Ahojte. Potrebujem poradiť.... dcéra má 6 rokov a má 3 hnedé fľaky bielej kávy a 2 také úplne bleducke že ich vidím len ja 🤔 syn má 2 roky a dva hnedé fľaky bielej kávy. Chodíme ku koženej a tá vždy povie že je to pigment. No ja keď tu čítam príspevky že niektoré detičky majú takéto fľaky a majú neurofibromatozu tak sa veľmi bojím. Ja mám tiež fľaky a mám ich asi aj 10 môj muž tiež asi 3... Nikdy som to neriešila až kým to nemali moje deti. Maju aj vaše detičky niečo podobné? Ďakujem
@nikamichal áno, syn má 1 väčší fľak a dcera ich má viac menších cca 4 a má veľa znamienok, manzel má tiež jeden velky fľak a ja nemám žiadne. Dcera je sneda, jej to moc nevidno, ale synovi to vidno. Riešili sme to a potvrdili, ževraj dedičnosť/ zvýšená pigmentacia u dcéry. Obe deti mali skontrolované ocne pozadie.
@laurikagab ďakujem trošku si ma upokojila 🙏 že tie fľaky nemusia hneď znamenať to najhoršie. Mne všetci zato nadávajú že stresujem,moc si ich všímam...
@nikamichal aj my máme. Dr vravela pigment. Ideme k ďalšej ja chcem ďalšiu. Ako to vyzerá u vás? U nás takto. Ma to ročný syn.starsi majju tiež ale tie sú už vyšetrenie pod kamerou vraj pigment.
@laurikagab môžeš nám ukázať ich fľaky? Dakujem
@laurikagab to sa kontroluje kde očné pozadie? U očného?
@bboossoorka áno ocne, neskôr sa potvrdila dost vysoká kratkozrakost u deti..my s mužom nenosime okuliare. Dcére vybehli fľaky v cca 3-6 m a syn má len ten jeden od 6 m..zajtra odfotim. Taký veľký fľak - ohraničený má môj muž v oblasti pazuchy..ani nevie, odkedy ho tam má?
@laurikagab najmladší ma tiež tak nejak od 6mesiaca.s timi dvoma idem ešte na očné 20.10ale dcéra zle vidí a syn tiež ja nosím okuliare od detstva. Vyzerajú tie vaše fľaky nejak tak jak naše? Co som pridala?
@bboossoorka my máme takéto tmavšie 2 . Ale ja mám takýchto viac
@nikamichal ďakujem pekne. Pôjdem ešte s malim na kožné ona to tam dava hneď pod kameru na počítac. So staršími som už bola tam to je vraj pigment... Ďakujem.
@bboossoorka to prvý krát počujem že pod kameru. Naša mi vždy povie že to by musela mať ďalšie príznaky a veľa tých fľakov že sa zbytočne bojím.... A vy máte len jeden tento veľký?
@nikamichal áno jeden. My mame v Martine koznu a ona tam ma takú kameru napojenu na počítac a hneď povie co to je aj znamienka nám tak kontroluje. Síce sa platí za každý jeden objekt 10eura ale to je vedľajšie.... Takto som bola aj so staršími....
@bboossoorka no ja chcem ísť tiež na kontrolu nech to zasa pozrie a uvidím. Možno skúsim ešte ďalšiu kožnú. Muž mi síce nadáva že zbytočne im hľadám diagnózy a stresujem sa.... Sama neviem čo mám robiť. 😭
@nikamichal ja som toto neriešila. Ale poslednú dobu čítam také veci a najme u detí ta fibroneviem co nechcem nič zanedbať...
@bboossoorka veď toto ja sa tiež toho bojím hrozne....
@saja1 nie nič iné malá nemá len tieto fľaky. Ja mám aj pehy troška na nose . Pod pazuchami vôbec nie.... Takéto ako má na fotke výraznejšie má 2. A potom ma také bledé úplne že to skoro nevidno.
@saja1 ďakujem 🙏🙏 chodíme ku koženej pravidelne. A ty máš s týmto skúsenost? Tiež máte pigmentové škvrny?
@saja1 len ja stresujem až tak že mám potom psychické problémy,depky.... A podobne. Mladší syn mal po narodení problémy a musel dostať transfúziu....a ja som odftedy taká že sa bojím aj keď majú teplotu atď 😢
@saja1 ďakujem. A vy nemáte NF áno? Tiež ste len sledované? No dnes som zbadala že aj moja mama ma dva fľaky 🤔asi to máme fakt dedicne
@nikamichal flaky mate v rodine, maju ich aj deti. lekarka potvrdila, ze je to len pigment.
takze panika podla mna nie je na mieste. 🙂
@bboossoorka Prosim Vas viete mi povedat meno tej koznej doktorky ? Dakujem pekne 🙂
@nikoleta999 Marketa Smolarova. Martin. Ma ambulanciu v seniume
@bboossoorka dakujem krasne
@bboossoorka Dobrý deň, viem že staršia diskusia ale skúsim, neviete prosím , či dr Smolárová berie aj malé deti ? Potrebovala by som dať vyšetriť malého, má tri mesiace . Ďakujem
@mischell1115 áno berie..
@bboossoorka ďakujem .