Ahojte maminy,môj drobec mal pred ani nie týždňom 7 mesiačikov,problém je vtom že som si pred pár dňami všimla že málo ciká.papkáme už príkrmy tie mu šmakujú a troška sa napije vodičky ked dopapká,vonku pije málinko max. tých 50ml, v týchto horúčavách mi je viac menej jedno čo pije,len nech má prísun tekutín,tak ho často
kojím... len som si vsimla ze pomenej ciká,ráno ked vstane ma plienku uplne suchu a vycika sa az ked sa zobudi alebo je vlhka len trošička,cez den to je podobne,skoro
vždy je tá plienka suchá alebo len málo mokrá. je to v poriadku?
Podla mojho názoru všetko to málo čo vypije v týchto horúčavách vypotí, takže nie je čo cikať. Podla mňa naozaj pije málinko, moja malá síce kojená nie je, ale vypije cez den cca 350 ml vody a to si ešte vodičku pýta aj v noci, zobudí sa, napije a znova zaspí. Pritom mliečko celú noc nechce, až ráno... Čo keby si mu skúsila častejšie aj popri kojení ponúkať nejakú vodičku, prípadne čajík, možno sa napije 😎. Možno ho nejak navnadiť aby si uchlipol viac, pekný hrnček, slamka 😉 Prípadne aj polievky sú z vody 🙂
@alex02 myslim si, ze v tychto horucich dnoch naozaj aj vela vypoti, preto ma plienky menej pocikane. Asi si priorotne berie tekutinu z tvojho mliecka kedze si pisala, ze ho casto kojis a ak k tomu pridavas este vodu, myslim , ze je to ok. A nejaka tekutina sa nachadza aj v prikrmoch. Ja som zacala vodu zavadzat az okolo desiateho mesiaca. Pokial nejavi nejake znamky dehydrovania tak by som sa nestresovala. A doteraz to bolo ako? zmenilo sa to az teraz? Ved sleduj a keby to trvalo nejako dlho alebo bol placlivy, unaveny a tak, chod k doktorke. ale pokial je ok, nevidim dovod na znepokojovanie.
ahojte,
mi mame tiez ten isty problem, kojime sa aj kazdu hodinu, pijeme aj vodicku ale velmi malo cikame.je pravda, ze malinky sa dost poti a preto som to aj tak brala, ze asi nepotrebuje tak cikat ale teraz vzdy ked sa vycika tak ma na plienocke flaky sfarbene do oranzova.volala som aj nasmu dr. ale zjavne ma dovolenku, tak som volala zastupujucemu no ani tam som nepochodila lebo mi to nikto nebral. tak teraz cakam na odpoved z pediatrickej poradne.
@alex02 tak takuto som dostala odpoved z poradne: Skuste kojit ovela castejsie, pripadne si este pomoct stlacanim prsnikov http://www.mamila.sk/pre-matky/pomoc-pri-dojcen... , aby dietatko dostalo co najviac mliecka z prsnika. Tak sfarbeny moc, znamena, ze dietatko potrebuje viac tekutin. Idealne je co najviac dojcit, ale nestaci len dieta mat na prsniku, je potrebne zabezpecit aby aj dostatocne pilo. Doporucila by som skontaktovat sa osobne s laktacnou poradkynou, ukaze Vam postupy ako zefektivnit dojcenie a pomoct dietatku aby vypilo, co najviac mliecka z prsnikov.
nastastie sa mi zda, ze uz sa nam to zlepsilo 🙂. snazim sa teda kojit este viac.drzim palce aj vam. 😉
Takto stare deti necvrkaju kazdych 10 minut 🙂 sleduj sfarbenie mocu, ci ma vlhke sliznice a v akom stave ma fontanelu. Ked sa kojite a ponukas mu dostatocne casto on as napije kolko potrebuje, doveruj instinktom svojho dietatka. My praktizujeme bezplienkovu metodu a vidim ze v tycto horucavach nenacika ani polovicu Toho co bezne. A noci mame pocas horucav such, predtym daval aj 3 cikania za noc.
skuste nakontaktovat pediatrickum deti cvrkaju kazdych 10 minut, a preto si myslim ze to je malo