6 týždňová dcéra má nafúknuté bruško a málo papá

lubka23
23. okt 2013

Ahojte mamulky, mam otazočku..moja 6 tyzdnova dcerka mala stolicu kazdy den aj 4x..ale bohuzial nieco sa stalo a zrazu nekaka, ma nafuknute brusko, maličko papa a neviem ako jej pomoct..skusame uz masaze od vymyslu sveta aj trosku rascoveho odvaru som jej dalal ale neviem ci jejt o zabera... skusala som vcera teplomer aby som jej pomohla a s prepačenim az to z nej striekalo ale doktorka mi vyslovene zakazala jej pomahat teplomerom aby si na to nezvykla... co robit? moze to nejako ovplyvnit cokolada? som na nej zavisla ...dakujem za kazdu radu 🙂

ichbinich
23. okt 2013

@lubka23:
Niektore babatka su citlive na stravu mamy. Takze ti neostane nic ine, ako to vyskusat. Pokusit sa zit bez cokolady par dni a sledovat, ci nastane zmena...

Mozes skusit teply kupel, masaz bruska, cvicit nohami- prikladat kolena opatrne k brusku.

Mozes skusit Ty pit feniklovy, rascovy a harmancekovy caj. Zvycajne caje pre dojciace matky tieto bylinky aj tak obsahuju.

Ak sa jej po tom, co si jej pomohla teplomerom, zjavne ulavilo, tak to mozes zase skusit ako poslednu moznost. Lekarka to nemala a priori zakazat, mala ta upozornit, ze sa z toho moze stat navyk a ze teda to je posledna moznost, a nie na denne kakanie. A co ti teda povedala, co mas robit ako alternativu? Iba zakazat a nic neporadit tiez nie je bohvieco...

Ale babatka sa okolo 6 tyzdnov menia, nastava skok vo vyvoji, takze akekolvek horsie spanie a jedenie je normalne. Ak sa vyslovene trapi a zacne stagnovat na vahe, tak to treba riesit. Ale casto je to prechodny jav (1-2 tyzdne), a potom su babatka zase spokojnejsie a vedia nieco nove. A okrem ineho sa vekom babatka meni aj frekvencia kakani, novorodenci kakaju casto, vacsie babatka menej, niektore uplne nepravidelne, podla inych si mozes nastavit hodinky... Moje deti presli od novorodenych kakani do pomaly kazdej plienky az po nepravidelne kakanie az raz za tyzden, a vsetko medzi tym...

lubka23
autor
23. okt 2013

@ichbinich ahoj jasomja 😀 ... dakujem ti za cas a za pozornost 🙂 velmi si ma potesila. No doktorka tomu nevenovala pozornost, je to nasa znama a tak kamaratsky mi povedala ze nech sa netrapim ze to prejde ze mozem byt rada ze nie je moj pripad napriklad niektore deti na umelej vyzive tak zapeka ze kakaju krvavu ceruzku.. a ze stav mojej dcerky csokoro prejde a ako si aj ty napisala hned som kludnejsia 🙂.. vies co nie je nejaka zla, ako tak to myslim ze pri kolike ked si najdem na nete tak pisu o 3 hodinovych zachvatoch placu a to u nas nie je,,Ninka je pekne kludna len obcas vidim ze ju zaboli brusko a zacne plakat, vezmem ju na ruky a je zas dobre 🙂

s tou stravou uvidime vyskusam od zajtra aj ked to bude pre mna peklooo 😀.. bez cokolady

tinka9000
23. okt 2013

veru vyskúšaj zmenu stravy, pozor ak piješ plnotučné mlieko aj to zapeká. moje dieťa nebolo citlivé na moju stravu v mlieku, ja som jedla všetko, kyslú kapustu, citrusy, všetko čo som chcela, a jej to bolo jedno. Ale každé bábo je ale iné tak to odskúšaj. Niekedy to môžu byť aj vetry, skús kvapky espumisan, tie sú super a môžu to aj malinké bábätká, alebo fakt sú jemnú masáž bruška, nahriatu plienku na bruško, polohuj ju na bruško aj to pomáha a veľa pi a skús kontrolovať tú stravu či bude spokojnejšia. A jedz jablká bez šupky. Držím palce.

ichbinich
24. okt 2013

@lubka23:
Ked je inak kludna, tak potom je to v normali. Leba vsak babatka placu, aj ked chcu "iba" byt na rukach, lebo vsak inak nam to povedat nevedia. Tak zaplacu a my musime skusat, ze kde je problem a co chcu...
Este pomaha aj poloha "tiger na strome": das si ju na predlaktie tak, ze lezi na brusku, hlavu na pri tvojom lakti a tvojou ldanou obijmes jedno stehnu. Druhou rukou mozes jemne klopkat na zadok. Moj syn to mal velmi rad a vzdy sa tak ukludnil, on maval tiez niekedy problemy s bruskom.
Mozes skusit na prdenie aj ten espumisan, ako pise @tinka9000. A ci je citliva na nieco v tvojej strave treba rad za radom odskusat.
Ja nastastie jest mozem vsetko, ale ked si dam poobede kavu, tak dcera ma okolo 3 rano diskusnu hodinku 😀 Tak pijem radsej dve kavy doobeda ako jednu rano a jednu poobede 😉 😀
Tak to bez tej cokolady skus vydrzat a uvidis 😉 Kup si nejaky dobry caj pre dojciace matky, ten by nemal uskodit ani tebe ani dcerke 😉
Vsetko dobre!