Moj malinký má 6 tyzdnov,od 4 tyzdna som prestala dojčit a davam mu papať BEBU a od vtedy ako davam umele mliečko ma tvrdsiu stolicu a sam sa nevykaka. Doktorka mi povedala ze je to normalne u malych deti ze nemaju ešte dobre vyvinuty brusny lis a ze same to nevytlacia tak nam poradila rektalnu hadicku,s ktorou sa sice vykaka lenže sam nechce vobec ani ked ma stolicu redšiu. Vie mi niekto poradit ?
a probiotika ti neporadila?
Beba zapeká. Na tvojom mieste by som to zmenila na Nutrilon. Ale detičky okolo tohto týždňa zvyknú mať problém a treba im pomôcť...nám rektálna rúrka nepomohla, no teplomer do dupky áno. Malo by sa to samo upraviť, bruško si zvykne na iné zloženie mliečka ako bolo materské a bude normálne kakať. Ale Bebu by som fakt nedávala.
@klh013 my mame presne ten isty problem ☹ bez teplomera sa mi poslednu dobu nevykaka ☹ neviem comam robit, nechcm ho nechat sa trapit a pucit, hlavne od kedy som sa tu na MK docitala ze jednej maminke sa malicka tak pucila ze si vytlacila crievko ☹
nás z Beby mal síce krásne hovienko ale neskutočne vracal, Nutrilon mu robil koliky, Sunár zasa škaredé hovienko, ale najlepšie sa nám osvedčilo a aj sme pri tom zostali je babylove z Dm-ky, žiadne vetríky, krásne kaká, hovienko ako pri kojení, ale najlepšie je skúsiť čo sadne... 😀
@5leni12 my davame nutrilon, dokonca comfort co je proti kolikam a tiez rurka nepomaha iba teplomer, doteraz to nebolo az take zle neviem preco posledny tyzden katastrofa ☹ zmeni sa to??
Este som chcela dodat, nas z obyc.nutrilonu bolelo brusko,krce, netravilo nam dobre, dr.nam predpisala Nutrilon Comfort vhodny pri drobnych trav. tazkostiach a odvtedy ok🙂 a kedze je na predpis ,je o polovicu lacnejsi 😀
@klh013 ahoj a ma bolesti?tvari ze sa tlaci?lebo moj od nejakeho 7 do 12 tyzdna kakal raz za 4 dni doktorka povedala ze je to v poriadku a ze kojene deti sa aj 10 dni nemusia vykakat...ja davam nutrilon a vzdy po tych 4 dnoch nalozil taku kopu ze boli plne nohavice toho 🙂 potom sa to same upravilo,teraz kaka skoro kazdy den
@klh013 ahoj, aj moj syn mal s kakanim problemy, vraj chlapci to mavaju casto. a uz neplati tak ako za cias nasich mam, ze kazda plienka ma byt zakakana. ked som videla ze ho boli brusko, ze je nespolojny, dala som sab simplex, al espumisan a pocvicila nozickami. ak sa nevykakal ani vtedy, pomohla som mu rurkou. dufam ze sa syncekovi cim skor ulavi 😉
dakujem za rady skusime teda prejst na ine mliečko aj ked sa bojim davat nutrilon lebo ja som pocula zase ze ten zapeka viacej ako beba ale uvidime. a on tlači kazdy den a ked zisti ze mu to nejde dostane nervy zacne vrieskat a potom ked mu nepomozem sa s vreskotom nezastavi a to nema taku tvrdu stolicu kazdy den len niekedy inokedy ma normalnu taku aku by vytlacil len si uz asi zvykol na pomoc s trubkou
a davala som mu aj feniklovy cajik ale to nam nepomohlo vobec davame aj espimisan ktory mi poradila detska doktorka,že mu ho mám pridávať do každeho mliečka 1ml,ale nevidim rozdiel v tom ked ho ma a ked ho nemá...
my sme pouzivali rurku dost casto, kedze to inak neslo a potom zrazu prisiel den, ze sa mala sama vykakala. Tiez sme sa bali,ze si na to navykne, ale nastastie sa to nestalo. A je pravda aj to, co mi mama hovorila, ze crevna peristaltika bude omnoho lepsia, ked sa zacne uz babo viac hybat, pretacat, stvornozkovat. Ved je to tak aj u dospelych, ze napriklad leziaci pacienti s tym maju problem. Takze mozno do toho dorastie. Drzim palce.
@klh013 ahoj. Tiez sme mali zo starsim synom tento problem do 4 mesiacou.Vzdy ked potreboval kakat musela som mu pomahat rektalnou trubickou. Aj mlieka som pomenila. Najviac mu vyhovoval sunar. Ale pomohlo nam ked mal 4 mesiace som ho posadila na serblik a od tej chvile kakal len do serblika. Mal 9 mesiacou ked mu zacali ist zubky. Pokakal sa do plienky a kym som s nim prisla od svokri domov co trva cca 3-4 minuty maly celu dobu reval lebo mu to vafilo. Uz bol nauceny len na nocnik. Takze len vydrzat alebo zmenit mlieko
@klh013 ad1 skus zmenit mlieko , nas zapekala aj BEBA aj Nutrilon, co bolo fajn bol Nutrilon Comfort po kt. sice problemy neboli ale stollica bola strasne pachnuca, tmavozelena a riedka najlepsie nam robil Hipp combiotik na nom sme dodnes, a v dobach ked sa nemohla vykakat som jej zarobila mlieko (prasok) do kamilkoveho caju.....rurku ako dlhodobe riesenie urcite nepouzivaj....
@klh013 a skus masirovat brusko, cvicit nozicky, teple kupele, teple obklady, apropo feniklovy cajik u niekt. deti sposobuje opak cize maju este viac problemy, na rurku si dieta zvykne a este som k rurke chcela dodat tolko ze v zahranici je rurka zakazana.....jedine pri takychto problemoc pod doladom lekara dostane mikroklystir ale to uz musi mat ozaj velmi vazne dovody....
musím povedať, že pijeme od prvého dňa Bebu Comfort a chvaaaaaalabohu s nou nemame problem, treba cvicit nozickami a teply obklad dat
no aj ja som rozmýšlala nad Bebou comfort, a aký je rozdiel medzi normálnou bebou a bebou comfort ?
@klh013 co som pocula od viacerych mamiciek, beba deticky zapekala, skuste zmenit mliecko, mozno sa to upravi. Rekt.trubicka nie je dlhodobe riesenie, aj ked pomaha, nema sa to robit casto