Ahojte mamičky. Prosim, poradte mi, uz som zufala. Maly ma 6 tyzdnov a vyzera hrozne. Pred tyzdnom mal krasnu pokozku. Dnes vyzera strasne. Par dni do zadu sa mu urobili vyrazky, pomyslela som si, ze potnicky, alebo akne, ze sa cisti, no bolo to cim dalej horsie. Nakoniec ma cervene suche licka, sama krupicka, zlte chrasty v oboci, uska ako smirgel. Aj v uskach sa mu tvori maz biely ci co to je. Davali sme mu harmancekovy caj a v rovnakej dobe ho aj okupali so samponom bubchen. Sli sme k doktorovi, nemyslite si, ze nie. Hned nas odbila kozna, ze alergia. Dala nam imazol plus, to zabralo akurat na obocie. Licka ma este horsie z toho. A fenistil, ze ked sa to zhorsi. Tak som mu dala a cakam co bude dalej. Prosim kazdu skusenu mamicku aby mi napisala co to je a co na to zaberie. A hlavne ci tie uska maju nieco spolocne so seboreou, alebo je to ozaj alergia. Dakujem pekne za odpovede.
@limetka69 moja to mala este horsie, nam uz ani holtova nezabrala. kozna to diagnostikovala ako seboreu. davali sme kyselinu mliecnu z lekarne na premastenie a zarabanu ichtyolovu pastu z lekarne (su rozne intenzity) protizapalovo a konecne pocas ca 2 dni sa to zlepsovalo a asi za 2 tyzdne mala krasnu pokozku. na chrasty v oboci a vlasoch nam dala kyselinu salicylovu s niecim miesanu, to sa natieralo 2hod pred kupelom na zmakcenie chrasticiek, potom sa to vycesalo/vyskrabkalo nechtom. treba ist k lepsej lekarke. mna tiez moja zial presviedcala 3 tyzdne, ze to je len taka vyrazticka co prejde. a tak sa jej to zhorsilo medzitym, ze dovi. mala som ist skor ku koznej. treba ist k odbornikovi skratka. mozem najst fotky ako vyzerala moja a poslem ti ak chces. ale urcite ti radim chod k doktorovi, dobremu. drzim palce.
@limetka69 moj syn mal nieco podobne,ale len na tvary.mal take cervene suche flaky.a jedine nam pomahalo tvaricku neumyvat ziadnym mydlom,ani gelikmi a vobec neutierat napustenymi servitkami.len cistou vodou.vzdy po namoceni to mal akoby horsie.davala som mu bepanthen mast.ked sa to podhojilo tak som sa vyvarovala akejkolvek kozmetike a bol pokoj.cim viac kremov na to davas tym to bude horsie.vzdy som mastila len telo,tvar doteraz nemastim.
Aj moj to ma len na tvari, no trosku na krku. My sme dali sampon bubchen, ale uz som ho dala prec. Na umyvanie nam kozna dala nejaku sol z jericha ci ako sa to vola. Ze tym umyvat tvar a nie chlorovanou vodou. Par krat son ho utrela aj vlhcenou sercitlou, ale neparfumovanou. No uz nepouzijem ani to. Dakujem. Sudocream nie je nieco ako bepanthen?
@maxiva
Ahoj, môj malý vyzeral tak isto v rovnakom veku, kožná mi vtedy povedala, že je to alergia na parfémy v kozmetike. Kožná mu na to vtedy dala kopec mastičiek a tie zabrali a z kozmetiky odporučila len biodermu. Čiže vylúč úplne všetko, aj vlhčenky. A v pondelok uvidíš, ale mastičky od kožnej pomôžu. Držím palce! (Inak, malý má už tri roky a stále na neho nemôžem nič dať, hneď sa vysype)
@limetka69 , vyzerá to na seboreu, my sme mali najprv nad obočím, potom aj na hlavičke, pediatrička nám predpísala Kerasal mastičku ale najprv sa poraď s pediatričkou, lebo do oblastí oči a slizníc sa to nesmie aplikovať ( my sme to aplikovali iba na hlavičku ) , na obočie nám predpísala nejakú mastičku, ktorú vymiešali v lekárni na počkanie...
