Ahojte mamičky vedeli by ste mi poradiť môj 6 ročný chlapec máme problém s predkozkou na penise nedá sa mu stiahnuť vedeli by ste mi poradiť čo by som mala vyskúšať bez operácie ďakujem za každú odpoveď
Tu niekde na koníkovi je o tom článok preložený z iného jazyka. Veľmi ma ukľudnil. Neviem nájsť, skúste posurfovať. Sú tam spôsoby, ako na to, čo s tým a kedy je nutná operácia..teda tá obriezka. Niektorým sa to uvoľní až v puberte. 🙃
@pupetko263 , má problém s predkožkou alebo mu len nejde stiahnuť? lebo to sú 2 rôzne veci.
Ak má nejaký problém - zápal, bolestivé močenie, močenie po kvapkách, priškrtená predkožka, zápach atď. tak áno, to je problém, ktorý treba riešiť s urológom, najlepšie takým, ktorý je citlivý k deťom. ak nie, tak problém nemáte žiadny. Samotný fakt, že predkožka nie je stiahnutá v 6 rokoch, nie je dôvod na unáhlené konanie. Prečítajte si niečo o tom. Nestiahnutá predkožka je do určitého veku bežný a normálny jav, uvoľnuje sa postupne a ideálne je nechať to "na prírodu", lebo narobíte viac škody ako osohu. Mnohým chlapcom sa predkožka stiahne úplne až v puberte či tesne pred ňou, keď s tým chlapci sami, v súkromí začnú viac manipulovať a začne dochádzať k spontánnym erekciám.
@pupetko263 mozno by bolo fajn, keby ste isli k doktorovi, mozno mu daju len nejaku masticku, ktora mu pomoze a ziadna operacia nebude nutna. no treba to riesit.
@pupetko263
Slez nebadany, treba robit z toho sedave kupele, ja som aj cez den trochu potierala. Do tyzdna sa to uvolnilo
Odporúčam slez nebadaný. Malému som namočila pipíka cca na 7 min. niekoľkokrát do týždňa a po týždni sa nám ho podarilo pekne stiahnuť. Vyhli sme sa tak zákroku na detskej urologii.
@pupetko263 - ja som objednala slezovu mast od justu. Maly si natieral a povolilo same. Fimoza ako svet. Mal to take uzke. Nešlo do ani do 1/5. Niekolko mesiacov to trvalo. Postupne sa uvolnovalo. Teraz ma takmer 10 rokov a už to ma dobre. On nemal bolesti, ani ine problemy s tým súvisiace. No predstava ako mu to nasilne budu riesit ma odradzala. Som rada, ze to slo jemnou cestou.
@dahra a kde ste kúpili tú masť?
@pupetko263 slezovy krém viete kúpiť od poradcov firmy Just & Nahrin... Jedným z nich som aj ja a tento krem mam vždy v zásobe..ak ste nezohnala kľudne sa ozvite..
@pupetko263 mame od jednej mastickyrky kremik zo slezu, kupila osm ho uplne nahodou pri videni inzeratu na FB, doktor uz chcel robit obriezku, skusim phladat a poslem kontakt
Ahojte, ja mám doma vyrobenú slezovú masť, s pridaným včelým voskom od včelára. Takisto mám domáci sušený slez. Ak máte záujem napíšte mi správu 🙂
Moj ma skoro 8 rokov a tiez mu to nejde, teda len dopoly...uz sme s tym boli aj u dr davnejsie...dali nam kortikoidnu mast ale nepomohlo...takze neriesim zatial...vzdy pri kupani si to maly parkrat stiahne, umyje, ponatahuje...hadam to casom "povoli"...