6 ročný sa v noci stále pomočuje. Čo mám robiť?

siusinocka
7. máj 2011

Ahojte babenky 🙂 . mame problém.. naš syn - už prvák sa v noci sústavne pomocuje.. boli sme aj na urologii - tam nič nezistili - dali nam nejaké lieky, z ktorých ho bolela hlava, tak ich vysadili, teraz dali iné, no vôbec nezaberajú, dalej sme boli aj na psychologii - tam tiež nič ale ja si myslím že pomočenie je dôsledkom len tvrdého spánku. mame 2 synov a ked ten menší začne v noci preukrutne plakať toho väčšieho to vôbec nezobudí... ked ho v noci budíme aby išiel na záchod, tak ho nan musíme odniesť... ked sa náhodou pociká a podarí sa nám ho zobudiť tak sa sám prezlečie, vyciká, oblečie... a ráno zahlási: ,,maminka ja som sa túto noc ani nepocikal" a popri tom mal otvorené oči a rozprával sa s nami - zrejme v spánku, lebo si nič nepamätá... prosím pomôžte.. niekedy postačí aj rada.. ja už nevládzem prezliekať každú noc postele...

katecameron
7. máj 2011

vecer uz nepit aj moj 6rocny obcas si cvrkne asi 1krat za 2mesiace sa mu pritrafí tiez neviem ci je to normalne alebo uz nie? ja s snazím mu nedat piut povedzme od 6tej hodiny no neviem este pockam do 7a uvidíme ci to idemem riesit alebo nie toto by mala byxt skor diskusia lebo by ma zaujímalo co je to sustavne to kazdy den? tak to by ma fakt vystrelo chudak ktovie v com je problem

cmulinko
7. máj 2011

jedine co by som este ja spravila je asi zaznam prijem a vydaj tekutin hlavne uz vo vecernych hodinach a zasadne by sa musel ist vycikat tesne pred spankom a aspon 1 hodinu pred spankom uz nic nepit.ono to moze byt naozaj tym,ze je velky spachtos.....to sa casom upravi,ale musis mu zredukovat tie tekutiny,aby do rana nemal vlastne co vycikat.viem,ze je to tazke,ked dieta pred spankom este chce pit,ale jednoducho nesmies mu uz dat nic pit.

heln
7. máj 2011

ahoj. najskôr mám otázku, či sa syn pomočuje odjakživa, alebo až teraz v šiestich rokoch (či je to problém dlhodobý alebo to možno súvisí s tým, že je prvák). druhá vec ktorej nerozumiem je to, že keď na urológii povedali, že nič nezistili a napriek tomu dali tabletky. a tretia otázka je u akého psychológa ste boli. nie je psychológ ako psychológ. dobrý klinický psychológ by mal vedieť takúto vec vyriešiť, lebo pomočovanie má len dve príčiny organickú a neorganickú. ak organickú príčinu vylúčili, tak zostáva len neorganická a tu pomôže naozaj dobrý klinický psychológ, pozor, nie psychiater. podotýkam dobrý psychológ vie vysvetliť aj veci súvisiace so spánkom, z toho čo píšeš môže ísť napríklad o poruchu spánku. a potom neotáľať, takúto vec treba vyriešiť čím skôr, lebo čím dlhšie to trvá, tým sa to bude ťažšie riešiť. ešte skús pohľadať na nete, neviem teraz dať link, ale je stránka na toto zameraná, určite ti pomôže. a praktická rada, ako to robia mnohé maminy, cez deň dávať veľa piť a potom od piatej alebo šiestej večer už nie, podľa toho kedy chodia spať a tak, vyhýbať sa močopudným nápojom ako sú niektoré bylinky, baza, čaje.....a želám, nech to prejde. 🙂 😉

ludka140281
7. máj 2011

neskusala si posilnovat zvierac? teda ciknut,zastavit,ciknut zastavit.... moja ma 4 roky a tiez spi ako drevo,pocika sa a ani nevie... takto nam kazala cvicit doktorka...a po 18 hodine nepit,pred spanim vycikat a pre istotu mat pri posteli nocnik 😉 vela stastia

atrami
7. máj 2011

súhlasím s @heln
My sme to tiež riešili. Syna sme museli zobudiť, ale tak, aby vedel, že je hore a má ísť na záchod, tiež mal a aj má tuhý spánok. Pred spaním ísť na záchod.
Ja ako dieťa som mala tiež tento problém, viem, že sme boli u nejakého dedka bylinkára.