je,ale daj ten bepanthen ten pomoze.v pribalovom letaciku je napisane,ze pomaha ak vzniknu nejake reakcie na kozmetiku.proste deticky su malinke a nie su na takuto chemiu zvyknute.ked budes maleho kupkat,tak mu v tej vodicke neumy tvar.umy mu samostatne predtym,alebo potom.a skus ho kupat tak raz za tri dni.lebo ta kozicka je taka zbytocne podrazdena.maximalne tak ritku umyvat kazdy den 😉 ja si myslim,za taka prevarena voda neuskodi,alebo ta kupovana rajec,drobcek.skus tu cistu.uvidis ci sa to zlepsi.inak je to trosku nadlhsie zbavit sa toho.musiz si odsledovat,co mu pasuje
@blackangel75 kerasal by sa nemal davat takym malym detickam
@limetka69 este ta mast s kyselinou mliecnou vraj zabera, ale asi je na recept a zarabaju ju v lekarni
No baby, len si neviem predstaviť, ze budem lekarom hovoriť co na to zabere, ved od toho je kozna. Vobec nepovedala, ze by to mohla byt seborea. Co je blba? Ved ja som viac vedela z konika uz ked som tam sla. Zajtra pojdem na pohotovost a v pondelok ku dobrej koznej.
@andrejta , preto som tam dopísala, aby sa radšej poradila s pediatričkou ohľadom tej mastičky...nám na začiatku predpísala tú mastičku, ktorú vymiešali v lekárni, neskôr už ten Kerasal, no neviem si spomenúť, koľko mal týždňov...ale ten Kerasal u nás bol oveľa účinnejší, malý to mal na celej hlavičke a od Kerasalu mu to úplne zmizlo...
tymto sme si nedavno tiez presli.... najprv som davala sudocrem, potom imazol... jedine co nam zabralo bola mast fucicort (od kozneho), vyrazky do druheho dna prec
@limetka69 ahoj, tiež si myslím že ide o seboreu...mal to aj môj mladší. Nam dokina dala do vlasov kerasal a telo sme natierali emulziou Cannabiox E a kupali sme sa denne v repiku...Keď odznelo to najhoršie som mastila telicko obyčajným telovým mliekom pre veľmi citlivú pokožku z dm-ky..
Skoro ako u nas, skusali sme vselico, najviac pomohla modra indulona, a miesane masti od lekarky, kupanie s Oilatum, fenistil (casom aj ine lieky) a cas-potom mal ekzem pod krkom do cca 2 rokov- akurat vtedy sme boli aj pri mori. Obcas som prepadala panike, vsetko oblecenie bolo od ekzemu ci masti
U mojej dcérky zabrala ichtiamolová masť a masť s kyselinou mliečnou. Ďalej umývanie repíkovým čajom, nasvecovanie biolampou a probiotiká. Dcérka mala seboreu na lícach, na čele, vo vlasoch, pod krkom, pod pazuchami, na zadku a na genitáliách. Objavila sa jej, keď mala 3 mesiace a trvalo mi 3 mesiace, kým sa to dostalo do normálu. Potom som ju rok kúpala v Oilatum a už je celkom v pohode. Ale doma mám vždy masť s kyselinou mliečnou na premastenie, keď sa objaví suché miesto
@limetka69 kojis este? aka je tvoja strava?
Baby a mali to vase deticky aj na usiach a v usiach? Ci to je uz daco ine?
Joooj, chudatko. Skuste na male miesto trikrat denne holtovu mast jemnucko natriet a uvidite ci nezaberie. A isla by som k inemu doktorovi. Drzim palce nech to rychlo zmizne