6 týždňová dcérka veľa plače

tendergirl1224
28. okt 2015

Ahojte maminy... idem po radu. Mám 6-týždňovú dcérku a od piatej rána mi len plače,pospí maximalne 15 minút aj to ju musím kolísať a potom spustí dlhý neútišitelný plač...bruško ju asi bolieť nebolí lebo ked aj cvičím tak pekne ´´pušťa´´ dokonca aj stolicu má normálnu..nemohli by ju bolieť uška,alebo niečo iné?je uplne nesvoja a ja som taká unavená že mi ledva oči držia otvorené...dojčím ju a nezjedla som nič nezvyčajné a ako udávam tak stolicu ma ok....čo by ju mohlo bolieť,?vdaka za všetky rady

darina1952
28. okt 2015

@tendergirl1224 ahoj, ako prvé jej zmeraj teplotu - ak ju má ide o zápal a treba podať Panadol, a ísť k lekárke. Ak teplotu nemá, ďalej ju sleduj a prípadne si ju daj na seba "bruško na bruško" - možno jej len chýba dotyk a ukľudní sa.

tendergirl1224
autor
28. okt 2015

@darina1952 teplotu som merala,má ju v norme a práveže som ju aj na sebe nosila aj zaspinkala na mne ale po 5 minutach opať krik a plač ☹ mám dvoch synov ale s takýmto plačom neutišitelnom som sa ešte nestretla..malá cumlik nemá,nakolko ho odmieta takže nemam ju ani čím utišiť a ked je napapkana tak ani prisať sa mi nechce skor ju to ešte viac rozdraždi....už som rozmyšlala aj nad ´´bosoráckymi´´ vecami či nemože byť aj urieknuta už fakt netušim

enka81
28. okt 2015

tak ju skús ,,odriecť", to jej neublíži, či už na to veríš alebo nie

darina1952
28. okt 2015

@tendergirl1224 ...tak možno má len "zlý deň", aj bábätkám sa to stáva. Ja by som ju dnes sledovala, prípadne jej ponúkni slabý čajík pre detičky a keď bude aj zajtra takáto umrmčaná tak choď k lekárke - preventívne nech urobí CRPčko a prehliadku - možno na niečo príde 😉

tendergirl1224
autor
28. okt 2015

@enka81 No skúsim ju popretierať a uvidíme,hmm...len ´´zle jazyky´´ maju silnu moc a už som aj premýšlala že či ju nemohla švagrina uriecť...ona v poslednom čase strašne ´´žiarli´´ na naše deti ,že svokrovci (švagrinej rodičia) maju radšej naše deti ako jej syna(jej syn má 4 roky )...a dopočula som sa že sa škaredo vyjadrovala o našich deťoch ktoré nemožu za to že babka s dedkom ich maju radšej...počuli ste už o tom že by sa dalo aj takto uriecť dieťatko?

tendergirl1224
autor
28. okt 2015

@darina1952 Nad tým čajikom som premýšlala,len ako si mám strach jej dať flašku s čajom...sice mohla by som jej skusiť dať po lyžičkách...mohol by byť aj nejaký feniklový?no asi budeme musieť navštiviť lekára

darina1952
28. okt 2015

@tendergirl1224 môžeš, alebo jej uvar slabý harmančekový čaj, stačí po lyžičkách. 🙂

tendergirl1224
autor
28. okt 2015

@darina1952 no dakujem za radu vyskúšam a uvidíme čo to spraví....

lenkark
28. okt 2015

Môže to byť aj kolika,náš malý mi takto plakával od šiestej do siedmej večer a mohla som robiť čo chcem.ani hojdanie ,spievanie nič nepomohlo.keď som mu ponúkla dojčenie tak ho to ešte viac rozhnevalo...trvalo to do toho 4tého mesiaca a potom to prešlo...môže to mať aj malinká akurát že to má ráno...hádam to rýchlo prejde 🙂 veľa šťastia

cervikpepik
28. okt 2015

ak zaspinka na Tebe, no po 5 min. sa zobudi a place,myslim,ze ju nieco boli...ono Panadol ani Nurofen sa do troch mesiacov aj tak neodporucaju,dieta nevie spracovat liecivo,skus ist na vzduch....troska sa prejst,ci nie je len nervozna,lebo nevie poriadne zaspinkat.....

