7 mesačný syn má v stolici E.coli haemolytica

brankova
24. feb 2016

Mojmu synovi uz od prveho mesiaca zistili v stolici e.coli haemolityca. Myslela som si, ze je to normalne. ALE bola som vcera u pediatricky, ktora zastupuje momentalne nasu a vravela, ze to treba preliecit .Nasa Dr. nam nepovedala, ze to ma vo vysledkoch (styrikrat mu ich robila), sama som to nasla, lebo nam ich pozicala na gastro- vysetrenie. Syn ma problemy pri papani uz od prvych tyzdnov, teda malo pribera a rastie. Inak zevraj ta bakteria moze sposobovat bolesti brucha a az zlyhanie obliciek. Mali to aj vase deti? Ako lekari postupovali?

luba41
24. feb 2016

sposbuje mu bakteria problemy? aké má problemy presne? je dojčený? na UM? prečo chodíte na gastro?kvoli nepriberaniu? zvýšená chorobnosť? exem?

dismonika
24. feb 2016

Ahoj 🙂 mali to aj moje 2 dcérky. Mladšia v 7 mesiacoch a staršia v 21 mesiacoch... dosť dlho sa z toho dostávali a mladšia mala ešte aj iný vírus. Brali hidrasec - nepili mlieko, troška dietovali a potom to prešlo. Mne pediatrička povedala, že mladšia tie vírusy mohla chytiť v pôrodnici a na gastre mi povedali, že to sa prenáša buď vzduchom, alebo ju niekto chytal so špinavými rukami. Proste mala na mysli to, že niekto príde na návštevu z vonku a neumyje si ruky predtým ako chytí bábätko. A na nete som zasa čítala, že aj neumytá zelenina môže byť na vine. Ktovie.
Bolesť brucha spôsobuje, lebo malá mala krče, veľmi hnačkovala a staršia aj zvracala. Hnačkovali obe a poriadne.

dismonika
24. feb 2016

mladšia mi tiež slabšie jedla, ale váhu mala OK. Teraz keď vírus pominul, je z nej úplne iné dieťa, poriadne sa rozjedla - no musím jej dávať aj maltofer (železo v kvapkách), lebo je anemická. Staršia má super krvný obraz a aj napriek tomu, že ten vírus mala tiež - jedla celkom dobre a všetko lepšie znášala.

brankova
autor
24. feb 2016

@luba41 maly slabo papa, vacsinou v polospanku. Je na UM.Pri jedeni sa krci a myka s nim. Slabo pribera a malo rastie. Odmieta prikrmy a ked uz papa, tak hned sa aj vykaka, vacsinou riedke. Preto ideme konecne po polroku na gastro, na vlastnu ziadost. Dr. Neriesila...

brankova
autor
24. feb 2016

@dismonika Cize ste nebrali antibiotika? A zhruba za aku dobu sa to upravilo? My sa trapime polroka. On uz je nauceny, ze jedlo= neprijemne, cize papa, ked je velmi hladny a iba trochu. Dr.to riesila hned? Nam odporucila pri hnacke smectu a ze mlieko moze pit dalej...

brankova
autor
24. feb 2016

@luba41 kiezby. Nemame ani to a ani laktozovu intoleranciu. Vysetrenia nam uz robili na kramaroch, kde sme boli tri tyzdne a potom este raz nasa dr.na moju prosbu. On celkovo sa kruti pri vsetkom, ci mrkva, ci brokolica, ci ryza...

luba41
24. feb 2016

@brankova ak sa zdráha jesť, tak hladaj príčinu v jedle..mlieko je velký alergen..exem nemá? zahlienený? kašle?

luba41
24. feb 2016

@brankova lenže tá alergia sa nedá u tak malých detičiek zistiť..laktozova intolerancia je iné..tie výsledky nie sú smerodajne..musíš vypozorovať vylúčením potravín...napíšem do IP

brankova
autor
24. feb 2016

@luba41 exem nema, ani kasel... Mozno vyskusame aj alergologa...

dismonika
24. feb 2016

@brankova nie, nebrali sme... vraj to nie je potrebne, vsetko by sa iba skomplikovalo, tak mi povedali na gastre. Vraj v minulosti na to davali ATB - teraz sa tomu snazia vyhybat. aj ked moja dr. povedala, ze bolo by to dobre preliecit pomocou ATB - a nakoniec za 3 tyzdne sa z toho slecny dostali. A uz je dobre 🙂

oli777
8. máj 2016

moja malá ma tiež ECH,ma 9 tyždňov, užíva biseptol 120. Tiež má veľké bolesti bruška, pri papaní sa zvíja, myká... a každé ráno tiež. Myslíte, že je to tým bacilom? Má problém aj so stolicou, nemôže sa vykakať., niekedy jej to až pení. Máme isť aj na gastro.

brankova
autor
13. máj 2016

Ja si myslim,ze je to tym. My po uziti biseptolu sme uz nemali taketo problemy.

oli777
17. máj 2016

Biseptol sme už doužívali, bacila už nemá a je jej už o niečo lepšie. Uvidíme dokedy

vera55555
22. jún 2022

@oli777 mozem sa opytat ci pomohol biseptol? Lebo my sme brali 6 dni ale problemy sa vratili a neviem uz co robit 😞 a ako dlho ste brali biseptol?