macca5
7. máj 2011

aj my máme podobný problém,malý sa pred spaním vyciká,už po 2,5hod. spánku sa začne vrtieť/chce cikať,ale neprebudí sa úplne/,dám ho vycikať a potom v noci ho dávam cikať opeť.Vďaka tomu ,že ho dávam cikať sa nepociká,ale keby som ho nedala,tak sa pociká a iba málokedy sa na to zobudí/máme to odskúšané/.Keď sa mám stane v noci nehoda,ráno o tom vie.Nerobíme kôli nemu z toho tragédiu,aby sa necítil zle,vždy mu však poviem,že už je velký chlapec,občas sa to stane každému a že sa v noci musí pýtať na záchod. 😒 :Nevieme prečo máme tento problém,zatial sme sa s dr. o tom iba rozprávali,ale na žiadnych vyšetreniach sme neboli.Pri odnaučaní od plienok sme postupovali prestne tak ako pri staršom a ten sa to naučil za 2 týždne.
S tým posilnovním zvierača to môžme vyskúšať,ale on cez deň vydrží velmi dlho necikať.Ráno keď vstane vôbec nejde hneď na záchod,musím ho posielať a keď na to zabudnem,tak drží strašne dlho,a až keď to má na krajíčku tak uteká.Akokeby cez deň nemal čas chodiť na WC. 😝

strapco13
7. máj 2011

@siusinocka okrem toho co ti radia baby....skus dat vysetrit na ORL nosnu mandlu...deti so zvacsenou nosnou mandlou sa casto v noci pocikavaju..suvisi to so zlou kvalitou spanku a unavou deti z tej nosnej mandle

anjelicek26
7. máj 2011

Ked sa pomocuje prakticky kazdu noc, preco mu nedas plienku 😕 Mna by teda prezliekat postel kazdu noc nebavilo 🙄

Tiez si myslim, ze treba poriesit hlavne ten tvrdy spanok, aby sa zobudil. Sestra byvala namesacna, mala neskutocne tvrdy spanok, rano ani nevedela, ze sme sa rozpravali..tiez sa pocikavala takmer do 4 rokov...

Ak to chces riesit aktivne, fakt len psycholog, dalsie vysetrenia a mozes vyskusat zvoncekove nohavicky - tie zacnu zvonit, ak zacitia vlhkost, teda dieta zacne cikat a zacne "alarm" a ma cas dobehnut na zachod. Su z frotee,takze pociatocnu nehodu zadrzia. Mozno by to stalo za pokus.

evickapooh
8. máj 2011

no moja ma 5 a pol roka a tak 2-3 mesiace ze sa nepomocuje,do 4 az 4 a pol roka mala plieky,potom som jej nedala plienku ale kazdu noc bola pomocena,v izbe muselo byt teplo lebo ak bola pomocena a ja som na to hned nezobudila tak ked som si to vsimla az po hodine alebo viac uz bola uplne studena cele podbrusko aj ladviny vzadu ,bala som sa ze prechladne...tak som nastavila budik na 1 hodinu v noci dala som pod nu nocnik vycikala sa [niekedy nie ale vacsinou ano],potom na pol piatu ,tak som to robila cca 1 mesiac,stalo sa sem tam ked sa nevycikala o jednej hodine a potom o polhodinu bola cela mokra cela pomocena....ale vacsinou sa vycikala ale neda sa to vzdy nastavit presne.v 2 mesiaci uz som dala nocnik len 1 krat v noci...a hurra uz asi mesiac nepomocuje!!ked jej treba cikat tak sa na to zobudi a sama pojde na zachod,predtym nezobudila ani na to ked bola cela pomocena.este stale spi tuho ale uz sa zobudi na to ze jej treba cikat.,konecne. !!!inac aj my sme boli s nou u urologa u nefrolga a u psychologicky-vsetko ok.a este nieco ani raz sa nepamatala ze sa pocikala resp. ze sa vycikala na nocnik.ano si myslim tiez pomocovanie ja dosledkom trvdeho spanku skus ho isty cas mesiac ci dva dat ho na nocnik aj 2 krat ,a potom bude stacit uz len 1 krat .a pit malo tekutiny pred spanim tak 1 hodinu pred spanim.vela stastia ,vydrz bude vsetko ok!!

janinah
9. máj 2011

poznám len jedného takého chlapca a tomu pomohol liečiteľ

kekisa
9. máj 2011

ahoj ja som mala tento problem a vyriesili sme ho cajom - doma pozriem presne z coho bol ale jedna zlozka bol lubovnik bodkovany + este nieco, bolo to v takej knizke tusim domaca lekaren sa to volalo odvtedy ani raz!!! hned na prvy krat to zabralo...tiez lekari nic nezisitli dali kvapky ktore nepomahali.

