7-mesačná má krv v plienke a teploty od piatku

6. jún 2023

Ahojte, dcérka 7mes. Od piatku má horúčky tak do 39...v nedeľu sme boli na pohotovosti, crp nízke, všetko v poriadku, povedali, že možno šiesta choroba, idú jej aj zúbky horné. No nič sa nezlepšilo, začala byť aj trošku zahlienena, horúčky tak do 38,5...od včera krv v plienke, dnes robené znova crp s výsledkom 5,2 čiže stále nízke ...je to len mini fliak, zajtra jej ešte vyšetria moč...vraj môže mať krv v plienke z horúčiek...no a dnes už má totálne zapálené červené hrdlo...mali ste to niekto podobne a prišli na niečo? Nedala nám žiadne lieky, kúpila som prospan a dávam nurofen s paralenom na striedačku...je veeelmi uplakaná, ani v noci nespíme ....

anavixy
6. jún 2023

Krv v plienke akoze v stolici ci v moci?

autor
6. jún 2023

@anavixy v moči

anavixy
6. jún 2023

A isto je to krv? Bol moc kontrolovany papierikom alebo v labaku? Alebo len podla farby? Pretoze to mozu byt aj uraty- mocove soli vyskytujúce sa pri dehydratacii. Pije dieta dost tekutin?

autor
6. jún 2023

@anavixy áno presne toto povedala MuDr. Zajtra jej vyšetria moč až....je kojena a cuca dooooost aj čajík davam

anavixy
6. jún 2023

Tak predpokladam ze to ani nebude krv, bud v klude… kazdopadne uvidis zajtra ale pokial nema uroinfekt, ci by sa prejavilo aj na vyske CRP, tak nema moc dovod mat krv v moci 🙂
Pri horucke je potreba tekutin vyssia, uraty sa ukazu rychlo. Skus este viac nukat jedno aj druhe 🙂

autor
6. jún 2023

@anavixy dobre ďakujem Vám 🥰

smajluska
6. jún 2023

Môže mať zápal močových ciest alebo obličiek. Dajte vedieť ako ste pochodili

smajluska
6. jún 2023

To Vás mali s tým hneď poslať do nemocnice

autor
6. jún 2023

@smajluska neukázalo by sa to na crp?

anavixy
6. jún 2023

@smajluska neprehanajte…

nikpa
6. jún 2023

Môže to byť obyčajná viróza, piata, siesta choroba keby sa objavil aj výsyp. Uvidíš zajtra ešte ten moč. Zatiaľ by som jej nasadila aj volake vitamíny, Cebion, Hlivacek, ten je síce od roka ale dala by som jej ho. Poprípade pýtaj niečo v lekárni.

hortenziaj
6. jún 2023

Malý take mla, nebola to krv, len už vyššie spomínané uraty, bol dehydratovany. Podavaj po lyžičkách čaj alebo aj kulisek sme my dávali.ako už viac píl, tak bol aj culejsi ,keďže dehydratácia u na spôsobila apatiu a jnuraty zmizli.

autor
7. jún 2023

@anavixy
@hortenziaj
@anavixy no v moči sú naozaj stopy krvi 😪 ALE! Zase mi povedala, že to môže byť nesterilny ten sačok alebo že zle umyta a znovu mám zajtra ale priamo už do skúmavky zachytiť moč a že ani nesmie ísť po tele, nožičke ...zbláznim sa ! Už mi mala v éra povedať že je lepšie do skúmavky, sama mi kázala kúpiť sáčok, dcérke horúčky neustupuju, je uplakaná stále...čiže ak zajtra dáme moč a ona to ešte odoške do kanálu tak výsledok bude až v piatok nie ? Ďalšie dva dni trápiť bábätko bez liekov ak náhodou naozaj ten zápal močových ciest má alebo aj nieco iné 😪

autor
7. jún 2023

Labaku nie kanálu

anavixy
7. jún 2023

Mala by to papierikom vysetrit a na zaklade toho dat liecbu, ale vysetrenie papierikom je orientacne, ak na nom neboli extra zle vysledky a usudila, ze to este nie je na liecbu, je dobre moc vysetrit v labaku… pripadne este znova vysetrit crp, ci nestuplo🤔 Vysledky z labaku mozu byt naozaj uplne v poriadku aj ked papierik nieco ukazal, treba hodnotit viacero z toho, co sa vysetruje komplexne, nie len pritomnost krvi a zalezi aj kolko erytrocytov je v moci, ak je to len stopove mnozstvo, stale to nemusi byt zapal mocoveho ustojenstva, ale napriklad aj virusova infekcia (dýchacích ciest) ci samotna horucka… ked mate brat moc do sterilnej skumavky, hadam, ze mozno pojde aj na kultivaciu- teda zistit ci a ake bakterie alebo ine patogeny su v moci. Viem, ze sa to zda zbytocne dlha doba, ale nema zmysel ani liecba atb, ktoru v skutocnosti nepotrebuje, lekari su schopni tieto zakladne ochorenia diagnostikovat na zaklade svojich skusenosti a priznakov, ktore su rozne. Zvysena teplota a nepokoj nemoze byt sposobeny aj niecim inym? Napr. zuby?

