6-ročné dieťa sa v noci dusí. Ako sa zbaviť hlienov?

oblivian
24. nov 2024

6 ročný syn v noci hlasno chrápe a niekedy sa ani nevie nadýchnuť, dusí sa. Je zahlieneny, ale na uvoľnenie hlienov nám nepomáhajú prípravky, ktoré nám odporučila pediatrička. Začalo sa to horúčkou a kašľom, vtedy sme boli u dr. Potom to prešlo, po týždni bol v poriadku. Prešiel tyzden a zase ma maly chrapľavy hlas. Nos ma plný ale nevie vyfukat nič, ani keď mu streknem olynth alebo slanú vodu. No a to chrápanie s vynechavanim dýchania... :/
Mate niečo overené, čo vám/vašim detom pomáha - niečo veľmi účinné na uvoľnenie hlienov? Mimochodom pije aj čaje a naparuje, sem-tam používame aj infra lampu.

terry658
24. nov 2024

@oblivian na uvoľnenie soplov by som skúsila infra lampu/horské slnko bez uv. Niekedy keď už nič nepomáha tak toto zaberie. Inhalacie vincentky +yabro. Vysoké dávky céčka ráno, déčko večer. Slezový čaj. Ak by mal aj nastekané hlieny tak inhalácia ambrobene ráno a poobede (nie na večer).
Ak nemá teploty tak aj vaňa s epsomskou soľou a eukalyptom/borovicou alebo mätou pomáha.

janzul
24. nov 2024

Dobrý večer.. skúste dávať morskú vodu Aliamare na preplach dutín nám veľmi pomohla a vibrocil kvapky. Na kašeľ dávame solmucol . Potom nám raz odporucili kúpiť Rinogermina nosný sprej biologická bariéra 3 x 10 ml . Je to probioticky sprej do nosa . Môžem povedať že to neboli vyhodené peniaze a dcére to pomohlo .

januska2
24. nov 2024

Keď aj xhrape môžu to byť mandle môj to takto mal a vyberali mu

luccija
24. nov 2024

@oblivian možno by bolo dobré ísť na RTG dutín
Na uvoľnenie hlienov sinupret
Na chraplavy hlas calcium sirup je vyborny

patka06
24. nov 2024

Na uvoľnenie hlienov Bromhexin kvapky
V noci vyššie pod hlavu, spať čo najviac na boku, v dobre vetranej miestnosti

taktotedanie
25. nov 2024

@oblivian orl mate?

earlgrey
25. nov 2024

Skús odsávačku sopľov, ja mojej skoro 6 ročnej normálne s vysaváčom odsajem, lebo tiež fúka a nič nejde von, keďže hlien je hustý a s vysávačom pekne všetko výjde von.