. Neboj sa, mnohé detičky sa po zaspatí spotia. Spánok je vtedy tvrdý a spotenie sa je toho dôsledkom. Moja malá býva tiež spotená, aj nejaké dve hodiny po zaspatí, potom sa to už v priebehu noci dá do normálu. POznám dokonca dosť detičiek, ktoré sa potia aj cez noc a to tak, že ich musia prezliekať, lebo sú veľmi mokré a sú úplne o.k. Tie hrôzostrašné veci, ktoré si vygooglila, majú aj mnohé iné príznaky...

luciaxy
autor
14. sep 2014

@nanip presne tak to ma aj moja. Dve hodiny po zaspati je spotena, ale nie je to take, ze by som ju musela prezliekat. A potom je uz dobre. V noci sa uz nepoti. A robili vam aj nejaky odber krvi?

katrinka8
14. sep 2014

@luciaxy - moj syncek ma 9 mesiacov a tiez sa takto poti, resp. ked zaspava, poti sa jak... tecie mu pot doslova po tvari, vlasky mokre. Vlastne on sa takto poti asi tym, ze papa na prsniku. Teda myslim. Ale je pravda, ze on sa zvykne viac potit vseobecne. Domnievam sa, ze je to dedicne, mm je taky viac "chladnomilnejsi", maly asi bude po nom. Nemate aj Vy nieco take dedicne? Alebo je malej proste len teplo, ak je zakryta, postupne v noci sa jej to moze uz upravit, ze telo si zvykne na nejaku teplotu okolia. Neboj sa, urcite to nebude ziaden problem. To by si pozorovala aj nieco ine ako len potenie 😉

nanip
14. sep 2014

@luciaxy Moja je sledovaná na alergológii, takže odbery máme pravidelné a má všetko o.k. Je čiperná, veselá, papá normálne 🙂 Ale inak ja si odmalička pamätám, že sa po zaspinkaní spotila. A to už má teraz 8 rokov 🙂

bonaqa2013
14. sep 2014

Mám 6 roč. dcéru a tiež sa po zaspatí spotí. ešte som to s lekárom ani neriešila. dcéru ani neprezlečiem, nechám ju spať. Žiadne iné príznaky som nespozorovala. Myslela som, že je to tým, že ja zakrytá takmer po uši, resp. tuho zaspí.

jaja26
14. sep 2014

moja dcera bude mat 5 rokov po zaspati sa spoti tak, ze ju musim prezliect vzdy minimalne 2x, az ma vlasky mokre... robili nam odbery na vsetko mozne a vysledky su ok. Takze je to v nasom pripade normalne, ze su take typy ludi, ktori sa takto potia, niektori, ze aj cez den mavaju az mokre dlane... to hovorila nasa pediatricka.. Takze sa urcite neboj, je to normalne...Malicka sa zacala potit od dvoch rokov, ked sme sa prestahovali, neviem ci to ma nejaky vplyv na to...
@luciaxy

dinna4
14. sep 2014

myslim ze je to prirodzene.. male deti sa spotia ked spia

mita30
14. sep 2014

@luciaxy inak aj moja sa potí a tiež som sa hrozne bála a vy googlila si kadejaké hrozné veci, niekedy sa spotí veľa niekedy málo, a tiež sme prekonali mononukleozu, dokonca 2x krát, žeby z toho 😕

luciaxy
autor
14. sep 2014

Baby, velmi pekne Vam dakujem za reakcie. Dost ste ma ukludnili, ale aj tak zbehneme k Dr.

kimina7
15. sep 2014

Ahoj,mne sa syn 6r. strasne poti, ale som nad tym ani nepremyslala. bolo mi to normalne, kedze aj otec sa strasne poti, vlete perem denne navliecky na vankuse. Syna niekedy na polnoc prezliekam do druheho pyzama. Dcera 8 sa tiez trosku spoti, no nie je az tak mokra ako syn. Ran su tak horuci, ze si niekedy myslim, ze maju horucku....no nie 😉 Ale neboj, v zime ich musim menej obliekat, lebo je im furt teplo...to len ja doma furt mrznem 🙂 Su len po otcovi, ja na tom nic zle nevidim