tendergirl1224
autor
28. okt 2015

@lenkark No myslim že keby mala koliku tak jej netrva tolko len určitý čas ako si pisala tú hodinku možno lenže ona je stale plačliva v cca 15-minutových intervaloch čo troška len pospinká

tendergirl1224
autor
28. okt 2015

@cervikpepik no skusim ju vziať do kočára na obed a uvidíme, a to sme dnes mali isť v pláne a pozrieť na staršieho syna do školky na besiedku..neviem ako to spravime aby nebol sklamaný... 😒

libka1
28. okt 2015

@tendergirl1224 tiez som to parkrat pri 3 dietati zazila. kludne babatko sa z nicoho nic zmenilo na maleho krikluna a nevedela som zistit problem. dodnes neviem, proste mala len zly den alebo co. brusko nebolelo tiez, aj ked som jej pre istotu dala vtedy espumisan, ale myslim ze zbytocne. prisat sa nechcela, proste asi len potrebovala citit dotyk. vykasli sa na vsetko a dnes ju proste drz a stiskaj kolko potrebuje. alebo ako radia hore skus ju dat do kocika a ist sa vyvetrat aj ked melies z posledneho, to tiez u nas dost dobre zaberalo. cerstvy vzduch a natriasanie na super slovenskych rozbitych cestach 😀
na tu besiedku ju skus zobrat v nosici/satke ak mas. ked bude na teba nalepenea mozno vydrzi.

tendergirl1224
autor
28. okt 2015

@libka1 No som rada že som neni jedina kto toto zažil....no tak nam tu akurat robia kanalizaciu takže cesty mame extra hrolate :D No budem to musieť vydržať...najhoršie je že manžel je až do večera v robote takže ma nemože ani prestriedať...no dam si asi zapalky na viečka .D

cervikpepik
28. okt 2015

neboj,bude aj besiedka...malinku to prejde 🙂

tendergirl1224
autor
28. okt 2015

@cervikpepik pán boh vyslyš.... 😖

cervikpepik
28. okt 2015

aj teraz este placka?

libka1
28. okt 2015

@tendergirl1224 uprimnu sustrast, len sa modlit aby to bolo len dnes, to nejak das 😅 fu, poznam ten pocit, som mala chut sa vyskriabat po stene na plafon, ten rev mi drasal nervy... jo, este mozes skusit dat ju spat vynimocne do autosedacky, v tej ju ukolisat do spanku a nechat ju tam a tesit sa z kazdej minuty co spi 😅 to mi tiez pomohlo parkrat...

spuntikmathiasko
28. okt 2015

@tendergirl1224 podla mna id eo typicke detske koliky ak to ma kazdy den v rovnaky cas. Maly mi byval umrnacany cely den a v noci nespaval vacsinou ho brusko trapilo. Mala pustila od cca2 tyzdna do 2 mesiacov aj 3 tyzdnov kazdy vecer o 20:00 totalne jakoty a trvali do 23:00-00:00hod. Potom stichla a spinkala. Nosila som ju na rukach, davala prsnik, vsetko mozne proste sme sa tie 3-4 hodinky mojkali, nosili atd. ona aj tak len plakala ba az kricala a potom to zo dna na den preslo. Vyrastla. Toto su detske koliky o ktorych poriadne sa ani nevie z coho su, vsetko su to dohady. Rodicia sa milne mylia bolest bruska, ktora je hoci kedy pocas dna s detskymi kolikami, ktore su typicke rovnakym casovym intervalom a trvanim a trvaju zvacsa do 3 mesiacov. Mudr. nam na to odporucala infacol atd., ale pri synovi mi na bolest bruska a to som fakt vedela, ze ho brucko boli nepomahalo nic tak malej som to uz ani nedavala zbytocne. Proste po cca 3 mesiacoch som raz vecer uz bola nachystana s malou v obyvacke na rukach, manzel si isiel lahnut s malym a mala bola ticho, nechapali sme a od vtedy bol klud.

