Baby už som zúfalá!! Nahnevaná vážne neviem uz co robit...
Syn ma 6r, skoro každú noc sa počíta.
Boli sme na sone,krv všetko má ok,na nefrologii mu dali liek Minirin,pomohol na 2 týždne q potom znova.
Je pravda,ze večer zvykne viac jest q aj teda piť ale brzdime ho no nedá si povedať! Potom reve,hnevá sa...
Ja už mu chcem dávať plienku.
Najhoršie je, že v septembri ide do školy a budit ho v noci na cikanie alebo sa pocika a prezliekat ho ..ja neviem uz co robit s nim.
Máte také dieťa doma? 😢
Riešili sme podobné.. Syn tak tvrdo spával ze sa nezobudil ani na to ze je v mokrom. Nefrologicka nakazala ho vždy zobudiť v čase kedy dochádzalo k pocikaniu a odviesť ho na wc. A 2 hodiny pred spaním nepiť. To sme až tak striktne nedodržiavali dovolila som mu pred spaním cca 1dcl. Do roka sa naučil zobudiť a ísť sam na wc.
Tak nedavat pit je nesplnenie elementarnej potreby, ktoru dieta ma, hlavne teraz v lete... niektore deti sa pocikavaju este na zakladnej skole, je to bohuzial tak. Od 6 rokov treba ist k lekarovi vsetko skontrolovat (to ste boli), zvysok chce cas... a ano dat mu plienku je najjednoduchsie riesenie. Pitie obmedzit samozrejme - na urcite mnozstvo - ale nie uplne zakazat... Co je drama v tom, ze ide v septembri do skoly? No tak pojde do skoly... Za tie roky sme tu mali na prespatie dve deti podstatne starsie, co si dali na spanie pod pyzamo plienku... a nikto to neriesil, lebo proste kamos je kamos aj keby bolo boh vie co...
Chce to len trpezlivost. Tvoj syn za to nemoze, nevie to ovplyvnit/zmenit. Telo proste netvori dostatok hormonu na znizovanie tvorby mocu pocas spanku. A predpokladam, ze ma prilis tvrdy spanok. Ak ma prilis tvrdy spanok, tak ak ho aj budes budit, tak on sa realne nezobudi, takze nemusis mat obavy, ze by bol v skole unaveny. Rozculovanie a zufanie nikomu neprospeje. Proste su aj deti, co sa na zakladnej skole pocikavaju.
A v noci ho budite dat raz cikat?
Veceru skor, nepit pred spanim. Vybavene. Nech sa hnevá. A uvidis.
Budit je riesenie... Lepsie ako prezliekat postele.
Tým že mu nedáš piť, vytvaras stres!!! A tam skôr sa ti v noci zas počula. Pretože piť je základná životná potreba
Piť mize, ale nič dráždivé, čiže žiadne malinovky koly a ani caje. Len cistu vodu
Plienku nedávaj, ale treba zobudiť na cikanie 2x
Ja mam 9 rocneho,v noci sa tiez pocikaval do cca 6tich a teraz sa mu stane aj v skole,ze sa pocika,ale od smiechu🤦♀️ nevycitame mu to,len mu povieme aby si daval viac pozor a nech chodi castejsie cikat. Vzdy ma v skole mahradne nohavice. Vsetko ma v poriadku. No smad z toho vyrastie.
Hlavne sa ukludni a nic nevycitaj.Vela pocikani je zo psychiky, stresu
.Dostane nepremokavu podlozku pod plachtu a vybavene naco plienky?Vecer nedostane ovocie, vela vody, polievky...vedla postele nocnik a, ked mas chut zobud ho, ked pojdes ty spat.
Niektore deti sa boja tmy. Zmama takto chodila po vsetkych doktoroch a vysetreniach lieciteloch. Az nakoniec bol na prazdninach u pribuzdnych - nechali mu svietit v izbe aj na chodbe= maly v pohode vstal a siel na zachod. Skuste sa porozpravat ci sa neboji tmy a dat mu baterku.... Niekedy ma " velky "problem " male "riesenie Nikdy dietatko nekritizovat a nehnevat sa ani to nezdoraznovat-- nepi lebo sa pocika. Drzim palecky
Áno mala som také dieťa, ale lieky som odmietla, chceli sme skúsiť uroterapiu, neskôr sme chodili aj na fyzio, keďze uroflow vyšetrenie ukázali slabšie svalstvo panvového dna, a menší objem mechúr akoby mala mat. Liekom sme sa nakoniec vyhly ale chcelo to cvičiť a dodržiavať prísne pkkyns a veľa trpezlivosti s prezliekanim à praním... Nehôd bolo čím ďalej tým menej.... A úplne prestali až v 8 rokoch.
