syn prekonal pred cca 2 tyzdnami chorobu, moraxella, streptokok, bral augmentin, erdomed.
teraz je to cca tyzden po dobrati, a dnes mi ucitelka v skolke hovorila, ze chodil casto cikat, a aj pocas obed. spanku.
dnes zaspal nieco pred 22:00 a uz bol tiez 2x cikat.
moze to byt este z tej choroby a po dobrati atb? mam brusnicovy caj, zajtra mu uvarim.
Pocit smädu a caste cikanie,je sprievodny znak Diabetes Melitus typ 1.Pokial to bude trvat dlhsie a prida sa unava,nechut do nicoho,urcite to treba konzultovat s pediatrickou a poziadat o vysetrenie krvi.Môze to byt aj len prechladnutie.
@basska_b ale syn to ma len teraz. Doslova po tej chorobe. Inak nikdy nic take nemal. A ani chory nebyva. Toto je dost specificka a vynimocna situacia. Odsledujem to zajtra
@tundra pocit smadu nema, pije len normalne ako vzdy. Aj poobede doma zo skolky nijak vynimocne cikat nesiel. Len teraz ako spi. Inak pocas noci cikat nejde, vydrzi do rana.
Zajtra to este poriadne odsledujem, ze ako casto pojde cikat
Nasa dcera dostala DM v siedmych rokoch.
Mysleli sme,ze je prechladnuta.Ked zacala zhlboka dychat,lekar ju okamzite poslal do nemocnice.
Skoncila na JIS.Doktor nas utesoval,ze 90% deti dovezu v bezvedomi.Je to len pre tvoju informaciu,dufam,ze je len prechladnuty😘
Nas mal moraxellu, streptokoka a hemofila dokopy. Berie sumamed a tiez mam pocit, nezavisle od tvojho prispevku, ze chodi viac cikat a pritom pije normalne. Takze tozvie. Sledujem ho uz nejaku dobu. Odbery mu robili kompletne par tyzdnov dozadu aj predoperacne a vsetko v norme (cukor atd). Takze mozno fakt tie lieky su mocopudne alebo co. Neviem
@basulaak inak mu nic nie je, unaveny nie je, teplotu nemal,.. len kaslal a z vyterov teda ze moraxella, streptokok.
Dostal druhykrat v zivote atb. Teraz je to asi tyzden po dobrati. Aj ucitelka v skolke mi hovorila, ze ona sama ked je chora a berie atb, ze tiez potom ju aj pali
a aj casto ide na wc. Syn sa na ziadne palenie ani bolest nestazuje. Len toto zatial.
Zajtra to odsledujem, pripadne kupim v lekarni tie testovacie pruzky na moc na zistenie problemu
Ja planujem tiez nasmu davat napr papat susene sladene brusnice alebo v lekarni sa chcem opytat na nejake vyz. doplnky pre deti na moc. cesty. Aby som si bola na istom, ze neni prechladnuty. Tiez ma atb prvykrat v zivote. No idem s nim utorok na kontrolu tak sa spytam, ci to nemoze byt vedlajsi ucinok liekov/choroby.
@basulaak tak teda bol v noci 2x cikat a potom spal az do 8:00 bez zobudenia. Uz ma navareny brusnicovy caj.
Daj mu vyšetriť cukor. Môže to byť začínajúca cukrovka. Ja som mala taký prvý príznak. A veľa som pila. Aj malé deti majú cukrovku kamarátke sa narodila dcérka a dostala cukrovku mala len pár dni.
@alickapusinka no teraz cez den ako vzdy. Cikat bol od rana tusim 2x, vody pije normalne ako vzdy, aj caj som brusnicovy navarila.
Ale otestujem
hlavné pre kľud a pokoj.
My mame takeho chlapceka v skolke v triede a on chodi furt cikat, odskocil si aj pocas besiedky ku dnu matiek - ucitelka s usmevom, ze on tak chodi. Ale moze to byt dosledok choroby... sak teraz cez vikend si to doma odsleduj, sleduj, kolko pije a ako casto ide a zrejme teda cika po malych mnozstvach