7-mesačné bábo škuli

atka1989
18. aug 2022

Ahojte mamičky ako ste riešili zabiehanie oči mame 7m a stále jedno očko menej druhé veľmi aj zdialky vidieť. Dá sa ísť k očnemu?

deedol
18. aug 2022

jasne, ze sa da. chodte, nech sa to nezanedba.

nevenka
18. aug 2022

@atka1989 samozrejme, ze da, no nam povedali, ze do roka pockat, ci sa to neupravi same. Ale nam zabiehalo len jedno a len trosku, obcas. Napravilo sa mu to. Ale chodte radsej hned, ak je to velmi, nech sa to nezanedba.

anavixy
18. aug 2022

Určite čím skôr na prvú návštevu očného lekára, nech posúdi príčinu, môže mať aj vadu zraku (ďaleko/krátkozrakosť) a pri škúlení sa zvykne prelepovat špeci nálepkou zdravé oko, aby si dieťa muselo trénovať to zabiehajúce a vyhlo sa tak jeho tupozrakosti 🙂 teraz si vás možno len pozve na kontrolu neskôr, ale aspoň to bude podchytené

atka1989
autor
18. aug 2022

@anavixy lebo pediatrovy hovoríme pri každej poradní a on stále aby sme čakali nikde nás nechce poslať.

anavixy
18. aug 2022

@atka1989 oni su fakt niekedy ako keby tam museli ist s pacientom osobne 🙄

atka1989
autor
18. aug 2022

@anavixy že nám nedá výmeni lístok a malej poriadne zabieha očko že úplne a to druhe len trošku menej. Tu v Nitre není niečo súkromné očné?

olivia1425
18. aug 2022

@atka1989 do roka sa neriesi, malo by sa to upravit.po roku smer ocny

mariet24
18. aug 2022

@atka1989 ak máte možnosť zavolajte dr. Klobusickej do Topolcian, je topka ohľadom deti a na takéto malé detičky má špeciálny prístroj na zmeranie dioptrií. Môj syn už nosí okuliarky, predpísané ich má od 1,5roka

andreatytler
19. aug 2022

@atka1989 My sme boli ked mal syn 9 mesiacov. Upravilo sa mu to same, ale nemal to velmi vyrazne a nie vzdy. Ak je to silne a neustale, chodte aj do ineho mesta... je to len jedna navsteva kazdeho pol roka.

kiki68
19. aug 2022

My mame v Rakusku ocne vysetrenie okolo 2. Roka predpisane poistovnou. Cize sme isli a maly to zvladol, vraj minimalne skuli, o pol roka mame kontrolu. Ale ako babo a ani ako dieta to vidiet len tak nebolo. Vraj je v norme, iba to bude este sledovane. Ale nam to vysetroval v roku aj pediater, vtedy nic nepozoroval. Cize ja by som isla k ocnemu lekarovi.Oni daju iba take obrazky pred dieta a to priblizuju a vzdaluju, ono sa tam trblieta auticko alebo nieco zaujimave. Nasho sa uz v 2 rokoch pytala aj co vidi, vedel pekne povedat. Mensich iba sleduju skrz to, co robi zrak.

atka1989
autor
19. aug 2022

@mariet24 to nás zober aj bez výmenného lístka!

mariet24
19. aug 2022

@atka1989 zavolajte a vysvetlite situáciu, mňa si s malým v Nitre len prehadzovali medzi sebou doktorky v Nitre, jedná sa vyhovárala na druhu, žiadna ho nechcela lebo bol malý 😭 viem že som jej zavolala a hneď nás vzala ale ten lístok si už nespominam

mariet24
19. aug 2022

@atka1989 ale bola PN minulý týždeň, nie som si istá či už robí, asi až v pondelok