Ak vylúčili fyziologicku príčinu, môže ist aj o psychosomaticky problém kt si dieťa ani ty ako rodič nemusí uvedomovať.
mali sme ten isty problem ... aj ked som ju v noci budila, do rana pocikana .... mali sme aj alarm, ze ked si cvrkla, pipalo to ... nic nepomohlo ...davali sme normalne plienkove nohavicky.... na nefrologii nam povedali, ze 7 rokov je hranicny vek, ze to moze prejst same ... objednala nas hned po 7. narodeninach, a ze adi to bude treba riesit liekmi .... nedat pit pred spanim tiez boj u nas ... 3 mesiace pred 7. narodeninami z nico nic zrazu prestala v noci cikat .... a kratko na to sa zrazu aj sama v noci zobudila, ked jej nolo treba cikat ... pred tym bola schopna spat v mokrom, ked sme nedali plienku .... takze u nas sa neosvedcilo nic, len proste muselo v tele nieco dozriet
Ja som to u dcery zacala riesit asi v 6 rokoch. Zo zdravotneho hladiska bolo vsetko v poriadku, lekar odpourcal ten budik, co reaguje na vlhko. Ale nakoniec sme ho nekupili. Postupne sa to samo zlepsovalo, az to potom zhruba v 7 rokoch preslo. Proste mala neremokavu podlozku, aby netrpel matrac a podla potreby som vymenila pradlo a oprala.
Snazili sme sa vecer obmedzit pitie vody, vzdy dpohliadame na to, aby sla tesne pred lehnutim do postele na zachod (automaticky este stale 😉) a hotovo. Ak sa dobre pamatam, naposledy mala nehodu zrhuba v 8 rokoch. A pred par tyzdnami sla zjavne na wecko v sne alebo polospanku, lebo sa vycurala vedla postele 🙈😂 Tak sme sa zasmiali, koberec vytepovali a hotovo.
@ichbinich
@viky7
@sense
@zuzinka888
@luccija
@martul
@katka708
@anjelicek26
@nikpa
@evkamotka
@simca06022011
@pribinak
@rebekamarcusko
Baby odpoviem takto hromadnd....áno budeme ho resp dáme ho cikat na serblik niekedy aj 2 no pocika sa
Mame nepremokavu plachtu až 2 keď povika vyberiem ma ďalšiu...len on zvykne ocikat paplón aj vankus...
Svetielko svieti na chodbe to mame tiež, spi bud s mužom alebo so mnou...
Plienku nedávam, zatim .
Mal aj ten budík na pocikanie,nepomohlo.
Stále verím,že niečo v hlavke v tele mu dozrie a bude to ôk...
A áno veľmi tvrdí spi nezobudi sa ani na mokré...
Jasne ze piť musí, dám mu no iba trochu už večer...no je to fakt na trpezlivosť.
Ďakujem za rady ci povzbudenia.
@hana1906 vieš aký má pitný režim počas dňa? Nám to vysvetľovala aj tak na uroterapiu, ze je dôležité mať 60-70 % príjmu tekutín doobeda aby nemala veľký smäd poobede a večer.... Rozdelené to mala takto ráno 2x2dl, desiata 1x 2dl, obed 2x2dl, olovrant 1x a večer 1x, ak mala aktívne poobedie príp vysoké teploty olovrant 2x2 a večer 1x, ak ju potom smadilo 1 - 2 glgy nie viac. Plus pred spaním na WC s tým ze ak sa vycikala mala ešte 2-3min počkať aby sa mechúr vyprázdniť. Ty máš sise chlapca le napr n'a WC mala mat stolček aby jej nohy nehompalali....
Doobeda toľko vypiť bol pre ňu boj ale časom naozaj potrebovala poobede a hlavne večer menej
@hana1906 ešte mi napíš na čo si nahnevaná? Syn má evidentne zdravotné problémy za ktoré nemôže. Takže len vydržať riešiť to dokola u doktorov a vydržať. Večer nedať piť a nech sa hnevá a čo. A v noci budiť. A áno, viem o čom píšem, sestrinmu malému takto zistili cukrovku