7 mesačné dieťa vracia

lusyke
17. nov 2013

Pred týždňom mi dcérka po obede začala vracať. Na obed mala polovicu vaječného žĺtku so zemiakmi a špenátom. Vracala až kým nevyšlo von úplne všetko a potom zaspala od únavy. Po prebudení bolo všetko v poriadku. Vtedy som si myslela že to má zo stresu pretože sme behali po doktoroch celý deň kvôli inému problému. Dnes sa to ale znova opakuje. Nieje to také zlé ako minule ale vracia a vracia. Na obed mala vaječný žĺtok so zemiakom a mrkvou. Môže jej ten žĺtok robiť zle? Máme domáce vajcia a jedla som ho aj ja a mne nič nieje. Ako jej môžem pomôcť?

sense
17. nov 2013

asi ti neporadim ale moja mala posledne dva dni to iste a to ani zletok nezjedla zvracia aj z jedla kt. jej predtym nic nerobilo a za 3 dni ma sedem mesiacov

sense
17. nov 2013

i ked v nasom pripade je to mozno aj tym ze ona nema chvilku pokoja.....

klincek
18. nov 2013

@lusyke skus ten zltok chvilu vynechat, a uvidis. ak po inom vracat nebude, asi jej nejakym sposobom vadi. a kym ho znovu das, porad sa s lekarkou.

cicimon
18. nov 2013

moja tiez zo zltka vracala, ked sa to stalo 2x prestala som ho davat

lusyke
autor
18. nov 2013

@cicimon a pytala si sa na to lekarky? Neskor si to skusila znova ci uz si jej proste zltok prestala davat uplne?

cuculiatko88
18. nov 2013

aj môj syn vracal zo žĺtka tak mu ho dávam veeeelmi málinko

lusyke
autor
18. nov 2013

@klincek ved to som si povedala aj ja ze jej to asi vadi. Ale preco? Vsade sa pise ze treba davat zltok 1 az 2x do tyzdna ale nikde sa neuvadza ze to moze sposobit nejaku neznasanlivost.

janie80
18. nov 2013

Aj nas vracia zo zltka... Prve dva razy, ked ho jedol, bolo vsetko ok... Potom, kym sme prisli na to, ze je to zltkom, tak vyzvracal komplet obed tri krat, tak som mu dala pauzu. Pocas nej nezvracal ani raz. Vcera, po trojtyzdnovej pauze som mu dala len zemiacik a stvrtinku zltka a znovu slo von. Poradnu mame az o mesiac a urcite to doktorke spomeniem, ale dovtedy mu ziadne zltko nedam.

klincek
18. nov 2013

@lusyke moze jej byt tazky na zaludok. vajce je dost zaberak na travenie, nie kazdy (aj dospely) ho zvlada dobre.
alebo to moze byt alergia-aj ked o alergii na zltok som este nepocula, ale to neznamena, ze neexistuje.. no pozeram, ze takych deti je viac, lekarka asi bude mat skusenost a mozno bude aj presne vediet, kde je problem.

lusyke
autor
18. nov 2013

@janie80 no presne to bolo aj u nas ze 2x som jej dala a vsetko ok a potom minuly tyzden slo von komplet vsetko. Mala som hned podozrenie na to vajicko ale ako som pisala...boli sme aj po doktoroch tak som myslela ze je to zo stresu. Zacala mi vraciat v nemocnici uprostred chodby a vracala este aj v aute a doma. Chuda bola uplne hotova. Vcera ked sa to stalo znova tak uz je to jasne ze bud vajce alebo zemiak...ale skor to davam na vajce. Uz jej ho nedam.. tiez ideme na poradnu az zaciatkom decembra tak som zvedava co mi na to povie doktorka.

janie80
18. nov 2013

@lusyke ja som rozhodnuta, ze mu ho minimalne do poradne nedam a poradim sa s doktorkou, co dalej. Ved radsej, nech ho nepapa, ako pravidelne grckat... Zltok je totizto velmi tazky na zaludok a teda tomu mini brusinku este nemusi robit dobre.

lusyke
autor
18. nov 2013

@janie80 no ja tiez urcite nedam. Minuly tyzden ma to vystrasilo na smrt a vcera tiez. Zvlastne ze sa o tom clovek nikde nedocita ze taky zltok moze sposobit taketo problemy u deticiek...ved ako tu citam tak to nieje az tak vynimocny jav.

cicimon
18. nov 2013

@lusyke no povedala som ze z toho zvracia a bolo, ono to zas nie je to vajce zivotne dolezite, spravili sme prestavku a teraz ked uz je vajce normalne, cele, je vsetko ok

wewa24
5. jún 2018

Dobrý deň,
@lusyke @janie80 @cicimon
rada by som sa opýtala, či mali vaše detičky potvrdenú alergiu alebo neznášanlivosť vajíčok? My máme tiež rovnaký stav: 2x žltko v poriadku a potom zvracanie a zvracanie. Skusila som aj produkty, ktoré obsahuju vajcia a tiež išlo všetko von. Upravilo sa to vašim detičkam vekom alebo stale nemožu vajcia? Ideme tiež na testy, uvidíme. Ďakujem za odpoved. 🙂

ukulela
5. jún 2018

@wewa24 sestrin zvracal po slepacich vajciachv prvych prikrmoch (teda zltkach) - zohnala som prepelicie a s tymi nemal problem, tie su lahsie stravitelne. po case myslim, ze uz aj slepacie toleruje ...

ajka30
5. jún 2018

@lusyke toto iste mal moj syn po vajecnom zltku a banane, vzdy sa kompetne povracal do 2 hodin po zjedeni. Do dvoch rokov su mu vajcia ani nedavala. dodnes nema banay a vajcia rad.

janie80
5. jún 2018

@wewa24 na ziadne testy sme neboli, zltok nedostal po porade s pediatrickou do roka vobec a potom som mu uz davala klasicky cele vajce v strave a vsetko ok. Momentalne vajicka zboznuje a nerobia mu ziaden problem.

lusyke
autor
6. jún 2018

@wewa24 na testoch sme neboli. Dcérke som vajcia nedávala, až časom postupne do jedál. Ak mi zje samotné vajce aj dnes keď ma 5 rokov tak zvracia. Prepelicie ale môže a slepačie keď je v jedle.

catcatrin
3. okt 2020

@ajka30 ahoj prosim ta moj 7 mesacny sa mi uz 2 krat povracal. Vzdy ked som dala banan. Nikde sa o tom ale nic nedocitam nic sa nepise. Vsimla som si ze ste mali podobny problem? Ako to porom pokracovalo prosim? Mas k tomu viac info? Ved banan sa odporuca pri hnackach a traviacich problemoch tak som prekvapena. Nemas nejake info od lekarky? Vdaka za kazdu info

ajka30
10. okt 2020

@catcatrin ahoj, nemám k tomu ďalšie info, bolo to dávno už. Ale jednoducho keď bol syn malinky vždy sa po banáne a vajíčku povracal. Teraz je už veľký, ale banány ani vajce neje, lebo ich nemá rad.