Maminky, prosim vas, mate niektora skusenost s malou fontanelou u babatka? Moj syncek ma 6tt a fontanelu 1x1 cm... je to nieco vazne?? mam strach.. ☹ dakujem za odpovede
@fatmira ahoj...vidim, ze si bola pred 3 dnami na poradni...ak ta doktorka neposlala na neurologicke vysetrenie, tak zatial nemusis mat obavy...v tomto clanku sa docitas viac
http://www.dieta.sk/index.php?page=1&type=news&...
Nejde len o velkost fontanelky, ale aj o lebecne svy (daju sa nahmatat po strane hlavicky), ak tie este nie su uzavrete, tak je to v poriadku, len keby boli aj tie uzavrete a fontanelka zavreta pred prvym rokom, tak je to zle. Urcite vas doky bude sledovat a na dalsej poradni to zasa skontroluje.
Ahoj, pokiaľ má fontanelku, je to ešte dobre, niektorým deťom sa zrastajú už v 3 mesiacoch, ale sú sledovaní na neurologii. Skús sa na to doktorky opýtať. A hlávku má akú, ako mu rastie? Myslím, či nie je takpovediac vyležaná, či si si nevšimla, že by mu rastla viac dopredu alebo dozadu, alebo či mu nevidno na hlávke nejaké priehlbeninky v rovnej čiare a pod. Ale doktorka by si to isto všimla. Pýtam sa preto, lebo môjmu malému sa úplne zrástla fontanelka v 2 mesiacoch, ale jemu rástla aj inak hlávka, mal ju trocha deformovanú, takú šišatú. Teda mal zrastené lebečné švy a to už je na operáciu. My sme ju absolvovali v 4 mesiacoch (pred 2 mesiacmi) v Ba. Skús sa o tom porozprávať s doktorkou a nie je na zahodenie, ak sa opýtaš na sono hlavičky, tam zistia či má všetko ok.
@zlatusik28 ahoj, prosim, po operacii synceka bolo vsetko ok? Dcerka ma 2.5 mesiaca a tiez ma dost malu fontanelu, tak mam obavy, kedze u starsich deti som s tym nemala skusenost. Dakujem
@karolinka1991 mala fontanelka ešte neznamená operáciu... alebo idete na operáciu?
@zlatusik28 no este nie, len mi povedala doktorka, ze ju ma malicku, ze hrozi predcasne zrastenie a zhodou nahod ideme koncom septembra na neurologiu (to suvisi s koznym problemom), tak som zvedava a trochu sa bojim, ci bude vsetko ok
@karolinka1991 niekedy je nutná operacia, niekedy nie. Hlavne sa všetko pýtajte neurologa. Môj Tomáš mal zrastene švy dva. Chodili sme k dr. Hornovi a operacia bola nevyhnutná. A teraz je všetko OK
@zlatusik28 dakujem pekne za info
a nehovorila si o tom doktorke? Najlepsie ti zrejme poradi ona .... Nam na kazdej poradni dokina kontroluje aj fontanelu.... Mala fontanelka moze ale nemusi znamenat nieco zle, doktorka by vas zrejme mala poslat na neurologiu na vysetrenie.