Dobrý deň, rada by som sa opýtala na skúsenosti, 6 ročná dcérka keď ju v noci nezobudím na cikanie tak do rána je pocikaná. Dodržiavame aj 2 hodiny pred spaním nepiť ako nám poradila pediatrička... Nemyslím si že je to psychického pôvodu, má to od narodenia, na deň bola odplienkovaná od 2 rokov a 3 mesiacov a na noc sa stále pociká. Má veľmi tvrdý spánok. Cez obedný spánok sa nepocikáva.
dakujem, ako dlho ste brali ten hormón ?
Moje dieta toto sice nema, ale pamatam si, ze ako dieta som tieto problemy mala ja. Chodievala som ako mala pravidelne na nefrologiu, kde mi robili rozne vysetrenia, ale v podstate nic take nezistili, aj oblicky som mala okej. Cize netreba sa bat, ono to skutocne moze odzniet a prestat same od seba. 🙂 Aj u mna to bolo proste len obdobie. 😀
@eva1990 asi 3/4 roka
@eva1990 smer nefrologom a nechať vyšetriť, nielen ci chyba hormón, ale veľkosť mechúra, ci sa jej mechúr úplne vyprazdnit, nechať urobiť uroflowmetriu, zmerať aj činnosť svalov panvového dna. Moja dcéra sa v 6 v noci pocikala pravidelne, dokonca sa ne zobudila ani keď spala v mokrom, v 7 už zriedkavo resp sa zobudila ale už mala cvrknute. A potom pred 8 narodeninami už nebola ani jedna nehoda, ja som síce v 6 rokoch hormony pre dcéru odmietla zvolili sme dlhšiu cestu ako fyzioterapia, zväčšovanie močového mechúra a úplne vyprázdnenie
Ale teda u nás zistili pricinu
Takto to mala moja išlo má urvať 🙈🙈🙈🙈 odplienkovana od 2a pol bola , cez obed ok . Ale ona taký tuhý spánok mala že hruza a to ešte od naučiť od pitie vody cez noc pár x 🙈 moje riešenie bolo stále cez noc plienky proste nepomohlo jej ani to že spala v mokrom a ustavične pranie , sušenie má prestalo baviť takže nohavičkove plienky ktoré si sama dávala aj keď už mala 5 aj pol . Potom to konečne zo dňa na deň bolo lepšie takže pred nástupom do školy už bolo ok . Pritom prvá dcéra bolo ok v 3 rokoch bolo sucho to už by muselo byť keď sa stala nehoda . A 3 to bolo ešte lepšie ako prvé neviem prečo druhá dcéra mala tento problém dr vtedy vravela že to nepresahuje cez tabuľku tak že to bude skôr nedozretie a treba jej čas
V lepsom pripade este nedozrela, v horsom pripade to moze mat aj viacero zdravotnych dovodov. Odporucam navstivit nefrologa - kompletne vysetrenie, mocoveho ustrojenstva, neurologia a neviem, kde vsade sme este boli. Ak sa vyluci zdravotne hladisko, moze vam nasadit hormon. Od kedy ho zacal maly brat (mal 7) sa v priebehu dalsich dvoch mesiacov pocikal 2x a potom uz vobec. Ziadne budenie na cikanie, pitny rezim podla instrukcii. Rozhodne dieta netrestat, nehresit, nehnevat sa na to. Ale uz s odbornym dr. necakajte.