7 dni horúčky a zápach z úst

emily234
31. aug 2023

Dobrý deň chcem sa opýtať či nemáte niekto skúsenosti, dcérka ma 7 rokov a posledných 7 dni máme teploty najviac 40,8. K tomu máme epilepsie plus nič už 4den nepapa a veľmi malo pije. A posledné 3-4 dni jej veľmi zapácha z úst aceton to neni je to niečo iné a nepríjemne. Ma na jazyku také jak keby afty aj na peri, boli sme u Dr aj na pohotovosti a nič jej nezistili CRP mala 24 a potom 17 inak jej nič neni nič ju neboli.

tinka_1807
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
tinka_1807
31. aug 2023

Syn mal pred mesiacom tiež rovnaké príznaky. Lekárka povedala, ze je to hnisava angína a keďže neprechádza dostal aj ATB. Keď ma afty, tak zrejme to dieťa boli a kôli tomu nechce jesť a piť. Takisto vysoké teploty tiež patria ku angine. Len je čudné, že vaša lekárka a ani na pohotovosti vám nepovedali čo a ako ... Neviem, šla by som znova k lekarke.

lubina
31. aug 2023

ak ma 7 dni horucky, tak by som znovu isla k doktorke, ved jej evidentne nieco je, ked ma tolko dni horucky....

anavixy
31. aug 2023

Tak to znie ako dost vazny stav, taka horucka a odmietanie stravy a uz aj pitia, to nevesti nic dobre. Chodte k lekarke a rieste to kym sa da a nemusite chodit na pohotovost, dieta nemoze byt tak dlho bez zivin, treba aspon rehydratacny roztok jej davat a riesit. Sice mozno CRP zvysene nema, ale nejaku liecbu potrebuje.

kp7333
31. aug 2023

No tie afty mozu byt priznakom herpetickej anginy, ale aj streptokokovej alebo kvasinkovej infekcie. Ako prvu pomoc mozete vyplachovat ustnou vodou bez alkoholu (napr. Curasept), ale salviovym cajom, pripadne sprej Florsalmin striekat. Kazdopadne ale by som isla k lekarovi, aj vzhladom na teploty.

jesenzima
31. aug 2023

@emily234
Môj syn mal raz dlho teploty, vysoké, nejedol,nepil, ústa a ďasná plne aft, bola to nejaká herpeticka angína. Dostal isoprinosin. Bola to asi najhoršia choroba akú mal ...

kacena4
31. aug 2023

pri epi by som to riesila, brali jej krv? skontrolovali cukor? môže to byt hoci od cukrovky, po obycajnu kandidozu

reklamka
31. aug 2023

Aceton je ketoza a silna dehydratacia. Smer dr. Nie je to sranda.

jennyska
13. sep 2023

Jak to nakonec, prosím, dopadlo? Nebyla to aftozní stomatitida? Syn měl to stejné, když byl batole a měl přesně 10 dní horečky kolem 39, nejedl, velmi málo pil a pamatuji si silný zápach z úst (praskající afty).