7-mesačné dieťa pri prebaľovaní napína nôžky

domi_1207
4. okt 2022

Ahojte, chcela by som sa opýtať, moja 7 mesacna dcéra pri prebaľovani ale aj ked jej ich chcem ohnúť len tak napina nôžky, ze jej ich niekedy neviem ohnúť. Je to normálne alebo to moze byt príznak hypertonusu? V spánku jej odu ohnúť normálne. Na poradnu ideme o mesiac - samozrejme, ze sa spýtam pediatricky.

deedol
4. okt 2022

moze to byt priznak hypertonusu, ale nemusi. pediatricka tiez nemusi vediet - pytala by som sa k rehab lekarke pre istotu. moj to tiez robil a hypertonus mal, cvicili sme vojtovku.

mima172
4. okt 2022

Moja malá mala hypertonus na DK + HK a hypotonus na brušku. Áno, nôžky často napínala, vystierala. No na základe jedného "príznaku" by som to asi nehodnotila. Pre pokoj duše si nájdi v okoli nejakú fyzioterapeutku, ta sa na malú pozrie a budeš vedieť, či je treba cvičiť, či nie 🙂

domi_1207
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mima172
4. okt 2022

@domi_1207 Áno, cvičili sme od 5m do 1 roka. Malá bola mierne pomalšia, čo sa týka dosahovania míľnikov (otočenie v 7m, sed 3 dni po prvých narodeninách, o cca týždeň nato 4nožkovanie, chôdza v 15m). Teraz má 2r4m a je to krásne šikovné dievčatko. Chystáme sa opäť k fyzio, lebo vtáča špičky pri chôdzi dnu, no to sa zrovná 🙂
Neboj, bude to v poriadku, možno to naozaj nič nie je a len sa tak naťahuje a keďže si to nevšimla pediatrička doteraz, tak aj keby ide o hypertonus, tak nepôjde o žiadny ťažký stupeň ❤️

diefca
4. okt 2022

@domi_1207 nasa to tiez robila v podobnom veku. Casom prestala, asi to bol len obranny mechanizmus 😁 teraz sa pri prebalovani vie branit kvalitnejsie, sada si, ide na styri, chce sa postavit 😁😁 chodili sme aj na fyzioterapie, ale hyper/hypotonus nemala.