marissenka
28. okt 2015

Mozno ju nieco obchadza,...skus s pupikom brusko natret,alebo bosorovat...ja uz ked neviem co, tak bosorujem,ale nikdy to nevychadza.mozno ju aj spl jedoval

tendergirl1224
autor
28. okt 2015

@libka1 no ved tak som to musela urobiť,ukolisať ju vo ´´vajici´´ no ked prestanem kolisať tak o 2 minuty sa zmrvi a ide velký rev aj teraz sa zase zobudila...spala rekordných 20minut ...och hroooza..no tak rano o piatej by som sa najradsej vieš kde videla ked začala vrieskať neutišitelne a pri nej to je uplne nezvycajne....bežne vstavame okolo pol deviatej deviatej

myleontina
28. okt 2015

@tendergirl1224 no, tak buď má zlý deň, alebo je urieknutá , na koliku to asi nevyzera, keď pri sa pri plači nekrčí v brušku, skús kúpiť v lekárni čistec a vykúpať ju v ňom 🙂 hadam to co najskor prejde, drzim palec 🙂 ale ta prechadzka na vzduchu by mohla pomoct, ono, mozno aj tlak nie je dobry, zmena casu, niektore deti to zrejme vnimaju a mozu aj takto reagovat

libka1
28. okt 2015

@tendergirl1224 lahnut na sedacku, ju nechat vo vajicku, spustit zo sedacky nohu a v stave pololetargie obcas vajicko pohojdat 😅

tendergirl1224
autor
28. okt 2015

@spuntikmathiasko boze len nestraš neviem ako by som dokazala fungovať takto niekolko mesiacov a k tomu praca a ešte aj další 3 ročný syn....

tendergirl1224
autor
28. okt 2015

@libka1 no ved tak som to skušala,no ked raz nemas kvalitný spanok tak je to len horšie,tak som vstala,uvarila som si kavu(caro) spravila ranajky a od pol šiestej fungujem

tendergirl1224
autor
28. okt 2015

@myleontina čo je to ten čistec?možno hlupa otázka ale fakt neviem čo to je

libka1
28. okt 2015

@tendergirl1224 😀 hej, ani mne to az tak nefungovalo ale aspon pol hodinu polospanku mi to pridalo aby som aspon z postele vladala zliezt

spuntikmathiasko
28. okt 2015

@tendergirl1224 tak ako ja pri 3 teraz uz 4 rocnom synovi a robote z domu 😀 neboj nic rychlo to ubehne ani nebudes vediet ako. Prezijes ja ked si predstavym, ze moj prvorodeny az od 3,5 roka spi celu noc a tu som. Mami toho vela zdvladnu, hlavu hore. A mala mi teraz bezne vstava o 5, ale chapem, ze najhorsie na tom je to, ze tvoja place strasne.

tendergirl1224
autor
28. okt 2015

@spuntikmathiasko No reagovala by som na tu poslednu vetu čo si napisala...my zeny sme take hlupe že robime všetko,zvladame všetko,deti,prácu domacnosť až sme si takto aj našich mužov naučili ...a teraz ked poviem mužovi že som unavena tak kuka ako puk že z čoho možem byť unavená,však všetko šlape ako vždy a ´´zrazu´´ nevladzem....och

myleontina
28. okt 2015

@tendergirl1224 čistec rovný - bylinka, predávajú ju vo väčšine lekárni 🙂 do vriacej vody nasypes /alebo das do sitka velkeho/ dostatok byliny, nechas 10min prevriet, vypnes a ked budes kupat tak 2/3 vody a 1/3 tohoto odvaru, mydlom nemusis umyvat uz, len ju v tom poriadne vykupkat vymacat 🙂 potom malu vyberies, utries, oblecies, medzitym ti voda vychladne a ked uz nebude tepla a ak bola mala urieknuta, tak tam budu v tej vode take zrazene guče 🙂 take, ako keby chumáče . ak bude voda cista bez chumacov, tka urieknuta nebola a problem je niekde inde