ahojte, moj 6 rocny syn sa kazdy vecer kratko po zaspani spoti tak, ze ho musim prezliekat a uz to trva mozno 3 roky, mozno aj dlhsie
citala som o tom niekde, mozno aj tu na MK...uz davnejsie....ale jedine co som sa dozvedela bolo ze je to preto ze tvrdo zaspi, alebo je to v obdobi rastu normalne
ale mne uz to po takom case normalne nepripada 😒
neviete mi povedat z coho by to mohlo byt? co moze sposobovat potenie?
opytala by som sa lekara, len potrebujem najprv o tom nieco vediet, lebo je jeden z tych lekarov, ktoreho treba navigovat kam nas ma poslat na pripadne vysetrenie
dakujem
@bzuco ano, aj moj sa babusi, ale aj ked ho odkryjem, ze len nohy ma zakryte, spoti sa....ked lezi na chrbte, tak chrbat komplet mokry, aj vankus..ked lezi na boku tak krk, vlasy na tej strane
ale zaujimave ze ked je zababuseny uz neskor, v noci, tak uz sa nepoti...nechapem
no neviem si predstavit ho pustit niekam do skoly v prirode, kto ho tam bude prezliekat?
R. má 3 roky a tiež to isté....aj 2 x za noc ho prezliekam. tiež som zvedavá, prečo???
presne týmto sa trápime už niekoľko rokov možno 8 ale teraz sa už tak nepotí. Mám známu a tiež sa jej malý potí. Nie je náhodou trošku viac živý? Náš má ADHD a keď začal brať určité lieky na tiky a predtým aj na ukľudnenie, prestal sa tak potiť. No dodnes tiež neviem čím to je. Vždy keď zaspal som ho odokryla / u nás to zaspávanie trvalo a aj trvá niekedy aj viac ako 1 hod./ ale tú stranu na ktorej spal mal mokrú. Možno vekom to prejde ale niektorý ľudia sa potia viac. Možno ešte niekto poradí
mna zo skolky vyhnala ucitelka ,aby som zasla s malou koli tomu poteniu v spanku k detskej na krv ci nie je chudokrvna a bola. moze to byt a nemusi u nas to tak bolo.po vybrati maltoferu sa to ustalilo.
http://www.kankan.sk/clanok/zdravie-a-fitness/a... ked som teraz hladala na nete ohladom anemie -jeden z priznakov tam je potenie
neviem ci to potrebuje vysetrenie...to iste som robila s mojuo noemi cca 3 roky. cca od 3 do 6 rockov,..vzdy som ju prezliekla niekedy aj dvakrat ved som ju nenechala spotenu...ale to nejak preslo...aj teraz je spotena niekedy v noci ale len ona je trosku mokra saty ma pomerne suche...takze netreba ju prezliect ,ozaj len sem tam...cca 2-3 do mesiaca
@beatricer aj moja mala podozrenie na adhd, a cca 1 a pol roka brala tiapriadal.mozno od toho preslo to potenie...<?no to mi ani nenapadlo...
V prvom rade komplet odbery. Krvny obraz aj vysetrenie ci mu nechyba nejaky vitamin. Pokial nema ziadne ine priznaky, tak by som bola kludna, aj moja dcerka sa takto poto vzdy po zaspati, ale vsetko ma ok, je zdrava. Ale moze to byt aj vazna vec, rozhodne treba krv vysetrit.
nie je zac-aj u nas to tak bolo -ked spinkala potila sa ci cez obedny spanok ci v noci-mala malo zeleza-brali sme lieky ona lubi kapustu surovu listky si trha a tak beha po byte a je ,cucoriedky male sklicko sup a uz nebolo-maltofer sme brali mesiac-a po poteni ani chyru ani slychu-mali sme pokoj dva roky-teraz jej v marci robila doktorka preventivu a mali sme zas obsah zeleza nizky-nafasovali sme sorbifer-a zas na kontrole bolo dobre-dufam ze nam to vydrzi tentokrat este dlhsie
Fuha,potenie suvisi s nedostatkom zeleza? Lebo nas,maly sa dost potil od narodenia a,ked mu v 2,5 rokoch robili krvny obraz,tak mal skor zeleza viac ako je rozpatie.. Ale spytam sa na,to,dr. Nam,zas,imunoalergologicka,vravela,ze to moze znamenat alergiu alebo nabeh na alergiu,ale alergia sa nam zatial ziadna,nepotvrdila. Zivy je,ale,adhd podla mna,nema,zas on sa vydrzi aj dlho hrat s niecim. Tak,neviem..
@somjankad
@winka99
u nás je presne to isté...akurát je to tým, že on sa veľmi babuší do periny kým zaspí, preto je celý spotený