Ahojte baby, idem si po radu. Naša 6tyzdnova dcérka prestala po mesiaci priberať. Za prvé dva týždne pribrala krásnych 460gramov, ďalší týždeň len 60g a následne stratila 100g. Potvrdili jej pozitívny adenovirus, takže pár dní hnackovala. Už je však fit a váha akosi stále stagnuje. Priberá pomaly, za týždeň nabrala zase len 50g. Prvé tri týždne bola MM+UM. Teraz je už len na UM (Nutrilon AR), keďže ja mlieko nemám. Papa každé tri hodiny 70ml, jej váha je cca 3300g. Z nemocnice nás prepúšťali, keď mala 2650g. Boli sme 2x v nemocnici na pozorovaní, nič jej však nezistili. Vlastne len to, že pomaly klesá bilirubin po žltačke. Mali ste niekto podobný problém? Čo nakoniec zabralo? Papa super, nikdy vo fľaške neostane ani trocha mlieka. Takže jedlo nám neodmieta…
@lorin29 áno, ma silný reflux.. predtým sme mali Nutrilon HA, ale vymenili nám ho za AR
mala som - dve dcéra takto isto...
jedna priberala málo - až po x rokoch sa to upravilo resp. v puberte... je to typ dieťaťa
druhá dokonca chudla - tam sa ukázala diagnóza.... tiež sa to upravilo až o x rokoch
@deti95060810 a môžem sa opýtať čo zistili dcérke? Mam žiadať nejaké špeciálne vyšetrenia?
Po crevnom viruse sa traviaci trakt moze davat dlho do poriadku a nemusi dobre vstrebavat ziviny. Je to zapal a musi sa to zahojit. Moj mal zatial jednu takuto virozu a to tyzden hnackoval a dalsie mozno 2-3 tyzdne sa este daval s travenim do poriadku. Hladny bol stale, ale mal inu stolicu ako bezne a tiez velmi nenaberal stratenu vahu. Aj v tvari bolo vidiet, akoby nemal este dost zivin. Postupne sa to upravilo.
Musí mať AR mlieko?