Mojmu synovi uz od prveho mesiaca zistili v stolici e.coli haemolityca. Myslela som si, ze je to normalne. ALE bola som vcera u pediatricky, ktora zastupuje momentalne nasu a vravela, ze to treba preliecit .Nasa Dr. nam nepovedala, ze to ma vo vysledkoch (styrikrat mu ich robila), sama som to nasla, lebo nam ich pozicala na gastro- vysetrenie. Syn ma problemy pri papani uz od prvych tyzdnov, teda malo pribera a rastie. Inak zevraj ta bakteria moze sposobovat bolesti brucha a az zlyhanie obliciek. Mali to aj vase deti? Ako lekari postupovali?
Ahoj 🙂 mali to aj moje 2 dcérky. Mladšia v 7 mesiacoch a staršia v 21 mesiacoch... dosť dlho sa z toho dostávali a mladšia mala ešte aj iný vírus. Brali hidrasec - nepili mlieko, troška dietovali a potom to prešlo. Mne pediatrička povedala, že mladšia tie vírusy mohla chytiť v pôrodnici a na gastre mi povedali, že to sa prenáša buď vzduchom, alebo ju niekto chytal so špinavými rukami. Proste mala na mysli to, že niekto príde na návštevu z vonku a neumyje si ruky predtým ako chytí bábätko. A na nete som zasa čítala, že aj neumytá zelenina môže byť na vine. Ktovie.
Bolesť brucha spôsobuje, lebo malá mala krče, veľmi hnačkovala a staršia aj zvracala. Hnačkovali obe a poriadne.
mladšia mi tiež slabšie jedla, ale váhu mala OK. Teraz keď vírus pominul, je z nej úplne iné dieťa, poriadne sa rozjedla - no musím jej dávať aj maltofer (železo v kvapkách), lebo je anemická. Staršia má super krvný obraz a aj napriek tomu, že ten vírus mala tiež - jedla celkom dobre a všetko lepšie znášala.
@brankova može byť alergia na BKM? pozri https://www.modrykonik.sk/alergia-na-potraviny/
https://www.modrykonik.sk/alergia-na-mlieko/
@brankova nie, nebrali sme... vraj to nie je potrebne, vsetko by sa iba skomplikovalo, tak mi povedali na gastre. Vraj v minulosti na to davali ATB - teraz sa tomu snazia vyhybat. aj ked moja dr. povedala, ze bolo by to dobre preliecit pomocou ATB - a nakoniec za 3 tyzdne sa z toho slecny dostali. A uz je dobre 🙂
moja malá ma tiež ECH,ma 9 tyždňov, užíva biseptol 120. Tiež má veľké bolesti bruška, pri papaní sa zvíja, myká... a každé ráno tiež. Myslíte, že je to tým bacilom? Má problém aj so stolicou, nemôže sa vykakať., niekedy jej to až pení. Máme isť aj na gastro.
Ja si myslim,ze je to tym. My po uziti biseptolu sme uz nemali taketo problemy.
Biseptol sme už doužívali, bacila už nemá a je jej už o niečo lepšie. Uvidíme dokedy
sposbuje mu bakteria problemy? aké má problemy presne? je dojčený? na UM? prečo chodíte na gastro?kvoli nepriberaniu? zvýšená chorobnosť? exem?