Ahojte. 6 rocny syn uz viac ako mesiac kasle. Zo zaciatku sme davali bezne sirupy, domace recepty. Ked nepomohlo, isli sme k doktorke. Dala mu sirup na alergiu a na vykasliavanie, ale nezabral. Ked sme tam boli znova, dala mu uz antibiotika. Tie zabrali na par dni, ak vobec. Teraz zase kasle, ale tak ze sa nemoze uz min. pol hodiny vykaslat. Davala som mu sirup, cmulacie pastilky. Chyta to uz aj mna. Tiez niekedy akoby taky zachvat kaslu. Inak cely den nic. Nemali ste nieco podobne? Nechcem ho nalievat dalsim zbytocnym sirupom
@zuzana9393 podla mna by bola vhodna navsteva imunoalergologa
Môže to byť nejaký bacil, treba ísť k obvodnej nech spraví výter
Mykoplazmy, chlamýdie, čierny kašeľ vyšetriť z krvi. Ak negatívne potom alergo
Vyter mu samozrejme zobrala a bolo tam vsetko v poriadku
Jedna známa to tiež takto mala, kúpili si inhalátor a inhalovali, po pár dňoch prešlo. Tiež nevedela už čo s ním, všade dobré výsledky.
@zuzana9393 moj syn tak mal minuly rok,tiez ako 6-rocny.urobila mu vytery,zobrala krv,poslala na rtg.na snimku bolo vidiet,ze je zahlieneny.vsetky vysledky mal negativne.poslala nas na alergologiu a tam mu vysli 100-nasobne vyssie hodnoty na roztoce.nasadila mu aerius a nasofan a konecne prestal kaslat
@zuzana9393 teraz su strasne silne pele, moze to byt alergia.
@zuzana9393 mykoplazmy, chlamýdie a čierny kašeľ výberom nezistí, tam sa robí odber krvi. Moja mala chlamýdie a kolegyne syn čierny kašeľ. Obaja ZŠ
@janage v pondelok za nou este skocim. Cakame uz kazdu chvilu druheho syna, takze sa dost bojim, lebo ja mam tiez podobny kasel, doteraz sme mali virozu....no stale nieco 🤦♀️
@zuzana9393 ak syn kašle viac ako mesiac mala to urobiť. Obe diagnózy sú nákazlivé ak by čierny kašeľ dostalo nezaockované bábätko, mohlo by to byt fatálne preň.
Ak sa nepotvrdia kľudne alergo.
Vysvetlila by som dr.ze sa ľudsky obávam, že hlavne z dôvodu pribudnúť bábätká do rodiny by si rada vylúčila, že je to niečo infekčné.
@zuzana9393 to moze byt vselico, dcera mala kedysi tiez takyto dlhodoby kasel, vysli jej potom v krvi prekonane mykoplazmy.