7 mesačné dieťa a kašeľ

nnikusska
8. jan 2013

mamičky poradte prosim po dvoch mesiacoch moj 7mesačny synček ma zas kašel a chcem mu dať majorankový čajík ale nie som si ista či to može a ci mu to neubliži je to sice bylinka ale predsa len...mate nejake skusenosti alebo poradte nejaky iny sirupček..začal kaslat len dnes tak chcem co najskor mu niečo dat aby to nebolo este horsie,...

gaby21
8. jan 2013

@nnikusska S cajikmi nemam skusensost, ale my ked sme kupili zvlhcovac vzduchu tak problemy s kaslom sa u obidvoh vyriesili, a to by ma nikdy nenapadlo, ze v rodinnom dome mozme mat suchy vzduch, ale tiez mi to niekto poradil 😎

majkaa21
8. jan 2013

tak to neviem neskusala som, moja mala bude mat tento mesiac 7 mesiacov a tusim zacina zasa soplit a pred vianocami bola chora :( starsia doniesla nieco zo skolky, tak sme vsetci kaslali a soplili a baby mali aj chvilku teplotu. Prezili sme to bez liekov, len na teplotu som im davala nurofen a starsej sirup na kasel. Sice som dve noci nespala ale som rada ze som jej nedala antibiotika 🙂 a takym malickym detom je tazko davat aj nieco prirodne, zial :( ale na druhej strane sa s tym vedia vzdy popasovat 🙂
drzim palce a nech sa rychlo uzdravi

xlucia
8. jan 2013

@nnikusska majorankovy nesmie v tomto veku. kup mu sinupret v lekarni. a hned aj hypomer a zvlhcuj nos a odsavaj sople

nnikusska
autor
9. jan 2013

@gaby21 s tym suchym vzduchom ma to napadlo ale nemyslela som si ze to moze byt fakt z toho ale zrejme to vyskusam a uvidim... dakujem za radu.. 🙂

murkodm
9. jan 2013

moj tiez kaslal aj soplil, myslelasom ze to necham tak bez doktorov ze len o mucosolvane ale som rada ze som sla maly ma zapal priedusiek, cajiky podla mna nepomozu

nnikusska
autor
9. jan 2013

@majkaa21 no ani ja nechcem mu davat pod kazdou chvilou nejake surupy a tak mamina mi vravela ze ona mi davala majorankovy cajik a pomohlo..nikde som nic nenasla ci to mozu alebo nemozu a tak som sa obratila na vas skusenejsie maminky..ja som moc opatrna a ako kazda mlada mamicka so vsetkym sa radim a studujem v casopisoch letakoch na internete atd ..

nnikusska
autor
9. jan 2013

@xlucia a preco nesmie?viem ze lipovy caj deticky nesmu kvoli nadmernemu poteniu ale preco nie majorankovy cajik?tak aky by si mi z tych prirodnejsich poradila nechcem mu ziadny z lekarne pred nedavnom mal sirupček od kasla a nadchu nema zatial no dufam ze ani nebude mat lebo to odsavanie je hrozne ako kazde dieta aj on sa brani a vrti hlavickou.. ☹

nnikusska
autor
9. jan 2013

@murkodm dakujem za radu ale sopliky zatial nema a zatial som mu nedala nic a zrejme to bude ako spominala gaby21 suchym vzduchom ...dufam ze to prejde a bude v poriadku..ja som tiez rozhodnuta že ked zacne viac alebo sa zhorsi tak idem s nim k doktorke..

xlucia
9. jan 2013

@nnikusska sinupret je prirodny bylinny prostriedok, ten moze. to nevadi ze sa vrti. ako je ako keby si ty nesmrkala...
majorankovy caj moze dieta v takom veku intoxikovat, je to velmi aromaticka bylinka.

lubka483
23. sep 2013

Mam 7 mesačneho chapčeka a kašle a ma sople ... Môžem mu dať ten majorankovy čajík ??? niesom si istááá