andrea2603
9. máj 2011

Lenka mala 6 rokov vo februári a ešte musíme dať na noc plienku 😒 , z týždňa sa asi len 1-2krát nepociká. Boli sme pred pol rokom u urológa a všetko má tam v poriadku, dal nám nejaké lieky, ktoré nezabrali. Sestrička u nefrologa mi poradila, že už od 17.-18.00 hod nepiť a nejesť tekutú stravu /podľa mňa je to týranie/ a na noc nedať plienku a vždy určitú hodinu ju zobudiť a dať ju vycikať a ona si na to zvykne a potom sa zobudí aj sama, keď sa jej bude dať cikať.
A myslím, že aj u Lenky je to tvrdý spánok, lebo ešte pokým som nemala Liv, cca.pred 2 rokmi, som jej prestala v noci dávať plienku a ona sa pocikala a vôbec sa na to nezobudila a dokonca sa stalo, že som ju prezliekla do suchého a ešte nadránom sa pocikala znova 😝 a to v noci nepije od svojich 1a3/4roka.

vranka66
14. máj 2011

myslim, ze by bolo odbre aby syna vyšetril nefrolog. a skus aj nedavt pit 2 hodiny pred zaspanim. Pred spanim by sa mal vycikat po sediacky.... ale porozpravat sa s nefrologom je uplne najlepsie

babulena
15. feb 2014

moja sestra sa pocikávala každú noc ešte v 11tich,každý sa jej posmieval,mama to začala riešit až po rozvode s otcom(dodnes jej to vyčítame,že prečo to neriešila omnoho skor),sestra chodila k psychologičke a do 3 mesiacov sa už nepocikávala.Takže u nej to bol psychický problém.Náš otec nás vela bil.

amadora
15. feb 2014

možno skúsiť ešte spánkové štúdio....

mackoxxx
15. feb 2014

Choď za neurolológom!!!

katy2
15. feb 2014

@amadora @mackoxxx to je uz urcite neaktualna tema... bola zalozena pred takmer troma rokmi 🙂

somjankad
15. feb 2014

moja sa pocikavala do 6 a pol roka parkrat tyzdenne-nedovolila som jej od 19.hod pit a kedze ja chodim spat okolo 23.hodine vzdy som ju pred mojim spankom odniesla v spanku na wc-nakoniec si zvykla sama -okolo tej 23.hod sa zobudi odbehne na wc a ide spat ... tiez tvrdo spinkala a nevedela sa prebudit-ale sustavnym opakovanim, sme sa to naucili-na wc som ju odniesla a z wc uz sla sama,tam som ju prebatorila a vychvalovala ,ze aka je skvela,ze dnes bude pyzamko suche ...

anniera
15. feb 2014

Večer pred spaním od 19:00 nepiť, okolo 22:00 vziať dieťa hoci aj spiace na záchod cikať. Treba vydržať, prejde to. Mali sme ten istý problém, do 6,5 roka dieťa pocikané každú noc, denne som prala periny, pyžamká všetko, do nemoty, myslela som že načisto ošediviem z toho. Odučila som od plienok mladšieho syna, ten hneď pochopil že aj noc bude bez plienky. O mesiac nato sa zrazu aj starší syn prestal pocikávať. Odvtedy sme nehodu nemali. Treba vydržať, tiež mal tvrdý spánok a nevedel sa zobudiť. Teraz už nie je problém.

maria1989
15. feb 2014

ja som sa pocikávala do cca 10 rokov, a tu som, a v poriadku 😉

milhaus
19. feb 2014

aj mojej dcere sa to stava, ma 7 rokov, boli sme u urologa a nič
teraz pojdeme neurologovi či je hyperaktivna čo zrejme bude
tiež spi ako drevo ani nevie či sa pocika a či sme ju dali v noci na wc, nie je schopna sama v noci ist ked ju prebudime koli wc a rano si to nepamätá
dostala i tabletky na to čo jej nahradza hormon ktory ma v noci zahustovat moč ale stale to pretrvava i ked po tabletkach je to lepšie ale nechcela by som to stale takto riešiť
urolog si z toho nič nerobil, že je to normalne u deti čo tvrdo spia
ak mate niekto radi prosim do sukromnej spravy

rony_lc1
6. mar 2016

Naš syn 6 ročny tiež sa zvykne nad ranom okolo 5tej pocikat.Tiež sme ho davali pred spanim sa ist vycikat a rano nič,alebo uz o 19.00 nepil velmi caj ani vodu potom nam vydrzal do 6.00.