6 týždňový syn má vyrážky na nohách a na bruchu. Čo to je?

chelseanka14
14. dec 2013

Ahojte. Moj 6 a pol tyzdnovy syncek sa mi vyhadzal po brusku a nozickach. Ma to velmi nahusto a cervene. Take malinke bodocky. Koza je az taka sucha a tvrda. Neviete co by to mohlo byt? Ci reakcia na nieco alebo co. Vopred dakujem

freyjanr
14. dec 2013

moze to byt reakcia na praci prostriedok,co pouzivas?alebo kojis?ak ano nezjedla si nieco nezvycajne? toto malo byt forum nie otazka 🙂

evickapooh
14. dec 2013

ano zmen to na diiskusiu...a suhlasim,asi treba pouzivat iny pracií prostriedok(existuje dobry praci gel pre alergikov,dostat ho dm,neobsahuje parfem a nic zbytocne co alergizuje )a zvlast prat babatkovske veci..a nepouzivat avivaz,a le ak chces velmi lebo napr mate moc tvrdu vodu tak popzeraj tiez v dm ,tam asi maju nejaky avivaz s minimalnym obsahom parfemu respektive pre citlivu pokozku....alebo mohla by to byt tiez potrvavinova alergi,ci alergia na zviera-pes,macka atd.

katkasofi
14. dec 2013

Zmen otazku na diskusiu a pridaj fotku...tak ti poradime viac

maja2039
14. dec 2013

najlepsie bude ak s babatkom zajdes k mudr....

luba28
14. dec 2013

a nemal predtym zvysenu teplotu cca 3 dni????alebo vazne nejaka alergia,ale asi nie na prasok,lebo by mal vyhadzane cele telicko a nie len hrudnik a nozicky,

briketa
14. dec 2013

chelseanka14 6-tyzdnovy? Ved to je este normalny vek na novorodenecke akne. A to je normalny vyvoj pokozky (ten sa konci az siestom mesiaci po narodeni). V tom pripade sa s tym nerobi vobec nic, lebo ako prislo tak odide.
Ale ak tym uz presiel a ma znova cosi, moze to byt vela veci. Reakcia na prasok, jedlo co si ty zjedla, reakcia na umele tkaniva v obleceni...

chelseanka14
autor
24. dec 2013

Myslim ze to je reakcia na UM. Kedze som bola v horuckach 2dni a ktomu mala aj ladvinovy zachvat mliecko sa mi kus pominulo a maly bol hladny tak sa inak nedalo. Ale uz je vsetko ok a mliecka mam a vyrazky su prec. A dost mi pomohol aj olejcek aviril!

modrofuzik11
25. dec 2013

moze to byt atopicky ekzem. je fajn ist navstivit lekara, aby ti presne povedal. aj nas kubko mal tento problem. aj mast s antibiotikami sme mali. preslo mu to. nastastie🙂. pokozku ma stale suchu. tak natierame. velmi nam teraz pomaha bepanthen. dobre sa rozotiera a neobsahuje ziadny alkohol. je mastny. verim, ze budete v pohode.

milota164
28. dec 2013

nam na suchu pokozku pomahal Bepanthen , mavali sme suche lysaje dost velke po tvaricke aj na ramenach a chrbaatiku