Zdravím Vás, mamičky,
chcela by som Vás veľmi pekne poprosiť o radu, aké železo mi odporúčate z vlastnej skúsenosti pre skoro 7 ročnú dcérku. Z krvi jej vyšlo, že ma malo železa, dr povedala že ma jesť hovädzie mäso, ale dcéra mäsu veľmi neholduje, zje, ale nie asi dostatočné množstvo.
Druhá dcéra mala ako bábätko malo železa dávala som Narosan z Justu lenže ten stoji 57 eur čo je hodne, tak som chcela vedieť, či nezoženiem niečo podobné za nižšiu cenu.Vopred ďakujem za každú cennú radu😊🫶😘
@tancul1 este melasa do caju je fajn plus citron. Moja ma toez malicko po tomto sa jej kusok dvihlo. Doktorka na gastre jej predpisala maltofer ale onaa zapchy a po tomto este viac. Tak davame tu melasu
Sirup Floradix. Skoro to iste ako Narosan lem stoji menej
Cca 25 eir. Mama ho berie, mozi aj,deti.
Opytaj sa v lekarni lebo u nas je tiez,len ma objednavku do lekarne.
Rabenhorst sirup alebo v tabletkách chlorellu. Dávnovanie pre dieťa si ale zisti. S obomi mám skúsenosti a maximálnu spokojnosť.
Ale tiež ako spomína @patka06, všetky tieto potraviny. Vieš ich aj dobre zamaskovať- napr cviklu s jablkom ako šťavu alebo presnidávku. Prípadne mixovanú cviklu pridať do palaciniek- budú krásne ružové.
Ja som mäso od malička nejedla a železo mám v poriadku. Takže dá sa to aj inak, ako len hovädzím mäsom/ vnútornosťami alebo železom z lekárne.
Ďakujem, skusim ten floradix kúpiť a teda super nápad je ta cvikla do palaciniek🫶🙏Taktiež iné potraviny skúsim skryť do jedál,ktoré má rada.Ďakujem všetkým za rady😘👐
melasu, normlane som to dcere davala do caju, precitaj si ake jedla obsahuju zelezo... je ich naozaj dost... A doplnky kupis aj lacnejsie urcite.
Obidve deti boli anemické a aj ja som mala anémiu z ktorej som sa nemohla dostať lebo mi každé železo robilo zle na žalúdok, doktor už bol zo mňa zúfalý a deti mi to zas nechceli jesť...Skúšala som stravu aj nápoje z lekárne, ale tie nápoje sú hnus. Nakoniec som objavila tieto cukríky, užívam ich aj ja aj deti. Oni po jednom cukríku a ja dva. Mám výsledky krvi ako z učebnice, všetky hviezdičky v strede. Deti boli od začiatku roka doma iba pár dní so soplikom, žiadna teplota nič, čo považujem za úspech. Myslím, že je to aj vďaka tomu vitamínu C. Najlepšie je, že tie cukríky chutia výborne a nie sú absolútne ťažké na žalúdok a cena je mega za 120ks. https://www.futunatura.sk/vitamin-c-zelezo
kup tekute lipomalne zelezo - napr. Zdravy svet alebo Adelle Davis, maju vybornu vstrebatelnost, odskusane na sebe a synovi 11-r. A su o dost lacnejsie nez Narosan, cena cca 10 - 17 eur, nezapeka z nich
@dominikamacakova Ďakujem veľmi pekne za radu takáto kombinácia aj s vitamínom C v "cukriku"ideal len ta dávka železa aj C vitamínu je naozaj denne postačujúca?
@tancul1 mojím deťom to bohate stačí, ja ako dospelá užívam dva, ale skús sa opýtať dr koľko by mala prijať. V cukríku by mala byť odporúčaná denná dávka.
@dominikamacakova Doktorka mi povedala, že stačí zo stravy, že môžem aj z lekárne nejaký doplnok, tak verím, že to bude stačiť
@dominikamacakova prosím Vás objednavate ho zo stránky, čo ste poslala?
@tancul1 áno odtiaľ 🙂
@dominikamacakova ďakujem, objednane
Do stravy pridať šošovicu, všetko zelené - špenát, brokolica, šalát-
Cviklu a cviklovú šťavu
Čučoriedky
Tmav´é mäso, aspoň koľko zje a pečeň v akejkoľvek podobe
Toto zachránilo moju dcéru od liekov