jjanulienka
7. jún 2023

Ja by som na tvojom mieste nečakala a išla na pohotovosť môže mat kľudne zápal obličiek u dievcatiek je to celkom časté.. držím palce ☺️

autor
9. jún 2023

@anavixy takéto má výsledky z labaku a doktorka stále si myslí že zle odoberam moč 😪😪😪😪😪😪😪😪 dnes jej brala krv z hlavičky a čakáme na výsledok....mal by byť ešte dnes

autor
9. jún 2023

@jjanulienka veď....dnes budú večer výsledky a ak budú zlé tak hospitalizácia....

majla87
9. jún 2023

Toto nebude zlym odberom...

monvitka
9. jún 2023

Zápa mechúra ako vyšitý...nasadit atb. liečbu, kým to nie je na ladvinách. Pri vysokom CRP hospitalizácia, ak ešte nebolo zvýšené malo by sa to dať zachrániť atb.

lucia147852
9. jún 2023

Preboha to čo máte za dr.? Normálne mala nasadiť antb. a ak neni extrém vysoké crp načo trápiť dieťa hospitalizáciou? Toto vyzerá na zápal mechúra. Ja som tým ako decko trpela často až do nejakých 9-10 rokov.

nikaeli
9. jún 2023

chuďatenko malé, veď musí mať aj bolesti pri piškaní 😔 držím prsty, nech sa jej čo najskôr polepší

leeenka26
9. jún 2023

Nejedla nahodou cervenu repu?

anavixy
9. jún 2023

Neviem preco si stale mysli, ze zle odoberas moc 🙉 myslim si, ze take mnozstvo leukocytov by sa nedostalo do mocu z vonkajsieho genitalu 🤷🏻‍♀️ drzim palce, aby ste to zvladli ked-tak doma (to tiez nechapem preco na jednej strane vam neda ani atb a na druhej strane vas chce hned poslat na hospitalizaciu)🍀 daj vediet 🙏

autor
9. jún 2023

@majla87
@monvitka
@lucia147852
@nikaeli
@leeenka26
@anavixy baby...v nedeľu sme boli na pohotovosti, tam že šiesta choroba...potom 3x u pediatricky...vravím jej od prvej návštevy že vidím krv v plienke a malej sa nič nelepší....potom zase vymýšľala s tým sáčkom že to je nesterilne, namiesto toho aby mi dala rovno skúmavku, že do nej máme sa vycikať...lebo že ona stále neverí že je to krv...papierik hneď ukázal krv...dnes výsledky z labaku a ona stále neverí že zle som odobrala alebo že stará moč, dnes jej brala krv z hlavičky...plakala som viac než ona...už som v koncoch...za pol hodinu jej mám písať mail, aké sú výsledky z tej krvi....a že sa nemám zľaknúť ak náhodou hospitalizácia....vravím jej od pondelka že mám podozrenie na zápal močových ciest, keďže už ja ako decko som to nonstop mala....a bábätko má stále teploty, prikrmy už úplne odmieta, už je len na cicke ..ďakujem vám ...dám vedieť...a nie červenú repu nejedla ešte

lucia147852
9. jún 2023

Držím strašne palce, viem aký je to náročný boj s niektorými dr. Je mi strasne ľúto čo prežívate a že nechá takto nezmyselne dieťatko trápiť. Tiež nie som za zbytočne podávanie antibiotík, ale čo už ona dokazuje je nonsens. Skoro sa uzdravte a určite by som zvážila po tomto zmenu pediatra.

autor
9. jún 2023

@lucia147852 už dnes som volala inej doktorke či nás vezme...tiež nie som za ATB ...ale toto bábätko určite neodmedituje a ani ja za ňu...nešťastná som strašne..ďakujem Vám

juliet86
9. jún 2023

myslim na vas.

jjanulienka
9. jún 2023

Držíme palce nech to ma cim skor za sebou🙏
Daj vedieť ako ste dopadli
Ešte stále ma teploty?

autor
9. jún 2023

@juliet86 ďakujem 😘